WK Herning: springruiters TeamNL winnen zilver in de landenwedstrijd

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14025
Geregistreerd: 20-04-16

WK Herning: springruiters TeamNL winnen zilver in de landenwedstrijd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-22 12:48

KNHS
Sport

Afbeelding
De springruiters vieren hun zilveren medaille in de landenwedstrijd op het WK in Herning.
Foto: Martin Dokoupil/FEI/Flickr


Zilver!!! De springruiters van TeamNL hebben zilver gewonnen in de landenwedstrijd van het WK in Herning. Daarmee is de ticket voor de Olympische Spelen in Parijs over twee jaar ook binnen. Zweden wint het goud. Maar wat een ongelooflijke spannende wedstrijd, waarin tot het laatst van alles gebeurde met de topteams. Harrie Smolders en Monaco N.O.P. deden wat ze zo vaak doen: foutloos blijven. Daarmee voegde TeamNL slechts zes strafpunten toe aan de 13.91. Zowel Sanne Thijssen als Maikel van der Vleuten kwamen over de finish met vier strafpunten. Jur Vrieling en Long John Silver hadden het meetellende resultaat met 2 strafpunten. Maikel, Jur en Harrie hebben zich geplaatst voor de finale op zondagmiddag.

De zilveren WK-medaille en het Olympisch ticket zijn binnen voor de springruiters van TeamNL en hun bondscoach Jos Lansink. Na een sensationeel verlopen, spannnende landenfinale in Herning.

“Ik heb er geen woorden voor”, klinkt bondscoach Jos Lansink beduusd. “We liepen een beetje achter de feiten aan toen Maikel en Sanne hadden gereden met vier strafpunten. Toen dacht ik de kwalificatie voor Parijs wordt nu nog moeilijk. Als het op het eind dan zo omdraait, dat is ongelooflijk. Dan kun je ook zien hoe mooi onze sport is. Je moet erin blijven geloven tot de laatste hindernis en dat hebben we zeker gedaan. De ruiters hebben super sterk gereden. Ze hebben allemaal hun bijdrage geleverd aan deze zilveren medaille. Dat is ook super mooi. De Olympische kwalificatie is binnen, dat was het belangrijkste. En dat het dan nog bekroond wordt met de zilveren medaille, dan kan ik als coach niet meer dan tevreden zijn. Super.”

Harrie Smolders en Monaco N.O.P. maakten het geweldig af met een magistrale foutloze ronde. Het was super spannend, ook omdat de computer met de uitslagen het voor gezien hield. “Het was onderhand wel nodig. We hadden al twee dagen niet helemaal het geluk aan onze zijde, maar nu het moest gebeuren, gebeurde het. Dat is prachtig in deze sfeer!”, vertelt Smolders direct na zijn toprit.

Na de rit van Harrie was zeker dat oranje slechts 6 strafpunten voegde bij de 13.91 na de eerste manche. Zweden was zeker van het goud. Door fouten van Christian Ahlmann voor Duitsland en Kevin Staut voor Frankrijk steeg het team van Jos Lansink verrassend en verdiend naar het zilver. Terwijl het tijdens de finale heen en weer bewoog op het scorebord van vier naar plaats zeven en uiteindelijk op zilver.

Long John Silver van Jur Vrieling sprong net als in de eerste eerste manche uit het boekje en kwam nergens in de buurt van de balken. Op de finishlijn waren ze net te langzaam wat 2 strafpunten betekende. "Ik heb Long John Silver heel veel beloond. We hebben zilver maar het voelt voor mij als goud. Abnormaal hoe we allemaal gereden hebben. Ik ben ongelofelijk blij”, lacht Jur.

Op de steilsprong (hindernis 4) kregen Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. een fout en sprongen verder een super ronde. De vier strafpunten tellen sowieso voor het team. Maikel staat op 5.96 strafpunten individueel en is zeker van deelname aan de finale op zondagmiddag. “Ik ben teleurgesteld. Hindernis 2 en 3 liepen niet zoals het moest. Ik kreeg veel opsprong op de muur waardoor ik negen galopsprongen maakte naar hindernis 3. Toen wilde ik na hindernis 3 de tijd wat inhalen en kreeg ik vanuit de wending weer zo’n terugafstand naar de plank. In gedachten gedachten was ik alweer naar voren aan het rijden en duw ik de plank eruit. Als ik ergens de fout niet verwachtte was het op die plank. Zonde dat zoiets gebeurt, je kunt het niet meer terugdraaien. De moeilijke dingen zoals de combinaties vloog hij zo doorheen.”

Sanne Thijssen en Con Quidam RB reden een fantastische ronde. Ze kwamen wat dicht onder de insprong van de driesprong in de laatste lijn, waardoor het tweede element viel. Maar met vier strafpunten is dat een goed begin voor TeamNL. “Toen ik het parcours liep was ik wel onder de indruk, maar Ik heb gevochten voor een nulronde. Het moest uit zijn tenen komen. Con Quidam RB moet het van zijn vechtlust hebben. Drie dagen zo achter elkaar springen is een hele kluif voor hem. Vandaag gaf hij echt alles. Ik had een balk op de middelste, maar daarna maakte hij dat moeilijke lijntje toch goed af.”

Maikel, Harrie en Jur naar de finale
Individueel staat Maikel op de negende plaats voorafgaand aan de finale 5.96 strafpunten. Harrie is nu elfde met 7.52 straf punt en ook Jur plaatst zich voor de climax van het WK op zondagmiddag met een score van 8.29. Sanne staat op plaats 26 met 11.83 straf punt. De beste 25 rijden zondag de finale.

Eindstand Landenwedstrijd:
Goud Zweden - 7.69 strafp
Zilver Nederland - 19.31
Sanne Thijssen - 3.83 + 4 + (4)
Maikel van der Vleuten - 1.96 + 0 + 4
Jur Vrieling – (6.29) + 0 + 2
Harrie Smolders – 3.52 + (4) + 0
Brons Groot-Brittannië - 22.66
4. Ierland - 23.15
5 Duitsland - 24.76

Individuele stand na drie rondes:
1. Henrik von Eckermann (Zwe) - King Edward (v. Edward), 0.58/0/0 strafp
2. Jens Fredricson (Zwe) - Markan Cosmopolit (v. Cohiba), 2.71/0/0 2.71 strafp
3. Jérôme Guery (Bel) - Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel), 2.35/0/1 3.35 strafp
9. Maikel van der Vleuten (Someren) - Beauville Z N.O.P. (v. Bustique), 1.96/0/4 5.96 strafp
11. Harrie Smolders (Lage Mierde) - Monaco N.O.P. (v. Cassini II), 3.52/4/0 7.52 strafp
14. Jur Vrieling (Holwierde) - Long John Silver 3 (v. Lasino), 6.29/0/2 8.29 strafp
26. Sanne Thijssen (Sevenum) - Con Quidam RB (v. Quinar Z), 3.83/4/4 11.83 strafp
Laatst bijgewerkt door Nieuwsredactie op 14-08-22 19:02, in het totaal 2 keer bewerkt
Reden: Foto aangepast

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, cariena1, ClaudeBot, Kimmie25501, KleinBoefje, Lau07, LiannePuthzy, Lugea, mailow en 16 bezoekers