Wegens succes volgend jaar opnieuw mennen tijdens DOE

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13261
Geregistreerd: 20-04-16

Wegens succes volgend jaar opnieuw mennen tijdens DOE

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-09-22 17:19

Hoefnet
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © FEI/Richard Juilliart


Het Diergeneeskunde Outdoor Event (DOE) is hét evenement waar de diergeneeskunde, het dier en de aanverwante sectoren centraal staan. Het DOE komt voor uit de Dag van het Aangespannen paard (DAP), die volledig in het teken stond van de aangespannen paardensport door middel van shows en wedstrijden. In 2019 is de DAP overgegaan naar het DOE en 21 mei 2022 werd de tweede fysieke editie gehouden.

Dit jaar waren er meer dan 3.000 bezoekers aanwezig voor lezingen, demonstraties, rondleidingen en andere activiteiten. Er waren onder andere lezingen over lymfedrainage bij het paard en wat er in de dierenarts auto te vinden is. Door middel van workshops leerden bezoekers hoe je handig medicatie toedient bij huisdieren, hoe je de tanden van je hond kan poetsen of hoe te hechten en verband te leggen.

Een van de populairste activiteiten waren de rondleidingen door de Universiteitskliniek Gezelschapsdieren, de Universiteitskliniek Paard en over de biologische onderwijs boerderij ‘de Tolakker’. Volgend jaar verzorgt de organisatie nog meer rondleidingen, zodat iedereen eraan deel kan nemen.

Mennen
Het Diergeneeskunde Outdoor Event besteedt nog altijd aandacht aan de paardensport in de vorm van een mini-marathon, een dressuur- en vaardigheidswedstrijd. Dit jaar was het een impulswedstrijd, maar zeker niet minder spannend! Er waren enkel- en tweespannen maar ook de tandems en vierspannen waren vertegenwoordigd. Wegens het succes van dit jaar zal er volgend jaar opnieuw een minimarathon en een dressuur- en vaardigheidswedstrijd georganiseerd worden tijdens DOE!

In 2023 staat DOE gepland op 13 mei.

Houdt de website van DOE in de gaten voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, Daphara, DotBot, ElCid, manic, Sabbientje, Silly1972 en 6 bezoekers