Vraag Het Teamlid: Bellatrix

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47206
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Vraag Het Teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-22 14:00

* Bokt Nieuwsredactie
Bokt CommunityWe zijn alweer toegekomen aan de laatste Vraag het teamlid... alle teamleden zijn aan de beurt geweest. We hopen dat jullie het leuk vonden om meer informatie over de personen achter de gekleurde gebruikersnamen te lezen. Als jullie nu een teamlid tegenkomen waar van jullie toch echt meer willen weten, trek Bellatrix of Banjer dan aan hun spreekwoordelijke jasje en dan kijken we wat er mogelijk is.

* Hoe lang ben je al teamlid?
Als ik even terug zoek, sinds 23 augustus 2021. Dus vandaag precies een jaar. De tijd gaat wel snel trouwens! :oo

* Wat is het leukst aan teamlid zijn?
Bokt met alle teamleden een stukje mooier maken en verbeteren. Ik mag voor Bokt ook naar evenementen toe en dat is stiekem ook wel super leuk!

* Wat is je grootste blunder?
Die heb ik niet gemaakt geloof ik. :D Of ik kan het mij in ieder geval niet meer herinneren. :))

* Kan je omschrijven hoe een dag als NR lid eruit ziet?
Ik doe ook een paar community onderdelen en die zijn maar 1x per maand, maar die wil ik altijd zo snel mogelijk in klad-versie al klaar hebben staan, ik hou niet van last minute gehaast. :Y) Maar als dat klaar staat, ga ik bijlezen op de teamfora, en reageren waar nodig. Ik kijk of er nog nieuws staat wat naar VN moet en kijk of het NR account nog PB's heeft gekregen waar we wat mee moeten doen. Meestal doe ik dit in de avond, als ik gewerkt heb. Nu ik vakantie heb kijk ik in de ochtend al naar deze dingen. Op mijn werk kan ik alleen in de pauze op Bokt en dan lees ik alleen bij, kan echt geen NR werk doen op mijn mobiel. :')

* Ben je ook wel eens op Bokt als gewone gebruiker? Oftewel: is Bokt voor jou alleen "werk" of ook nog wel leuk tijdverdrijf?
Ok ik ben zeker ook op Bokt als gewone gebruiker. Ik zit in verschillende kletstopics, wat overigens erg gezellig is. Ik ga ook wel eens naar fotomeetings of uit eten met Bokkers, dus dan zit ik ook in de betreffende topics.

* Welke gebeurtenis op Bokt is jou altijd bijgebleven?
Jeetje, daar vraag je mij wat... ik ben nogal lang lid en mijn geheugen is niet zo goed als dat ik zou willen maar de mooie spontane acties als er een Bokker in nood is vind ik altijd prachtig. Natuurlijk staan de overleden Bokkers ook in mijn geheugen gegrift.

* Je doet werk voor een paardenforum. Wat is jouw relatie met paarden?
Ik rij al sinds mijn 12e. Mijn moeder is in 1994 overleden, en mijn vader vond het wel een goede afleiding om op paardrijden te gaan samen met mijn toenmalige beste vriendinnetje. Ik heb al mijn manege jaren op dezelfde manege gereden. Manege Zwanenburg in De Glind. Ik heb daar iets van 15 jaar gereden. Ik heb daar ook jaren wedstrijden gereden maar won nooit, tot het eindelijk mijn tijd was en ik de wisselbeker springen én dressuur won in hetzelfde jaar. Toen was ik er eigenlijk ook wel klaar mee. Ik ben gestopt en drie dagen in de week een Arabiertje gaan bijrijden. Dat was leuk maar ik kreeg lichamelijke klachten. Ik ben daarmee gestopt en in de weekenden gaan helpen op een westernstal in Woudenberg. Daar ben ik begonnen met western rijden en ook niet meer mee gestopt. Western rijden was voor mijn lijf veel beter en ik vond het ook veel leuker. :D Ik heb verschillende paarden gereden in de jaren erna en de meest recente is Kato. Hij is een negentienjarige Quarterruin van 1.67 hoog. Niet helemaal mijn ding, ik vind hem wat te groot, ik pas meer bij iets compacter en kleiner. Maar ik ben hem een jaar geleden gaan rijden omdat de eigenaresse een operatie moest ondergaan en daarna een tijd niet mocht rijden. De klik met hem is er denk ik nooit echt geweest. Met geen enkel paard denk ik. Maar hij is braaf en dat zocht ik. Hij is niet makkelijk te managen, qua voeten niet en qua voer en beweging ook niet. Eind vorig jaar ben ik er tijdens een buitenrit 2x afgevallen. Sindsdien vertrouw ik mijn lichaam niet meer. Ik heb twee auto immuunziektes en een paar symptomen zijn onder andere spierkracht verlies en gewrichtsproblemen. Tevens is mijn balans ver te zoeken. Als een paard een onverwachte beweging maakt, kan mijn lichaam niet op tijd reageren en val ik er dus af. Hierdoor ben ik het vertrouwen in mijn lijf verloren. Van de week liep ik met hem buiten aan de hand en hij schrikt opeens. Hij zet opeens een pas mijn kant op en ik val op de grond. :\ Ik ga stoppen met bijrijden van Kato. Wel wil ik blijven rijden, dus ik mag op hem blijven lessen om de week. Maar die twee keer doordeweeks doe ik per september niet meer. Ik weet niet of ik weer iets ga zoeken om te rijden, voorlopig niet.

* Wanneer en waarom heb je de overstap naar western gemaakt?
Deze vraag heb ik hierboven eigenlijk al beantwoord. Ik was het Engels rijden zat en mijn lijf vond het ook niet zo grappig meer. Ik ben in 2005 overgestapt omdat ik op een westernstal ben gaan werken. Sindsdien doe ik niet anders meer.

Afbeelding
Ik op Kato tijdens een les. Foto: Bokker MarlonNaldo.


* Hoe ben je met fotografie begonnen?
Dat doe ik eigenlijk ook al jaren...denk dat ik ergens rond 2007 een wat betere camera heb gekocht, volgens mij was dat een Kodak Easyshare. Een jaar of wat later heb ik een Canon Eos 350D gekocht. Dat was mijn eerste spiegelreflex. Die had helaas maar weinig MP's, dus een foto uitvergroten kon niet echt. Toen ben ik overgestapt naar de 700D. Dat was al een betere camera. Daar heb ik later de Canon 70-200 2.8 bijgekocht. Daar had ik lang voor moeten sparen haha! Maar stiekem wilde ik over naar fullframe. Ik heb tegen beter weten in een 6D via internet gekocht, een tweedehands. Die leek het prima te doen, maar bij donkere omstandigheden gaf die rare rode strepen op de foto. Dat was niet op te lossen. Dus binnen een half jaar ben ik toch maar overgestapt naar de Canon R6. Een systeemcamera (zonder spiegel dus) want dat zou toch de toekomst worden. Dat was een klap geld maar hij was het waard! Ben zo blij met dat ding! Ik moet nu eigenlijk wel de 70-200 vervangen, ik heb echt de eerste versie en hij is echt wel oud. Maar de versie van de lens die bij de R6 hoort kost net zoveel als de camera. Ik moet aan het eind van het jaar even kijken of het financieel haalbaar is. :')

* Heb je nog tips voor Bokkers die met fotografie willen beginnen?
Bekijk fototopics op FK, kijk wat de instellingen zijn bij die foto's. Kijk naar de compositie, kleur en lichtgebruik. Zo leer je heel veel. En ga vervolgens lekker zelf oefenen. Zorg voor een goede achtergrond, dus geen storende elementen. Ga op de juiste hoogte staan, let op je sluitertijd etc. Vooral veel oefenen en gewoon doen. Plaats dan wat foto's op FK en leer weer van de tips die gegeven worden. Uiteindelijk krijg je ook je eigen stijl. En het belangrijkste, gewoon genieten van je hobby!

* Wat wil je nog kwijt aan de Bokkers?
Ik ga even mijn leeftijd eer aan doen. :D Doe zoveel mogelijk leuke dingen zolang het nog kan. Wil je 3 maanden naar het buitenland om te reizen of werken? Doe dat dan! Zorg wel dat je het goed voorbereidt, maar doe het. :j Geef mensen een keer voorrang, ook al hebben ze het niet. Zeg een vreemdeling gedag. Lach met je vrienden. Ben je gek op je familie? Ga bij ze langs en laat het merken. Knuffel je huisdieren en zorg goed voor ze. Probeer elke dag om gelukkig te worden. Ga op zoek naar een partner als je niet alleen wil blijven tot het einde.

Ik noem deze dingen omdat ik veel van deze dingen niet gedaan heb, en daar heb ik spijt van. En voor sommige dingen is het voor mij te laat. Ga voor je dromen!


lizard
Berichten: 4909
Geregistreerd: 11-06-05
Woonplaats: twenterand,overijssel

Re: Vraag het teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-22 14:24

Leuk stuk om te lezen.
En goed advies aan het eind.

Zunzuncito

Berichten: 1567
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: in de Buurt

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-22 14:25

Wat een mooi stuk, bedankt Marlies (en Banjer)! En wat een wijze laatste woorden.

Salir De Guatemala Y Entrar En Guatepeor

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 99831
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: Vraag het teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-22 15:47

Ja toch? Je leeft maar één keer. Doe wat je leuk vindt!!

Suzanne F.

Berichten: 48070
Geregistreerd: 03-03-01

Re: Vraag Het Teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-22 17:41

Mooi stuk! Wat jammer dat je niet meer kan rijden. En zeker goed advies! Ik heb ook veel dingen niet gedaan.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 99831
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: Vraag Het Teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-22 17:42

Ik kan wel rijden maar ik vertrouw mijn lijf niet meer zo. Dus dan maar alleen met les, dat er dus altijd iemand bij is.

Suzanne F.

Berichten: 48070
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-22 17:43

Bellatrix schreef:
Ik kan wel rijden maar ik vertrouw mijn lijf niet meer zo. Dus dan maar alleen met les, dat er dus altijd iemand bij is.


Ja verstandig! Lijkt me leuk je eens een keer te ontmoeten bij een bokt etentje ofzo.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 99831
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: Vraag Het Teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-22 17:44

Ja, hopelijk gaat dat een keer lukken! :D

Myrthe1
Berichten: 193
Geregistreerd: 05-05-04
Woonplaats: Assen

Re: Vraag Het Teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-22 18:12

Leuk stukje en hele mooie adviezen inderdaad! Wat balen dat je lichaam het af laat weten zeg, sterkte daarmee!!

Jessix

Berichten: 16195
Geregistreerd: 22-08-06
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-22 06:36

Bellatrix schreef:
Ik kan wel rijden maar ik vertrouw mijn lijf niet meer zo. Dus dan maar alleen met les, dat er dus altijd iemand bij is.

Herkenbaar! Mijn lijf doet hetzelfde, wel doorheen andere oorzaak.

Leuk stukje en mooi die tattoo op je arm.

Zertab

Berichten: 11507
Geregistreerd: 05-02-11
Woonplaats: Brabant

Re: Vraag Het Teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-22 18:36

Leuk stukje Marlies :D

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Vraag Het Teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-22 19:12

Youth is wasted on the young :D je advies doet me heel erg denken aan dat nummer van Bas luhrman (wear sunscreen - prachtig nummer) :j zo waar maar je snapt het pas als je het kent haha!

"I say the forces of this planet all were bound in this cat" (Zita Swoon)

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 99831
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: Vraag Het Teamlid: Bellatrix

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-22 19:15

Ja, en ik ken het niet. _O-

Suzanne F.

Berichten: 48070
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-22 19:37


"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, Ilse_C, petje86, Stelvio, xYaartje en 7 bezoekers