Veel kampioenen gehuldigd op KNHS Witte van Moort Hippiade mennen

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13757
Geregistreerd: 20-04-16

Veel kampioenen gehuldigd op KNHS Witte van Moort Hippiade mennen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-22 15:21

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Op deze zonnige zevende dag van de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022 konden we genieten van mooie mensport. Met acht kampioenschappen in de vaardigheid en 13 kampioenschappen in de dressuur hebben we weer veel kampioenen mogen huldigen!

Mooie overwinning voor Harry Streutker met een tamelijk nieuw tweespan
Harry Streutker is winnaar van de vaardigheid klasse L/M bij de tweespan paarden. “Ik ben zeer blij met deze titel. Ik heb vaker hier gewonnen, ook bij de dressuur, maar dit blijft mooi. Bijzonder is dat het is gelukt met een tamelijk nieuw span, nog onervaren samen in het tweespan. Voor mijn schimmel, een Orlov draver x Fries is dit pas zijn vierde vaardigheid, terwijl we bij zijn tweede vaardigheid het kampioenschap van District Noord wonnen. Mijn Arabo-Fries Ra’Id JW is wat meer ervaren. Het is een gekeurde hengst en normaal gezien houdt hij eigenlijk helemaal niet van schimmels, maar zo in het werk pakt het super uit met deze twee!”

Vaardigheid klasse L/M tweespan paarden sponsored by HORKA
1. Harry Streutker met Topspeed Damian en Ra'ld JW (Mendistrict Noord), 0/175,87/6/97,26
2. Jan Geerse met Carbo en Butt (Mendistrict Oost), 3/166,88/-/-


Sabine van der Bellen wint bij de sulky’s na valse start
Laatste starter Sabine van der Bellen maakte het nog spannend in de klasse L/M/Z/ZZ sulky pony’s door een barrage af te dwingen. De menner uit Eemnes moest sneller zijn dan Anouk Mersman met Leona om het goud op de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022 mennen te winnen. Dat lukte! Brons ging naar Jolanda Verhoeven die, met haar pony Djingo, het basisparcours vaardigheid met een tijdfout afsloot.

“Ik begon een beetje met een valse start”, lacht kampioene Sabine, die als nummer 1 op de startlijst stond. Niet in de ring, maar omdat ze te laat aankwam op de Hippiade. “De tijden waren veranderd en ik mocht toch nog starten van de jury. Het ging, alles klopte, het klikte en het ging goed.”

De pony waar Sabine mee won is Vaderhoeve’s Femur, de grootste pony van de prijswinnaars. “Ik heb nog meer pony’s die voor de sulky lopen, Femur is één van de grootste. Ik heb ook al eens gewonnen met één van mijn kleinere pony’s. Dit jaar was Femur het beste op de districtskampioenschappen en mocht hij meedoen vandaag. Ik heb thuis acht pony’s en door de week werk ik op kantoor. Ik rijd mijn pony’s in enkel-, twee- en vierspan. Gisteren heb ik nog meegedaan met het vierspan ringsteken in Blaricum en daar liep Femur ook in mee. Vandaag mocht hij hier weer knallen. Femur is een mini appaloosaruin van vijftien jaar oud. Ik heb hem al sinds hij vijf maanden oud is. Dit is zijn eerste titel.”

Vaardigheid pony's Sulky klasse L/M/Z/ZZ sponsored by Agradi
1. Sabine van der Bellen met Vaderhoeve's Femur (Mendistrict West) 0/60,65
2. Anouk Mersman met Leona (Mendistrict Noord) 0/65,18
3. Jolanda Verhoeven met Djingo (Mendistrict Noord) 3/69,34


Grote galopsprongen bezorgen Ruud Donker het goud
In de vaardigheid klasse L enkelspan pony’s ging het goud en een zak lucerne van rubrieksponsor Hartog naar Ruud Donker met Olfreeda.

“Niet verwacht dat Olfreeda het zo goed zou doen”, is de reactie van Ruud Donker na de huldiging. “De tijd stond best snel. Voor mij waren er al een paar hele goede geweest, maar Olfreeda stuurde super. Ze was lekker voorwaarts. Toen ze begon met galopperen deed ze het helemaal geweldig. Het ging helemaal vloeiend.”

De bruine pony voor de wagen van Ruud Donker is een grote maat New Forest pony van 18 jaar oud. Haar lange benen en langgelijnde type ziet Ruud als een voordeel. “Zij is voorwaarts en maakt grote galopsprongen. Dan maak je veel bodem. Goede dressuur zorgt er dan voor dat ze goed stuurbaar is. Dan heb je voordeel.” De 52-jarige hovenier nam ook deel aan de dressuur. “Daar wil ik het liever niet over hebben”, lacht hij. “Olfreeda deed het super, maar ik maakte een foutje. Ik was eerder dit jaar districtskampioen Oost en dit is de eerste keer op de Hippiade en dan gelijk kampioen.”

Vaardigheid klasse L pony’s enkelspan sponsored by Hartog
1. Ruud Donker met Olfreeda (Mendistrict Oost) 0/128,41 0/64,11
2. Joris Lauwers met Casanova Tg (Mendistrict Zuid) 0/132,58 0/64,37
3. Kees Kroon met Elcon His Majesty (Mendistrict Westen) 0/142,56 0/70,32


Familie succes voor Reno ten Hoeve
Met drie andere dubbel-nullers als grootste concurrenten wist de pas veertienjarige Reno ten Hoeve uiteindelijk aan het langste eind te trekken in deze rubriek. Een breed lachende winnaar vertelt over zijn span: “Ik heb deze twee pony's nu pas een half jaar samen in het span. Het zijn moeder en dochter. Moeder, de schimmelmerrie, is wel de kracht van deze twee. Zij kent het spelletje als geen ander. Wanneer de bel gaat, zet ze de oortjes erop, gaat ze ervoor en is ze eigenlijk niet te stoppen. Haar dochter volgt haar en dat pakt super uit. Dit is mijn derde Hippiade en de eerste keer dat ik hier win.” Terwijl moeder Lady Silver Star het goede voorbeeld geeft aan dochter Miss Goldstar kunnen we hetzelfde zeggen van zoon Reno en vader Henri, die als groom achterop zit. Een trotse Henri: “Zelf ben ik drie keer kampioen op de Hippiade geworden en heel mooi dat het nu Reno lukt.”

Vaardigheid tweespan pony's klasse L sponsored by Pavo
1. Reno ten Hoeve Lady Silver Star, Miss Goldstar (Mendistrict Noord) 0/138,48/0/66,3
2. Nathalie Ruardy met Roosje, Charlie (Mendistrict Noord) 0/132,24/0/67
3. Kimberley Langezaal met Omega Casanova Lights the Sky, Blitz (Mendistrict West) 0/140,67/0/68,76


Winst, met dank aan het team thuis
Lest best ging op voor Ischa Vink. Hij snelde met zijn witte toppony's Sam en Storm dankzij een foutloze barrage naar de zege in de gecombineerde vaardigheidsklasse M/Z. De enige Z-combinatie van het veld had voorkennis als laatste starter, maar dat was naar eigen zeggen geen voordeel. Vink: “Nee, zo heb ik dat niet ervaren. Het leverde extra druk op. Ik heb op routine mijn rondje gereden. We zaten in de juiste flow, bleven tempo rijden en hebben het parcours poortje voor poortje benaderd. Wat ons geheim was? Een week lang niet trainen!”, zegt Vink lachend. “Mijn zusje en vader hebben de pony's vorige week overgenomen, aangezien ik op het EK jeugdmennen in Hongarije was als groom van Anouk de Haas. Gelukkig pakte het super uit. Dit is onze tweede Hippiadetitel. Met dit tweespan heb ik in 2019 ook de klasse L gewonnen.”

Vaardigheid klasse M/Z tweespan pony's (ingesloten barrage) sponsored by Pikeur
1. Ischa Vink met Sam en Storm (Mendistrict Oost) 0/136,36/0/84,44
2. Annemarie Kuenen met Hanneke en Janneke (Mendistrict Zuid) 0/144,67/0/94,74
3. Lindsay Landman met Filia van de Langewiek, Joppe van de Langewiek (Mendistrict West) 0/134,36/3/81,22


Imke’s tranen voor een teamprestatie
Imke van Kerkhof was met haar paard Vlek (Jonker x Waterman) de overtuigende winnaar van de klasse L vaardigheid enkelspan paarden. Ze was van de twee in de barrage de enige foutloze. De tranen vloeiden rijkelijk bij de 19-jarige studente. “Het is al zo lang een droom om goud en de sjerp te winnen. Gewoon niet normaal. Vorig jaar won ik zilver met het tweespan. Het andere paard is met pensioen, die is 23. Vlek is nu 22 en die is nog topfit. Vaardigheid vinden we het allerleukste. Dus we gaan samen nog wel een tijdje door.”

De menner uit Afferden roemt haar merrie. “Gisteren maakte ik nog een buitenrit met haar zonder zadel. Dan is ze zo braaf. Ze kan echt aan en uit staan. Als ze de vaardigheidskegels ziet gaat ze aan. Tonnie Teunissen en Nol van Geest zijn de eigenaren van Vlek. Ik krijg les van Arie Dibbits en van mijn vader Gerard van Kerkhof en mijn moeder Astrid staat altijd achterop bij mij. Dit is een prestatie van het hele team.”

Vaardigheid enkelspan paarden klasse L sponsored by Witte van Moort
1. Imke van Kerkhof met Vlek (Mendistrict Oost) 0/137,74/0/70,82
2. John Smeets met Danu (Mendistrict Zuid) 0/140,15/3/71,38
3. Denise van den Brink met Super Star 0,3/149,56


Van bronzen tweespan naar gouden enkelspan
Larissa Reints mag zich een jaar lang Hippiadekampioen in de klasse M enkelspan pony's noemen. Zij knalde als laatste starter in de barrage naar de winnende tijd en bracht deze rubriek zo naar een gewenste climax. Larissa reageert direct na haar prestatie en zegt: “We gingen echt vol gas! Ik moest er echt voor gaan, maar heb wel volgens eigen plan gereden en niet gekeken naar het resultaat van mijn voorgangers. Vorig jaar waren we al kampioen in de klasse L enkelspan en twee weken geleden hebben we in Wierden brons gehaald, maar dat was met Verdi en Ravel op het NK samengesteld. Voor de Hippiade hebben we ze gesplitst en heeft mijn zusje Marit met Ravel deelgenomen.”

Vaardigheid klasse M enkelspan pony's sponsored by Pavo
1. Larissa Reints met Verdi (Mendistrict Oost) 0/129,04/0/70,93
2. Melanie van de Bunt met Tumtum (Mendistrict Oost) 0/132,31/0/73,41
3. Henny Verspeek met Liras (Mendistrict West) 0/144,77/0/84,72


Alles valt op zijn plek voor Leon Vorenholt en Mephisto LV
Leon Vorenholt uit Roden en zijn pony Mephisto LV reden een scherpe en snelle barrage in de klasse ZZ. Leon stapte van de wagen en hield zijn zenuwen amper de baas. De ontlading kwam toen hij in de gaten had dat het goud voor hem was. “Mephisto LV is een Shetlander maal Dartmoor. Hij zoekt zelf het midden van de poortjes op. Ik hoef alleen maar te sturen en hij redt zich. Toen ik twaalf jaar was heb ik hem van mijn ouders gekregen. We hadden gelijk een klik. Ik was in 2015 al kampioen, in 2017 vierde, vorig jaar derde en nu eerste. Geweldig. Alles komt op zijn plek dit jaar. We waren ook al districtskampioen in Noord.”

Leon heeft naast mennen nog een passie. “Ik zit bij de vrijwillige brandweer en ik werk op een manege in Marum. Ik heb men ook dubbelspan Welshjes.”

ZZ Vaardigheid enkelspan pony's sponsored by Horseware
1. Leon Vorenholt met Mevisto Lv (Mendistrict Noord) 0/133,26/0/78,43
2. Onne Verheul met Miracle's Easy Ysabella (Mendistrict Oost) 0/137,89/0/85,19
3. Willemien Odink met Odinkie Toys Moonlight (Mendistrict Noord) 0/131,54/3/77,78


Paskal de Graaf: “Een ervaring rijker en een medaille op zak”
“Als je als eerste in de barrage bent, dan heb je een keuze: alles of niks”, vertelt Paskal de Graaf, die met Lolane-V de klasse M paarden enkelspan vaardigheid wint op de Hippiade mennen. “Ik dacht we gaan er goed in. Hij pakte lekker aan en liep lekker door. Normaal neem ik iets terug voor een poortje, maar nu dacht ik doorgalopperen. Alles bleef wonder boven wonder liggen. Dit is onze eerste titel. Lolane-V is nu zes jaar oud en loopt nu twee jaar in tuig. Hij doet het hartstikke goed. Het is een tuiger van Vulcano uit een Patijn-merrie. Dat kun je wel merken, als de muziek aangaat dan gaan gelijk de oortjes erop. Hij blijft enthousiast. Het liefst rijd ik samengestelde menwedstrijden. Lolane-V moet een hoop zien en daarom dacht ik dan moeten we hier maar heen. We waren hier vandaag om ervaring op te doen. De dressuur liep niet helemaal zoals het moest, maar ik was zelf wel tevreden. Als je het dan zo af kunt sluiten met een medaille is dat gewoon super. Een ervaring rijker en een medaille op zak.”

Enkelspan paarden vaardigheid klasse M sponsored by Eskadron
1. Paskal de Graaf met Lolane-V (Mendistrict Noord) 0/148,84 0/72,89
2. Marco Delfgou met Zanzibar (Mendistrict West) 0/146,95 0/76
3. Albert Hooyer met Byoux (Mendistrict Oost) 137,39 0/76,23


Razendsnelle Tiësto en Ranita Jansen naar goud in het Z
Met een razendsnelle ereronde liet Ranita Jansen zien waarom ze ook in de barrage de snelste was in de barrage met haar pony Tiësto in de klasse Z vaardigheid.

“Hij heeft nog genoeg energie over. Morgen mag hij ook weer gewoon aan het werk”, lacht Ranita. “Tiesto loopt nu twee jaar voor de kar. Vorig jaar waren we achtste in het L en nu eerste in het Z. Ja het gaat snel, maar dit is pas zijn vierde wedstrijd in het Z.”

Wat vindt Ranita (18) zo mooi aan het mennen. “Paardensport is sowieso hartstikke mooi. Met mennen kan je lekker hard en je wordt er wat minder moe van dan onder het zadel. Ik werk op een handelstal en rijdt daar de paarden en pony’s ook onder het zadel”

Enkelspan pony's vaardigheid klasse Z sponsored by Witte van Moort
1 Ranita Jansen met Tiësto (Mendistrict Oost) 0/123,04 0/75,29
2. Yvonne Roman met Lars (Mendistrict Oost) 0/139,58 0/77,86
3. Geert van Dijk met Woldberg's Passadena (Mendistrict Oost) 0/141,54 0/78,82


Fabio gaat voor vuur voor René Markerink
Stilstaan is een probleem voor Fabio van René Markerink tijdens de huldiging als kampioenen vaardigheid in de klasse Z. “Fabio gaat door het vuur. Ook in deze warmte blijft hij doorlopen. Daarom is de marathon ook zo mooi met hem. Met de vaardigheid is hij inmiddels ook alweer Z, al was dit pas zijn derde wedstrijd. Ik ben helemaal blij met deze prestatie. Samengesteld zijn we nu halverwege de klasse M. Dat gaat met hollen en stilstaan. De dressuur is nog wat lastig om de ontspanning te krijgen. In de vaardigheid en de marathon is Fabio echt top. Heerlijk om te rijden. Ook in de barrage was Fabio vandaag heel goed voorwaarts. Mijn instructeur Ilona van der Tuin zei ga maar draven, maar ik besloot toch om te galopperen”, vertelt René die werkt als projectmanager bij Eriks in Alkmaar en Amsterdam.

Enkelspan paarden vaardigheid klasse Z sponsored by Hartog
1. Rene Markerink met Fabio (Mendistrict West) 0/143,44 0/85,1
2. Peter Zeegers met Canita (Mendistrict Zuid) 0/135,98 3/82,99
3. Rini Vrijhof met Nina (Mendistrict Oost) 3/133,56

Het volledige bericht met daarin ook de resultaten van de dressuur en de district cup kun je lezen op KNHS.nl

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Spaikey

Berichten: 1296
Geregistreerd: 19-01-04

Re: Veel kampioenen gehuldigd op KNHS Witte van Moort Hippiade mennen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-22 18:00

Er is ook dressuur gereden gisteren!

Mennen Dressuur
Orlando B+28 L+25 M+13 Z+11 districtkampioen afdeling Zuid in de klasse Z en reserve kampioen hippiade 2022!Vaardigheid L+3 Neva B+2

Scum

Berichten: 33098
Geregistreerd: 11-08-03

Re: Veel kampioenen gehuldigd op KNHS Witte van Moort Hippiade mennen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-22 08:51

Ik zie de dressuur wel in het tweede deel van het artikel staan op de KNHS site.

Spaikey

Berichten: 1296
Geregistreerd: 19-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-22 09:18

Scum schreef:
Ik zie de dressuur wel in het tweede deel van het artikel staan op de KNHS site.


Dat klopt zag het ook nu in de laatste regel staan dat het daar ook staat.

Mennen Dressuur
Orlando B+28 L+25 M+13 Z+11 districtkampioen afdeling Zuid in de klasse Z en reserve kampioen hippiade 2022!Vaardigheid L+3 Neva B+2

Jolliej

Berichten: 3370
Geregistreerd: 24-09-09
Woonplaats: Firdgum

Re: Veel kampioenen gehuldigd op KNHS Witte van Moort Hippiade mennen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-22 22:58

Hihi staat een foutje in van de KNHS, ik had geen tijdfout in het basisparcours, maar een balletje in de barage. Wel een tijdfout in basisparcour bij dubbelspan. Dus ze zullen ze wel door de war gehaald heben oeps :P

Djingo dr M+14 - v M+18 ~ Indy dr Z+5 - v ZZ+1
Indy & Djingo dubbelspan dr L+10 v M+6


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 5 bezoekers