Update Worldwide Friesian Tour : nog 150 dagen en 28.580 km te gaan!

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Update Worldwide Friesian Tour : nog 150 dagen en 28.580 km te gaan!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-08-22 08:43

Phryso
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


"Time flies when you’re having fun", en dat geldt ook zeker voor de Worldwide Friesian Tour 2022. De tour is alweer halverwege, maandag 15 augustus werd de 150ste dag aangetikt. In totaal hebben de deelnemers nu 11.495 km bij elkaar gereden, wat neerkomt op bijna een derde van het geheel.

Veel trouwe combinaties
De meeste deelnemers zijn ondertussen vaste inzenders geworden, vertelt organisator Helen Hilltron Bogren. "We krijgen elke dag inzendingen, veel deelnemers meten zelfs al hun trainingen. We houden met iedereen contact, het is zo leuk om te doen." Met zestien deelnemende landen is de Tour ondertussen echt een internationaal gebeuren. "We krijgen kilometers uit Italie en Verenigd Koninkrijk maar ook uit Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika", aldus Helen.

Werk aan de winkel
Ondanks het indrukwekkende aantal kilometers en deelnemende landen is er nog flink wat werk aan de winkel. Over 150 dagen is het 14 januari 2023; de zaterdag van de KFPS Hengstenkeuring in Leeuwarden, dit is de laatste dag van de Tour en dan moet er 40.075 km ( een rondje om de wereld) zijn afgelegd om het doel te halen. Het KFPS-kantoor en zelfs verschillende KFPS dekhengsten hebben al een bijdrage geleverd, want het zou natuurlijk geweldig zijn wanneer we deze prestatie kunnen neerzetten als Friezenliefhebbers.

Hoe kun je deelnemen?
Volg de Facebookpagina van de Worldwide Friesian Tour 2022. Verzamel je paardenvrienden, rij- of menvereniging, wandelclub of wie je maar mee wil nemen en kies de afstand die jullie willen afleggen. De minimale afstand is dus 5km, er is geen maximale afstand maar houd rekening met wat je paard en jij aankunnen. Meet de rit met een app die afstanden bijhoudt en plaats deze samen met een leuke foto van jou en je paard en extra info over jullie op de Facebook pagina.

Klik hier voor de link naar de WWFT Facebook pagina.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, Colien, Eefje_Sammy, GoogleAdsense, idje, irisssssje, limagirl, Nieuwsredactie, Petunia27, Ubermetrics en 14 bezoekers