DPC finale op 3 september: springpony’s kunnen nog inschrijven!

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14190
Geregistreerd: 20-04-16

DPC finale op 3 september: springpony’s kunnen nog inschrijven!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-22 18:11

Persbericht Dutch Pony Championship
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Made by Jessy


De grote finale van het Dutch Pony Championship komt steeds dichterbij: op zaterdag 3 september (aanvang 10:00 uur) gaan de geselecteerde dressuurpony’s en de aangemelde springpony’s bij de Deltaruiters in IJsselmuiden rijden om de hoogste eer én de interessante prijzen.

In samenwerking met de drie stamboeken van NRPS-, Welsh- en New Forest-pony’s hebben de organisatoren van het DPC hard gewerkt om een dijk van een nationaal kampioenschap voor vier-, vijf- en zesjarige pony’s neer te zetten, en daarbij niets aan het toeval overgelaten. Het eerste jaar ligt de focus nog vooral op de dressuur, en zijn er op zeven selectiewedstrijd door het hele land de talenten voorgeselecteerd, zodat op 3 september zich echt de crème de la crème aan de jury zal presenteren. En die jury bestaat uit gerenommeerde specialisten. Het zijn internationaal Grand Prix-ruiter en KNHS-jurylid Tommie van Puijenbroek-Visser en deelnemer aan de Olympische Spelen Yessin Rahmouni voor de dressuur, en internationaal springruiter en oud-bondscoach Rob Ehrens voor de springpony’s!

Voor de vier-, vijf- en zes-jarige springpony’s is dit eerste jaar nog geen selectiemogelijkheid geweest. Wel kunnen zij rechtstreeks worden ingeschreven voor de finale, en de inschrijving is nog open tot dinsdag 30 augustus. De wedstrijd bestaat uit twee parcoursen en de beoordeling is in handen van Rob Ehrens.

Dat de springpony’s zich niet hoefden selecteren, heeft vooral een logistieke oorzaak. Een dressuurwedstrijd is makkelijker te koppelen aan bijvoorbeeld een merriekeuring, terwijl een springparcours lang niet overal tot de mogelijkheden behoort. Om het kampioenschap in één keer goed neer te zetten, besloot de organisatie zich het eerste jaar te concentreren op de selectie van de deelnemers aan de dressuur. Voor komende jaren staat ook kwalificatie van de springpony’s op het programma.

De finalisten van de dressuur zijn inmiddels bekendgemaakt. De drie hoogst beoordeelde vierjarigen tot nu toe zijn de NRPS-goedgekeurde hengsten Hexagon’s Dragonfly en Der Charmeur KH, en de Welsh-goedgekeurde hengst Hendi’s Picasso. Bij de vijfjarigen hebben drie ruinen tot dusver de meeste punten verzameld: Spoorzicht’s Jaguar, Dijkshof ’s Donchello en Tijesto L.H. En bij de zesjarigen behoren de ruin Goldwinshoeve VJ, de merrie Happy Socks en de Welsh-goedgekeurde hengst Spoorzicht’s Jupiler tot de grootste kanshebbers op de hoofdprijzen. En die prijzen zijn niet alleen de gebruikelijke beker, linten en staatsiedekens, maar ook waardebonnen.

Daarnaast krijgen de fokkers van de winnende pony’s per leeftijdscategorie van zowel het springen als de dressuur een fokkerspremie uitgereikt van €300 cash. Deze premie is beschikbaar gesteld door leden van de DPC Business Club. Een voorwaarde om het geldbedrag in ontvangst te nemen, is dat de fokker persoonlijk aanwezig is bij de prijsuitreiking, de huldiging én het fotomoment.

In totaal gaan eenentwintig vierjarigen, negentien vijfjarigen en veertien zesjarige dressuurpony’s in de finale van start. Hier staan ze allemaal: https://dutchponychampionship.nl/wp-content/uploads/2022/08/DPC-einduitslagen-en-finalisten-1.pdf.

Voel je welkom! Spot de beste pony’s van Nederland, ontmoet fokkers en geniet van jouw potentiële hengst voor de fokkerij. Het entree is gratis, tot ziens in IJsselmuiden.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 7ofhearts, Ann, ChelseaAyLee, DotBot, goesju, GrapeshotBot, meijboom, merrylegs, RianneH, zivazoef en 5 bezoekers