N.O.P.-status voor KWPN-hengsten Hermès en Grandorado TN

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13771
Geregistreerd: 20-04-16

N.O.P.-status voor KWPN-hengsten Hermès en Grandorado TN

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-22 20:26

KWPN
Algemeen

Afbeelding
Grandorado TN N.O.P. en Willem Greve. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


In navolging van de topspringpaarden Beauville Z N.O.P en Monaco N.O.P. heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard de KWPN-hengsten Grandorado TN en Hermès vastgelegd. De elfjarige Grandorado TN is het springpaard van Team Nijhof en Willem Greve, waarmee laatstgenoemde dit jaar in drie landenwedstrijden zesmaal foutloos bleef. Hermès is de dressuurhengst van Joop van Uytert die met Dinja van Liere tweemaal brons won op het recent verreden wereldkampioenschap in Denemarken.

Met twee bronzen medailles waren Dinja van Liere en Hermès (Easy Game uit Bukkie keur pref prest EPTM-dres van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek) de boegbeelden van TeamNL bij het wereldkampioenschap dressuur in Herning. De zegetocht van de combinatie begon echter al eerder. Vorig jaar debuteerde Dinja van Liere met de KWPN-hengst op het hoogste niveau. Later in het jaar, in Aken, imponeerden ze al met overwinningen en presteerden ijzersterk op het EK in Hagen. In mei van dit jaar werd de combinatie Nederlands kampioen. Op de huidige wereldranglijst bezet de combinatie Van Liere-Hermès N.O.P. de zesde plaats.

Grandorado TN N.O.P.
TeamNL-bondscoach Jos Lansink selecteerde Willem Greve met Grandorado TN N.O.P. (Eldorado van de Zeshoek uit Charmique elite prest EPTM-spr IBOP-spr sport-spr PROK van Carolus II, fokker M. Rietberg en D.J. Verhoeven uit Holten) voor het WK in Herning na drie vlekkeloze optredens in de landenwedstrijden van Rome, Rotterdam en Knokke. De elfjarige hengst was het jaar al ijzersterk begonnen met de derde plaats in de Rolex Grand Prix tijdens de Dutch Masters-Indoor Brabant. Nadat Willem Greve kort voor het wereldkampioenschap zijn arm en enkel brak, moest hij met Grandorado TN N.O.P. het WK noodgedwongen missen. Het N.O.P. heeft Grandorado TN vastgelegd met het oog op de internationale kampioenschappen de komende jaren.

Stichting Nederlands Olympiade Paard
De Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) spant zich al vele jaren in om potentiële Nederlandse teampaarden te behouden voor TeamNL-ruiters. Eigenaren van door het N.O.P. vastgelegde paarden krijgen een financiële tegemoetkoming om hun paarden te behouden voor Nederlandse ruiters. Het realiseren van afspraken met eigenaren van toppaarden is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met sportkoepel NOC*NSF.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Albertina71, Amado, Fiesta14, Manou, Otti1977, Oudje, scrabbel, Vagabondo, valine, xrobbiee en 12 bezoekers