Zeer geslaagde eerste Hippiadedag

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13772
Geregistreerd: 20-04-16

Zeer geslaagde eerste Hippiadedag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-08-22 18:02

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © Richard Juilliart/FEI


De eerste dag van de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022 zit er op! Het was de beurt aan de dressuurcombinaties in de klasse B pony’s cat A/B, C en D/E en klassen B, L1 en L2 paarden om het spits af te bijten op het prachtig aangeklede Nationaal Hippisch Centrum voor hun kampioenschapsstrijd. De zes kampioenen werden na iedere rubriek gehuldigd op het Medalplaza, waar ze hun welverdiende medailles, kampioenschapssjerp en sponsorprijzen in ontvangst mochten nemen. Morgen gaat de dressuurstrijd weer verder bij de pony's.

Nicky Tenwolde eerste Hippiade-kampioen klasse B cat. C
Het dak ging er vanmiddag af op de Medalplaza van de Hippiade in Ermelo. De tienjarige Nicky Tenwolde (Regio Zuid-Holland) mocht als eerste het podium betreden voor de prijsuitreiking. Met haar achtjarige pony Bekveld Daphne won ze met ruime voorsprong de dressuurklasse klasse B cat. C sponsored by Witte van Moort.

Nicky vertelt na de prijsuitreiking: “Ik vind het heel erg gaaf om hier te zijn. Het ging eigenlijk heel erg goed en ik had ook een goed gevoel over mijn proef. Het is voor ons de eerste keer dat we op een kampioenschap rijden en het was best wel spannend. De middendraf ging het beste, want dat kan ze ook heel goed. Ik rijd haar nu anderhalf jaar en ze is heel erg lief. Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen en we gaan met de familie lekker uit eten om het samen te vieren.”

Uitslagen dressuur klasse B cat. C Sponsored by Witte van Moort:
1.Nicky Tenwolde (Bodegraven, Zuid-Holland) - Bekveld Daphne, 71,556%
2. Rose Lynn Hemink (Winterswijk, Gelderland) - Lady Million, 67,833%
3. Tess Gaakeer (Gemonde, Noord-Brabant) - Happy Socks, 67,722%

Bixie-indiaan wint klasse B cat. A/B
Nog geen week geleden was de achtjarige Iris van Helvert (Regio Noord-Holland) al samen met haar pony Diego de Almagro op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo te vinden, prachtig verkleed als indiaan op de Bixiedag. Vandaag had ze een andere stralende outfit aan, een dressuuroutfit die werd gesierd door een kampioenschapslint die ze won in de klasse B cat. AB sponsored by Witte van Moort.

De pas achtjarige Iris vertelt blij: “Het ging super goed! Ik was wel een beetje zenuwachtig want het was ook ons eerste kampioenschap. Mijn pony is twaalf jaar en ik rijd hem nu een jaartje. We rijden niet alleen dressuur, maar houden ook van springen, crossen en bixiewedstrijden. Hij kan alles heel goed. Wat ik het allerleukste vind? Eigenlijk alles!”

Uitslagen dressuur klasse B cat. AB Sponsored by Witte van Moort:
1. Iris van Helvert (Drunen, Noord-Holland) - Diego de Almagro, 68,278%
2. Sherise Slendebroek (IJsselmuiden, Overijssel) - Goldsberg's Chilayne, 68,000%
3. Renco van der Zanden (Westerbeek, Noord-Brabant) - Boyke, 67,667% 


‘Lest best’ Suzanne Jansen-Smulders pakt titel in klasse B paarden
Suzanne Jansen–Smulders (Regio Noord-Brabant) mocht als laatste combinatie de rijbaan betreden voor de finale van de klasse B sponsored by Witte van Moort en wist de jury direct te overtuigen. Ze reed haar paard Nina Ricci H naar een mooie score van 69,444 procent en stelde hiermee het goud in deze rubriek veilig. “Ja, Lest best zeggen ze dan. Mijn paard deed het vandaag echt super”, vertelt de kersverse kampioene dolblij na de prijsuitreiking.

Suzanne vervolgt: “Nina Ricci H is pas vier jaar en ik heb haar een jaar geleden zelf zadelmak gemaakt. Ze is heel stabiel in haar prestaties en dat is ook gelijk haar grootste kracht. Ze is een heel fijn paard en altijd mooi constant in de aanleuning. Daar kom je natuurlijk in de klasse B best ver mee. De eerste proef vanochtend ging heel fijn, op een kleine storing na. Maar ook in de finale deed mijn paard het super. Ik ben heel tevreden na vandaag. Ik was nog aan het twijfelen of we moesten gaan deelnemen aan selectiewedstrijden in de klasse L1 voor de Indoorkampioenschappen, maar na het resultaat van vandaag denk ik zeker dat we het in winter zeker weer gaan proberen.”

Uitslagen dressuur klasse B paarden sponsored by Witte van Moort:
1. Suzanne Jansen-Smulders (Dongen, Noord-Brabant) - Nina Ricci H, 69,444%
2. Sarah Julia Bogers (Ammerzoden, Gelderland) - Matisse W, 68,500%
3. Robin Coenen (Nederweert-Eind, Limburg) - Nadal, 68,222%

Moenza Schepers pakt met vierjarige pony goud in klasse B cat. D/E
Met een prachtige score van 72,333 kon Moenza Schepers uit de regio Noord-Brabant de winst niet meer ontgaan in de klasse B cat D/E sponsored by Witte van Moort. Ze reed haar pas vierjarige Welshpony Beukenoord’s Ariana overtuigend naar het goud. “Ik had vooraf totaal geen verwachtingen want het was pas onze zevende wedstrijd samen, maar ze was heel ontspannen in de proef. Ons doel was om een opgerichte en actieve proef te rijden en dat is vandaag zeker gelukt”, vertelt de veertienjarige amazone na de prijsuitreiking op Medalplaza.

“Mijn pony Beukenoord’s Ariana -of Mini zoals wij haar noemen- is echt een lekkere clownspony. Ze houdt absoluut niet van springen en haalt in stal altijd gekke streken uit. Dan vraagt ze weer om een kusje of duwt ze iets omver. Ze heeft echt een eigen wil en veel temperament. Maar zodra ik een zadel opleg en ik stap op, dan is er niets meer aan de hand en loopt ze de sterren van de hemel. Ze heeft ook een enorm goede conditie. Aan het begin van de proef is ze net zo sterk als aan het einde van de proef. Plus dat ze ook gewoon een plaatje is om te zien.”

Uitslagen dressuurklasse B cat D/E sponsored by Witte van Moort
1. Moenza Schepers (Cranendonck, Noord Brabant) - Beukenoord's Ariana, 72,33%
2. Elin Buijs (Rockanje, KNHS Regio Zuid-Holland) - Champ du Bois, 72,27%
3. Sophie Sassen (Blerick, KNHS Regio Limburg) - Amalia's Pieter, 71,66%

Friese hengst Harm fan de Koldenhool wint titel met Thea Dijkstra in de klasse L2 paarden
Het goud in de klasse L2 paarden sponsored by Hartog gaat vandaag mee terug naar Friesland. Thea Dijkstra was met haar Friese paard Harm fan de Koldenhool de allerbeste met een score van 69,333. “Het ging echt boven verwachting goed! Ik reed met mijn vierjarige Friese hengst tussen alle prachtige KWPN’ers en ik had dan ook niet verwacht vandaag te winnen, zeker omdat hij pas vier jaar is. Zoveel ervaring heeft hij nog niet, maar als hij eenmaal gefocust is, dan is hij ook echt bij de les. Onderweg naar de ring en na de proef brult hij geregeld, maar in de rijbaan is hij geconcentreerd en is het goed. Ik ben super trots op hem!”

“Ik heb zijn vader Michiel 442 ook onder het zadel gehad en het noodlot wil dat hij net afgelopen week is overleden. Dus dat geeft deze overwinning wel een extra tintje. Het heeft zo moeten zijn, denk ik dan.”

Uitslagen dressuurklasse L2 paarden sponsored by Hartog:
1. Thea Dijkstra (Boarnsterhim, regio Friesland) - Harm fan de Koldenhool, 69,33%
2. Lindy Rook (Oldebroek, KNHS Regio Gelderland / Flevoland) - Nyatrichta, 68,16%
3. Demi Feijs (Schaesberg, KNHS Regio Limburg) - Vamos, 67,83%

Eerste starter Julia Vrolijken wint klasse L1 paarden
Ze was vanochtend de állereerste combinatie die aan start kwam op de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022 en vanavond de allerlaatste kampioen die werd gehuldigd op Medalplaza. Voor Julia Vrolijken (Regio Gelderland) kan haar dag niet meer stuk. Met haar paard vijfjarige paard Miliane SC behaalde de Nunspeetse amazone een mooie score van 72,222 die haar het goud bezorgde in de klasse L1 paarden sponsored by Anemone. “Echt bizar dat ik heb gewonnen. Ik kan het nog steeds niet geloven. Vanochtend voelde ik nog iets van spanning in de eerste proef, ook mede door de gehele entourage hier maar vanmiddag ging ze er vol voor. Ze is echt een paard die er in de ring nog een schepje bovenop doet.”

Julia vervolgt: “Ze blinkt echt uit in de stap en de galop. Dat talent moet van nature al in een paard zitten en dat heeft zij zeker. Ze is fijn bewerkbaar, heel slim en leergierig. Een plezier om mee te werken. We hebben haar al vanaf veulen en ik heb haar zelf met onze stalruiter zadelmak gemaakt, dus dat maakt het wel extra speciaal. Nu gewoon rustig verder trainen naar de hogere klassen. Maar eerst hier even van genieten.”

Uitslagen dressuurklasse L1 paarden sponsored by Anemone:
1. Julia Vrolijken (Nunspeet, KNHS Regio Gelderland / Flevoland) - Miliane SC, 72,22%
2. Nienke Wulff (Oranjewoud, Knhs Regio Friesland) - Nibali, 71,44%
3. Wendy Uijt de Boogaardt (IJsselmuiden, KNHS Regio Overijssel) - Marlena, 70,22%


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers