70-jarig jubileum en nieuwe locatie voor de Fokdag 'Het Friese paard'

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13330
Geregistreerd: 20-04-16

70-jarig jubileum en nieuwe locatie voor de Fokdag 'Het Friese paard'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-22 09:09

Omrop Fryslân
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Om meerdere redenen is de Fokdag van fokvereniging Het Friese Paard dit jaar bijzonder. Het paardenevenement wordt niet alleen voor de 70e keer gehouden, het vindt ook nog een plaats op een nieuwe locatie.

Het wordt een speciale jubileumkeuring voor de fokvereniging van Wolvega en omgeving. Op een ledenvergadering eerder dit jaar werd ook al stilgestaan bij het 70-jarig bestaan, maar vrijdag en zaterdag volgt de zeventigste Fokdag.

In de loop der jaren is het op verschillende locaties geweest, maar in de afgelopen jaren was het vaste prik op een particulier terrein in Oldeholtpade. Dit jaar verhuist het evenement echter naar Boijl, naar het terrein van de Celebrity Stables.

Van gras naar zand
Voorzitter Marten Pelleboer legt uit dat dit te maken heeft met de keuze voor een andere ondergrond. De leden wilden op zand verder, terwijl in Oldeholtpade gras ligt. "Het is een vlakkere bodem, de paarden lopen dan anders. In draf laten ze zich beter zien en ze hebben meer grip."
Het zoeken van een nieuwe locatie was nog wel een hele uitdaging, want die moet voldoen aan allerlei voorwaarden, van parkeerruimte tot de plaats voor een driehoeksbaan.

140 inschrijvingen
Pelleboer is erg tevreden met zo'n 140 inschrijvingen dit jaar. Vrijdag en zaterdag volgen er tal van rubrieken, zoals dat in de paardenwereld geldt. Een van de hoogtepunten is als zaterdag de driejarigen in actie komen. Die dag volgt ook de algemene fokdagkampioen, waar de besten aan mee kunnen doen.

De leden en hun familie en supporters zullen de nieuwe locatie sowieso vinden, denkt de voorzitter. En de hoop is dat anderen er ook van horen.

Voor het jubileum is nog een speciale presentatie opgezet: er worden dekhengsten die ooit van de fokkers uit het werkgebied van de vereniging waren naar de Fokdag gehaald, om zich nog eens aan de leden te laten zien.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DeGelukkige4, Grainey, Hindo2, Maanon_, Marita, RuthenRoos en 14 bezoekers