Prachtige tweede Hippiadedag met dertien ponydressuur-kampioenen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13261
Geregistreerd: 20-04-16

Prachtige tweede Hippiadedag met dertien ponydressuur-kampioenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-08-22 21:17

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © Richard Juilliart/FEI


De regen kwam gisteren geregeld naar beneden, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Het werd een prachtige tweede Hippiadedag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, met maar liefst 13 geweldige kersverse KNHS-kampioenen. Alle winnaars werden feestelijk en onder grote belangstelling van het publiek gehuldigd op Medal Plaza, aan de rand van het strodorp.

Na dubbelzilver op het EK nu Hippiade-titel voor Maddy Dijkshoorn in klasse Z2 D/E
Maddy Dijkshoorn zit in een winning-flow dit jaar. Na twee geweldige zilveren medailles op het Europees Kampioenschap voor Pony’s deze zomer in Strzegom, voegt ze nog een mooie gouden plak in de klasse Z2 cat. D/E sponsored by Witte van Moort aan haar erelijst toe. Met haar toppony Boogie De L'Aube was ze met een score van 76,558 in de Kür op muziek de concurrentie te sterk af. Hoe is het nog voor haar om hier op de Hippiade te rijden? “Nou, dat blijft gewoon hartstikke leuk. De KNHS Kampioenschappen blijven speciaal. Het EK was ook echt geweldig en Boogie heeft nog nooit zo goed gelopen als daar, maar we konden de afgelopen tijd de vorm goed vast houden en hier winnen maakt het dan af.”

Maddy vertelt verder: “De gehele wedstrijd ging vandaag heel goed. In mijn eerste proef vanochtend had ik geen enkele fout en ook de Kür liep hij heel vloeiend en makkelijk door. Ik vandaag gehoopt op misschien een plek in de top drie, maar ik had zeker niet verwacht om kampioen te worden. Mijn pony Boogie is ontzettend lief en zal altijd voor je werken. Hij doet alles wat je van hem vraagt. Zijn eenvoudige wissels en de stap zijn zeker zijn sterkste punten. De draf mag af en toe nog iets scherper, maar het gaat al steeds beter. Met mijn trainer Marlies van Baalen werk ik daar ook aan. Ik moet zelf soms ook wat aangezet worden, anders kan ik nog wel eens een rustige en flauwe proef rijden, maar als je Boogie aanzet dan gaat hij er echt voor. Hij mag de komende maand lekker wat rustig aan doen en dan gaan we daarna weer verder werken naar enkele internationale wedstrijden later dit jaar.”

Uitslagen dressuurklasse Z2 cat. D/E sponsored by Witte van Moort
1. Maddy Dijkshoorn (De Meern, Utrecht) - Boogie De L'Aube, 76,558
2. Esmee Boers (Nieuw-Vennep, Noord-Holland) - Beauty W. 75,242
3. Morgan Walraven (Oud-Beijerland, Zuid-Holland) - Devill's Kiss Naoni, 74,258

Feline Niessen maakt familiefeestje compleet met titel in de klasse Z1 cat. D/E
Nadat haar zusje Esmae Niessen eerder vandaag al het goud kreeg omgehangen, was het nu de beurt aan Feline Niessen om gehuldigd te worden in de klasse Z1 cat. D/E sponsored by Witte van Moort. Dat maakt het feestje voor de familie Niessen uit het Limburgse Schaesberg compleet. Feline vertelt blij na de prijsuitreiking: “Ik ben heel tevreden over de proeven die ik heb laten zien vandaag. De eerste proef was iets spetterender, waardoor er wat kleine foutjes ontstonden en de tweede proef reed ik wat meer op safe. Het blijft gewoon heel vet om hier in Ermelo te rijden en het is altijd mooi om te winnen.”

“Diamond Blue is een goedgekeurde Duitse dekhengst en heeft een super lief karakter. Hij is dan wel hengst, maar onder het zadel merk ik daar helemaal niks van.” En wat vindt de moeder van Feline van de familiesuccessen? “Geweldig natuurlijk! Super trots op beide meiden dat ze het zo goed gedaan hebben vandaag.”

Uitslagen dressuurklasse Z1 cat. D/E sponsored by Witte van Moort
1. Feline Niessen (Schaesberg, Limburg) -Diamond Blue, 68,905
2. Sanja Janssen (Posterholt, Limburg) - Valeska V.H., 68,571
3. Sarah Willemsen (Bergharen, Gelderland) - Baumann’s Dior, 66,857

Indy Schneider pakt vierde titel op rij met Roosendaal’s Miracle
Het is de dertienjarige Indy Schneider (Regio Zuid-Holland) met haar pony Roosendaal’s Miracle weer gelukt! Na KNHS-titels in de klasse B, L2 en en M1/M2, komt daar vandaag een prachtige gouden medaille en KNHS-titel in de klasse Z1/Z2 cat. C sponsored by Pikeur bij. Op de KNHS Witte van Moort Hippiade in Ermelo mocht ze vandaag wederom plaatsnemen op de hoogte trede van het podium tijdens de huldiging op Medalplaza. “Een droom die uitkomt! Ik was ook echt zenuwachtig voor mijn proef vandaag. Het was mijn droom om in de klasse Z te rijden en dat we deze ook winnen is fantastisch!”, aldus de enthousiaste kampioene na de prijsuitreiking.

Indy is al een aantal jaar een succesvolle combinatie met haar pony Roosendaal’s Miracle, mede dankzij de lessen van haar trainers Coen van der Vlugt en Marrigje van Baalen. Indy vertelt: “In de lessen proberen we zo goed mogelijk alle oefeningen van de klasse Z erin te krijgen, maar we besteden ook veel aandacht aan de rust tussendoor, odat hij in de proef geen spanning opbouwt. Het ging vandaag super goed. Het blijft een droom om hier te rijden en de winnen. Dus voor de vierde keer op rij komt mijn droom uit.”

Uitslag dressuurklasse Z1/Z2 cat. C sponsored by Pikeur
1. Indy Schneider (Bodegraven, Zuid-Holland) - Roosendaal's Miracle, 68,571%
2. Yelin Kayalar (Rijssen-Holten, Overijssel) - Heidepeel's Constantijn, 68,419%
3. Tess van der Hurk (Gemonde, Noord-Brabant) - Show Time v/d Brownstables, 63,857%

Amy Vos pakt goud in de klasse L1 cat. A/B
Ze kwam, zag en overwon. Amy Vos mocht dit jaar met haar pony Pancho voor het eerst een kampioenschap rijden op het Nationaal Hippisch Centrum en pakte direct de overwinning in de klasse L1 cat. A/B sponsored by Agradi. “Ik vond het heel leuk om hier zijn. Ik had wel een klein beetje last van gezonde spanning, maar super blij dat ik heb gewonnen!”

Amy vertelt verder: “Mijn proef ging ook heel goed. Pancho is 12 jaar en we rijden nu een jaartje samen. Hij is super lief maar ook wel eens ondeugend. Soms duwt hij bijvoorbeeld de deur van de stal open.” Amy had met Pancho wel een bijzondere voorbereiding op dit kampioenschap. “We zijn pas gisteravond terug gekomen van vakantie. Mijn pony werd thuis gelukkig wel gewoon doorgetraind door mijn instructrice dus dat was heel fijn. Maar ik had zeker niet verwacht dat het vandaag zo goed zou gaan.”

Uitslagen dressuurklasse L1 cat. A/B sponsored by Agradi
1. Amy Vos (Nunspeet, Gelderland) – Pancho, 68,444%
2. Djulian Geraedts (Beek, Limburg) - Ravensbos’s Willeke, 67,889%
3. Fabienne Conijn (Hardenberg, Overijssel) - Gino Vanelli, 67,611%

Jacky van Leeuwen pakt voor het eerst goud in de klasse L2 cat. A/B
Nog niet eerder kreeg Jacky van Leeuwen de gouden medaille omgehangen op een KNHS- Kampioenschap, maar vandaag mocht ze vol trots plaatsnemen op de hoogste treden van het podium na haar winst in de klasse L2 cat. A/B sponsored by AJ Bedrijfsdiensten met haar pony Puck. “Ik rijd mijn pony nu ongeveer twee jaar en we hebben samen al best veel wedstrijden gereden maar nog nooit eerder kampioen. Tot nu dan! Tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen afgelopen winter waren we wel al vierde, maar nu eindelijk op het podium en ook nog eens goud. Echt heel gaaf!”, aldus de 12-jarige kersverse kampioene.

“Het ging heel erg goed. Ik ben heel tevreden. Meestal gaat het wijken niet altijd perfect, maar ook dat was prima vandaag. Het ging gewoon beter dan ik had verwacht. Ik had sowieso vooraf helemaal geen verwachtingen, ik dacht ‘ik zie het wel’ en meer dan mijn best kan ik toch niet doen. Waar mijn pony heel goed in is? Nou, ze luistert altijd goed. Als ik iets van haar vraag, doet ze dat ook voor mij. Ze kan ook erg fijn verruimen. Als ze zelf lekker in haar vel zit, doet ze altijd haar best. Ik ben heel trots op mijn pony!”

Uitslagen dressuurklasse L2 cat. A/B sponsored by AJ Bedrijfsdiensten
1. Jacky van Leeuwen (Nieuw-Vennep, Noord-Holland) -Puck, 69,667%
2. Sterre Slosser (Landgraaf, Limburg) - Krien’s Dion, 69,444%
3. Lotte de Kloet (Beilen, Drenthe) -Lady Zita, 67,556%

Dubbelfeest voor Ima van der Velden
De dag van Ima van der Velden kan niet meer stuk. De tienjarige amazone uit Gemonde mocht vandaag niet één keer, twee keer plaatsnemen op de hoogste trede van het podium in Medalplaza. Ze werd gehuldigd als kampioen in zowel de klasse L1 cat. C met Gesa’s Ferina, als de klasse L2 cat. C met Woldberg’s Tobias. Dubbel feest dus. Ima: “Ik ben super blij en ik had het echt niet verwacht om vandaag twee keer te winnen.”

Tussen beide prijsuitreikingen door vertelt de kersverse kampioene verder nog: “Mijn proef in de L1 ging heel goed. In de middendraf sprong mijn pony alleen even over in de galop, maar verder ging het prima. Hij doet het altijd heel goed in de proef, maar thuis miept hij wel veel. Bijvoorbeeld als je het zadel erop legt en wilt opstappen, dan doet hij even zijn oren in zijn nek. Maar als we eenmaal beginnen met rijden, is er niets meer aan de hand.” “Een echte piepkees”, vult haar moeder Petra van Esch aan. Ima krijgt thuis les van haar moeder, die ook al menig kampioenschap op haar naam heeft geschreven. Petra vertelt: “Ima kan gewoon heel goed rijden en netjes een pony opleiden, maar bovenal kan ze heel geconcentreerd proeven rijden en een pony door de proef sturen.” En hoe trots is Petra als mama en trainster? “Ja, echt mega trots! Het moet toch steeds iedere keer maar weer gebeuren. Zeker op zo’n groot kampioenschap en in deze ambiance. Maar ik ben super trots dat ze het zo goed heeft gedaan. Dat is wel een feestje waard!”

Uitslagen dressuurklasse L1 cat. C sponsored by Pavo
1. Ima van der Velden (Gemonde, Noord-Brabant) - Gesa’s Farina, 69,722%
2. Bo Leijten (De Meern, Utrecht) - King Arthur, 67,389%
3. Milou La Heijne (Axel, Zeeland) – Sydney, 66,389%

Uitslagen dressuurklasse L2 cat. C sponsored by Harry’s Horse
1. Ima van der Velden (Gemonde, Noord-Brabant) - Woldberg’s Tobias, 70,889
2. Julia Akkermans (Oud Gastel, Noord-Brabant) - Laminka’s Loïse, 69,111
3. Imke Boden (Oud Gastel, Noord-Brabant) Hoge Linthorst Ali B, 66,056

Wederom KNHS-titel voor Floor Kulik in de klasse M1/M2 cat. A/B
Floor Kulik doet het weer met haar pony met haar pony Remito's Leutseveld’s Mila! Op de palmares van de pas elfjarige amazone staan al overwinningen in de klasse L2 cat. A/B en M1 cat. A/B en daar komt nu een kampioenstitel in de klasse M2 A/B sponsored by Horka erbij. Het was nog geen vanzelfsprekendheid dat Floor hier vandaag kon deelnemen, want de dagen ervoor was ze flink ziek. Gelukkig was ze op tijd opgeknapt om op de Hippiade te rijden. “Gisteren zat ik voor het eerst weer even vijf minuutjes op mijn pony. Vandaag ging het al weer een stuk beter en kon ik fijn rijden. Ik ben echt heel blij!”

De kersverse kampioene vervolgt: “Het uitstrekken en de galop gingen in mijn proef heel goed. Dat zijn ook de sterkste punten van mijn pony. Het blijft gewoon heel leuk om op een kampioenschap te mogen rijden, zeker omdat we steeds een stapje hoger gaan. Mijn pony is al 20 jaar, maar nog steeds superfit. Ze gaat ook nooit meer weg. Naast dressuur rijden, vinden we het ook leuk om lekker het bos in te gaan en strandritjes te rijden, dus dat zullen we zeker blijven doen!”

Uitslagen dressuurklasse M1/M2 cat. A/B sponsored by Horka
1. Floor Kulik (Borsele, Zeeland) – Remito's Leutseveld's Mila , 66,500%
2. Felyne Boschloo-Karsijns (Brummen, Gelderland) - Munbus Kyan, 66,333%
3. Lynn Heesakkers (Berlicum, Noord Brabant) - Twister, 66,111%

Wederom succes voor Britt Kikkert-Van der Linde in de klasse M1/M2 cat. C
De gouden medaille in de klasse M1/M2 cat. C sponsored by Hartog gaat met de twaalfjarige Britt Kikkert van der Linden en haar pony Allstar mee naar Texel. Dit is niet de eerste keer dat Britt gehuldigd wordt op MedalPlaza, en ook niet de eerste keer dat Allstar Texel een medaille in de wacht sleept. Er is in de afgelopen jaren al heel wat eremetaal naar Texel verscheept, maar het verveelt zeker nog niet. “Elke overwinning is leuk en speciaal”, aldus Britt.

Ondanks de eerder behaalde successen, was Britt vandaag toch een beetje zenuwachtig maar dat bleek niet nodig. “Het ging heel goed vandaag. Ik had een stabiele proef en daar was ik echt heel blij mee. Schouderbinnenwaarts doet 'ie altijd supergoed. Hij liep gewoon lekker.” Britt vertelt graag over haar pony. “Allstar Texel is een koffievos. Hij is superlief en houdt erg van knuffelen. Ik vind hem echt geweldig. Hij heeft thuis nog twee andere vriendjes, Topaas en Nur Fur Dich. Als ze in de wei staan met z’n drieën doen ze lekker gek met zijn allen, dat is superleuk om te zien.” Ambities heeft Britt zeker nog. Ze krijgt les van Loes Corsel en van Marion Schreuder en met Nur Für Dich van Hans Peter Minderhoud. In de lessen is er aandacht voor onder andere haar houding: mooi rechtop zitten en de benen lang maken. Stapje voor stapje verwacht Britt met haar pony’s steeds verder te komen.

Uitslagen dressuurklasse M1/M2 cat. C sponsored by Hartog

1. Britt Kikkert - Van der Linde (Texel, Noord-Holland) – Allstar Texel, 68,278%
2. Noël Albers (Rockanje, Zuid-Holland) - Quality's Eastwood, 67,500%
3. Hannah Feyen (Berlicum, Noord Brabant) - Stayerhof's Mc Dreamy, 66,389%

Eerste kampioenstitel voor Esmae Niessen in de klasse L1 cat. DE
Esmae Niessen kwam al eens heel dichtbij, maar won nog nooit het goud op een KNHS Kampioenschap, tot vandaag. Met haar pony Dempsy Sil behaalde ze de hoogste score in de klasse L1 cat. DE sponsored by Pikeur en mocht op het podium de gouden medaille, kampioenssjerpen en sponsorprijzen van Pikeur in ontvangst nemen. Esmae vertelt enthousiast: “Ik ben ontzettend blij met alle successen die we al hebben behaald. En dan vandaag kampioen worden, dat is natuurlijk geweldig! Het is echt gaaf om hier te zijn en mogen rijden. De sfeer, de ring, het publiek. Super!”

“Ik heb ook echt heel erg fijn kunnen rijden. Alle dingen die de afgelopen iets minder gingen zoals het aanspringen in galop, gingen vandaag juist heel goed. Ook was de activiteit in mijn proef veel constanter. Mijn pony Dempsy Sil is een vijfjarige goedgekeurde Welshhengst en ik rijd hem nu ongeveer een half jaartje. Wat ik het leukste aan hem vind? Hij is super mooi! Daarnaast heeft hij een sterke draf en een fijn karakter om mee te werken. Hij is heel slim en pakt alles snel op. We gaan nu binnenkort ons L2-debuut maken en kijken of we samen een nog betere combinatie kunnen worden.”

Uitslagen dressuurklasse L1 cat. DE sponsored by Pikeur
1. Esmae Niessen (Schaesberg, Limburg) – Dempsy Sil, 71,722%
2. Jolien Duijts (Gemonde, Noord-Brabant) - Den Ostrik's Macho, 69,500%
3. Sita Hopman (Sint Maarten, Noord-Holland) - Der Charmeur KH, 67,333%

Yael Kooiker overtuigt in de klasse M2 cat. D/E
Met een overweldigende score van 73,056% was Yael Kooiker de overtuigende winnaar in de klasse M2 cat. DE sponsored by Eskadron. Het is haar eerste kampioenschapstitel op de Hippiade met haar pony Elexa. De dolgelukkige kampioene is nog helemaal overdonderd door haar succes. Ze vertelt dolgelukkig na de prijsuitreiking “Hij voelde met losrijden al heel fijn aan. Toen ging ik de ring in en het voelde heel apart. Hij was scherp aan het been en liep alle oefeningen mooi door. Echt heel speciaal. Ik kan het nog steeds niet geloven.”

“Ik ging zonder verwachtingen de proef in en wilde gewoon lekker rijden. Dat is zeker gelukt. Mijn pony is twaalf jaar en ik rijd hem nu ongeveer anderhalf jaar. Hij is echt een pony met een gebruiksaanwijzing. Een apart dier, je moet hem leren kennen en met respect behandelen. Zijn middendraf is gewoon geweldig en ook met inzetten van alle oefeningen is hij heel scherp. We gaan nu rustig verder trainen richting de Z1 en dan zien we wel weer verder.”

Uitslagen dressuurklasse M2 cat. D/E sponsored by Eskadron
1. Yael Kooiker (Wezep, Gelderland) – Elexa, 73,056%
2. Nina Brands (Bodegraven, Zuid-Holland) - Macchiato, 69,667%
3. Hannelore Langbroek (Venhuizen, Noord-Holland) - Turfhorst Riverman, 66,500%

Levi Heusinkveld pakt het goud met Tjiesto L.H. in de klasse L2 categorie D/E
Met een overtuigende score van 73,056% heeft Levi Heusinkveld (Ruurlo, Gelderland) met haar pony Tjiesto L.H. de gouden medaille veilig gesteld in de klasse L2 categorie D/E. “Ik ging zonder verwachtingen vandaag naar Ermelo. Het afgelopen seizoen en met de Gelderse seizoen liep 'ie wat meer terug, maar vandaag ging het supergoed. Alle oefeningen gingen super strak. Een paar dingetjes kunnen nog beter, maar ik ben supertrots.”

De superlatieven schieten tekort als Levi over haar vijfjarige pony Tjiesto begint te vertellen. “Hij is een superlieve talentvolle pony. De galop en de uitgestrekte draf zijn zijn sterke punten. Ik hoop nog superveel te bereiken met Tjiesto.” Hoewel Levi al wat ervaring heeft met het rijden van kampioenschappen, is dit de eerste keer dat ze het kampioenschapslint omgehangen krijgt. “Echt supergaaf, zo cool om hier te mogen rijden. Alles is zo mooi aangekleed”, straalt ze.
Met hulp van haar instructeur Jean René Luijmes gaat ze nu verder trainen naar het M1. Op de vraag wat de belangrijkste aandachtspunten in de lessen zijn, antwoordt Levi: “Op het goede been lichtrijden, lachen in de proef en vooral veel lol maken.”

Uitslagen dressuurklasse L2 cat. D/E sponsored by Koopmans Geluid
1. Levi Heusinkveld (Ruurlo, Gelderland) – Tjiesto L.H., 73,056%
2. Faye Lynn Zwaneveld (Broek in Waterland, Noord-Holland) - JL Poseidon's Genovia, 71,722%
3. Isa Westendarp Knol (Bodegraven, Zuid-Holland) - Don Chello, 70,000%

Topscore voor Elin Buijs in de klasse M1 cat. D/E
Niemand kwam in de buurt van de hoge score van Elin Buijs met haar pony Wenums Veldzicht Kenzo in de klasse M1 cat. D/E sponsored by Horseware. Een percentage van 75,778% leverde haar de gouden medaille en de kampioenschapstitel op. Met een glimlach van oor tot oor nam ze plaats op het podium op MedalPlaza. Tevreden vertelt Elin: “Het ging heel goed vandaag. Ik heb een fijn proefje gereden. Mijn pony was echt top in vorm. Super vet om hier te winnen. Het is alleen al een geweldige ervaring om hier te rijden. De sfeer is fantastisch!”

Elin vertelt vol trots over haar pony: “Mijn pony Wenums Veldzicht Kenzo is nu zes jaar en we zijn samen helemaal op elkaar ingespeeld vanaf zijn derde jaar. Het is super leuk om samen zo verder te gaan. Zijn sterke punten? Hij wil heel graag voor je werken en doet altijd zijn best. We zijn al een keer M2 gestart en daar gaan we straks weer mee verder.”

Uitslagen dressuurklasse M1 cat. D/E sponsored by Horseware
1. Elin Buijs (Rockanje, Zuid-Holland) – Wenums Veldzicht Kenzo, 75,778%
2. Britt Kikkert - Van der Linde (Texel, Noord Holland) - Nur fuer Dich Texel, 72,000%
3. Esmee Warlich (Bocholtz, Limburg) - Brego, 68,222%

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, DearDarling, Destinietje, SassyMoon en 5 bezoekers