Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-22 08:34

KNHS
Sport

Afbeelding
Frank Hosmar en Alphaville N.O.P., hier in Tokio 2020. Foto: © FEI/Liz Gregg


Luid gejuich van de Nederlandse equipe markeert het einde van de Grade V-proef van Frank Hosmar. Terecht, want wat een fijn optreden zonder noemenswaardige fouten. Hij wordt beloond met de bronzen plak, maar wel één met een gouden randje na het diepe dal waar Alphaville N.O.P. is uitgeklauterd: “Wie had dit verwacht?!”

Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. (v.Sandreo, eigenaar F. Hosmar en A. Hosmar-Keekstra) leken zelfs op weg naar zilver, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met brons. De eindscore van 75.256% kon op twee honderdsten na niet tippen aan Sophie Wells met Don Cara M voor Groot-Brittannië. Michèle George kon met Best of 8 de Belgische vlag het hoogst doen rijzen.

Ondenkbare terugkeer van Alphaville N.O.P.
De pret was er voor Frank Hosmar echter niet minder om: “Ik ben super blij, wie had dit verwacht? Alphaville N.O.P. is ontzettend ziek geweest en de dierenartsen konden slechts gissen naar de oorzaak. Ik heb meermaals tot midden in de nacht bij stal gezeten om maar wat brokjes bij hem naar binnen te krijgen, want hij werd verschrikkelijk mager. Uiteindelijk zijn we homeopathische weg ingeslagen en nou ja, zie hier het resultaat!”

Mikken
“Dit is tot nu toe de beste score van dit seizoen. De gehele proef ging goed, er was geen moment in de ring dat ik dacht ‘nou, dit kon beter’. Misschien mocht het hier en daar nog lichtvoetiger, maar ik heb er van tevoren te lang opgezeten. Het is stiekem best warm en ik had achteraf iets langer moeten stappen. Bij binnenkomen zag ik door de zon ‘C’ zelfs niet meer, dus moest even mikken en hopen dat ik goed zat”, lacht de ruiter breeduit. Zijn tweede proef, die telt voor de landenwedstrijd, staat op het programma van zaterdag. “Nou, dan moeten we vooraf maar even korter losrijden. Die proef is technischer en dat past mij net iets beter, dus op naar zaterdag!”

Landenstrijd brandt morgen los
De eerste individuele medaillestrijd, waarin alle combinaties de zogenaamde ‘Team Test’ laten zien, zit er hiermee op. De landenwedstrijd, die wordt verreden op vrijdag (Grade I, II en IV) en zaterdag (Grade III en V), wordt beslist door middel van de ‘Individual Test’. Zoals de namen doen vermoeden, is dit niet de oorspronkelijke volgorde. Het format is sinds 2019 veranderd naar het huidige programma. De 8 beste combinaties per Grade, berekend over de proef in het Individueel kampioenschap en de Teamwedstrijd, plaatsen zich voor de Kür op Muziek van zondag.

Sanne Voets en Demi Haerkens mogen morgen als eerste combinaties de Nederlandse driekleur verdedigen in Grade IV, deze klasse gaat om 11:00 uur van start.

Meer informatie Wereldkampioenschap Herning
Lees hier alles over de formats van de kampioenschappen in Herning.
Bekijk hier de website van het Wereldkampioenschap in Herning.
Kijk hier voor meer informatie over de weg die de ruiters van TeamNL naar Parijs 2024 moet brengen.
Klik hier voor de volledige uitslag van het Grade V Individueel kampioenschap.

Het wereldkampioenschap is te volgen op FEI.TV/CMH.TV, ook zal de NOS aandacht schenken aan het WK.

Uitslag Grade V
Goud: Michèle George (België) & Best of 8 – 76.419%
Zilver: Sophie Wells (Groot-Brittannië) & Don Cara M – 75.279%
Brons: Frank Hosmar (Haarle) & Alphaville N.O.P. – 75.256%
Laatst bijgewerkt door JPitty op 12-08-22 18:55, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Link gerepareerd

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, Facebook, M1994, NorwayFjord en 21 bezoekers