Afstammelingenkeuring dressuurpaarden 1 september

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13287
Geregistreerd: 20-04-16

Afstammelingenkeuring dressuurpaarden 1 september

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-22 18:34

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto:Marlies Trap Fotografie


Dit jaar vindt er weer een afstammelingenkeuring plaats waar verschillende collecties veulens van recent goedgekeurde dressuurhengsten getoond worden. De afstammelingenkeuring zal plaats vinden op donderdag 1 september. Op de weide voor het KWPN-centrum kan het publiek de fokproducten van de dressuurhengsten bezichtigen.

Op basis van de afstammelingenkeuring en de thuis beoordeelde veulens, welke willekeurig gekozen worden, worden er statistieken berekend voor het exterieur en de beweging. Hierdoor is het mogelijk om al op vroege leeftijd een beeld te krijgen over de exterieurvererving van jonge hengsten. Er worden minimaal zes en maximaal tien veulens per hengst getoond op de afstammelingenkeuring.

Extra maatregelen
Vorige week is bij een EPTM-merrie op het KWPN-centrum in Ermelo droes vastgesteld. Op het KWPN-centrum worden in overleg met het Veterinair Paardencentrum Kootwijkerbroek en prof. Marianne Sloet alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Hierbij wordt het droesprotocol strikt nageleefd. Mede hierdoor kunnen ook de overige activiteiten op het NHC verantwoord doorgang vinden. Het KWPN-stallencomplex en de Willem-Alexanderhal zijn derhalve niet toegankelijk voor bezoekers. Op advies van de dierenarts kan de afstammelingenkeuring donderdag a.s. doorgaan, aangezien deze geheel plaats vindt buiten het afgebakende KWPN-stallencomplex. Wanneer u arriveert kunt u na de afslag van de rotonde parkeren op het parkeerterrein van het NHC via de tweede ingang aan de rechterzijde.

Om 13.00 uur worden de eerste nakomelingen in de ring verwacht. De toegang tot de afstammelingenkeuring is gratis. Indien u niet naar Ermelo komt kunt u de afstammelingenkeuring live volgen via KWPN TV.

Startlijst.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aelin, Prins85, topsylover en 9 bezoekers