Twee eventingruiters TeamNL naar wereldkampioenschap in Italië

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Twee eventingruiters TeamNL naar wereldkampioenschap in Italië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-22 08:58

KNHS
Sport

Afbeelding
Jordy Wilken en Burry Spirit, hier tijdens de North Holland Horse Trials 2017 in Oudkarspel.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Twee Nederlandse combinaties zullen dit jaar worden afgevaardigd naar het wereldkampioenschap eventing. Bondscoach Andrew Heffernan selecteerde Sanne de Jong (Aalsmeer) en Jordy Wilken (Olst) om van 14 tot en met 18 september van start te gaan op het WK in het Italiaanse Pratoni del Vivaro.

De keus om twee combinaties uit te zenden, betekent dat er dit keer geen compleet team aan de start staat. Voor bondscoach Andrew Heffernan (Nantwich, GBR) waren het lastige keuzes dit jaar.
De Nederlandse eventingtop is smal en in de aanloop naar dit WK werd ook duidelijk dat op een aantal vaste krachten geen beroep kon worden gedaan. Heffernan: “Deze twee relatief jonge ruiters hebben laten zien het gevraagde niveau aan te kunnen en ik heb er vertrouwen in dat zij een bijdrage gaan leveren aan mooie resultaten voor TeamNL. Het is jammer dat we dit jaar om verschillende redenen geen beroep kunnen doen op vaste krachten als bijvoorbeeld Tim Lips en Merel Blom. We hebben niet genoeg combinaties die nu klaar zijn voor een WK, de keuze is gemaakt om ons met de andere ruiters te focussen op de toekomst. We werken er heel hard aan om weer meer combinaties op 4- en 5-sterrenniveau te krijgen, maar dat kost tijd.”

Technisch directeur van de KNHS Iris Boelhouwer vertelt: “Natuurlijk hadden we graag een team afgevaardigd naar het wereldkampioenschap, maar je moet ook realistisch zijn. Op dit moment hebben we onvoldoende combinaties beschikbaar die daar ‘fit to compete’ aan de start kunnen staan. Er wordt door de TeamNL ruiters en het team eromheen keihard gewerkt om er volgend jaar wel te staan op het EK. Voor de toekomst hebben we ruiters en paarden met talent, maar het heeft meer tijd nodig. We willen voor nu absoluut geen ruiters of paarden forceren.”

De afvaardiging namens TeamNL voor het WK Eventing bestaat uit:

  • Sanne de Jong (Aalsmeer)
    Enjoy (Schimmel, merrie, 2009, KWPN, v.Cartano)
    Eigenaar: Sanne de Jong en Jantien van Zon
  • Jordy Wilken (Olst)
    Burry Spirit (Schimmel, ruin, 2006, KWPN, v.Casco)
    Eigenaar: Jordy Wilken

De combinaties worden vergezeld door bondscoach Andrew Heffernan en teamveterinair Leendert Jan Hofland (Bodegraven).

Kijk hier voor de website van het WK in Pratoni del Vivaro

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Art_Ificious, Esther, Eve_Nie, Fayyah19, mala26, plutolover en 14 bezoekers