NK Hoefsmeden Driezum-Wâlterwâld: Gertjan Salm wint tiende titel

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13967
Geregistreerd: 20-04-16

NK Hoefsmeden Driezum-Wâlterwâld: Gertjan Salm wint tiende titel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-22 16:43

Hoefnet
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Naast de paardenmarathon op vrijdag en de minimarathon op zaterdag, werd tijdens de Paardendagen Driezum-Wâlterswald op zaterdag het NK Hoefsmeden gehouden.

Uit staaf
Het NK Hoefsmeden werd in 1988 voor de eerste keer georganiseerd en is telkens op een andere locatie. Het NK is bedoeld voor alle Nederlandse hoefsmeden die het leuk vinden om ook andere dingen te trainen dan het beslaan van een paard.

Om je te selecteren voor de finale moet je uit een staaf vier verschillende hoefijzers smeden. Twee daarvan zijn van tevoren bekend, de andere twee krijgen de deelnemers pas op de dag zelf te zien. Het is de bedoeling dat je het ijzer zo nauwkeurig mogelijk namaakt. Bij de beoordeling wordt onder andere gelet op de afmetingen, dikte en de plek en vorm van de nagelgaten.

Zes van de negen deelnemers selecteerden zich tijdens de Paardendagen Driezum-Wâlterswâld voor de finale. “Daar moeten ze de juiste ijzers uit staaf smeden voor het paard dat ze krijgen én het paard beslaan. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken en bijna iedereen heeft het op een nét iets andere manier aangeleerd. Dat is erg leuk om te zien”, vertelt Els van der Vorm, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Hoefsmeden.

Kampioen
Gertjan Salm won voor de tiende keer de Nederlandse titel Hoefsmeden. Hij bezit nu dus opnieuw de wisselbeker. “Hij is echt wel een kampioen in wat hij doet”, aldus Van der Vorm. Maarten Abbink eindigde als tweede een Nick Koning eindigde als derde op het NK.

Leerling en Leermeester
Daarnaast vond op vrijdag vond de Leerling en Leermeester-wedstrijd Hoefsmeden plaats. Daar streden leerlingen samen met hun stagebegeleiders voor de titel Beste Leerling en Leermeester 2022. Deze wedstrijd werd gewonnen door Marco Peperkamp & Iwan Snijders.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, heleen06, Jaydee_WP en 53 bezoekers