Centrale Keuring KFPS 2022: hier is het voorlopige programma

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Centrale Keuring KFPS 2022: hier is het voorlopige programma

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-22 09:03

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Nog een maand en dan staat de Centrale Keuring op de agenda. Het voorlopige programma voor deze Friese paarden vierdaagse van 14 tot en met 17 september bij Manege Gaaserland in Harich staat in de steigers.

Pavo Fryso bokaal (halve) finales
Op woensdag 14 en donderdag 15 september staan de halve finales van de Pavo Fryso bokaal op de planning. Woensdag is de dag voor de merries, donderdag komen de hengsten aan de beurt.
Een dag later volgt de finale op de vrijdagmiddag, tijdens het sportmatinee. Dan zullen gastruiters Bart Bax en Chris Epskamp in het zadel plaatsnemen.

Nieuw: nakomelingenonderzoek en workshops
Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Op de vrijdagmiddag/-avond zal er een afstammelingenshow te zien zijn van hengsten die dit jaar hun nakomelingenonderzoek afronden. Elias 494, Ulbrân 502 en Rommert 498 zullen zeker hun nageslacht laten zien.

Ook nieuw zijn de workshops die het JongKFPS en het KFPS samen hebben georganiseerd. Zo zullen vrijdag en zaterdag naast de keuringsring in de tent verschillende mensen komen aanwaaien om kennis te delen en van gedachten te wisselen over het Friese paard. Nieuwe leden worden uitgenodigd, JongKFPS-ers, maar eigenlijk is iedereen welkom om aan te haken. De line-up van sprekers en de tijdstippen worden nog bekend gemaakt.

Keuring start op vrijdag
De keuring start op vrijdag met de merrie- en hengstveulens, de keuring van enters, twenters, ruinen én de keuring van de vier- tot zesjarige Stermerries en de zeven jaar en oudere Stermerries. Op zaterdag komt het vervolg met alle andere paarden, die in drie ringen gekeurd worden. ’s Middags volgt de kampioenskeuring, afgewisseld met onder andere tuigen, de uitreiking van de Xerxina trofee én de bekendmaking van de JongKFPS fokker van het jaar.

Twee dagen livestream
Vier dagen zullen er in Harich volop fraaie Friese paarden te bewonderen zijn. Iedereen is welkom, de toegang, en ook het parkeren is gratis. En voor wie het op afstand wil volgen: vrijdag en zaterdag is er livestream.

Klik hier voor het voorlopige programma van de Centrale Keuring 2022

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Bonte_, GrapeshotBot, Gypsy, Maanon_, Nieuwsredactie en 16 bezoekers