[FOTO] Dag 4 van de Royal Welsh Agricultural Show

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13299
Geregistreerd: 20-04-16

[FOTO] Dag 4 van de Royal Welsh Agricultural Show

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-22 12:45

* Bokt.nl
Fokkerij, NWPCS
Foto's en tekst door Vivianhesen

Vandaag kijken we terug op de vierde en laatste dag van de Royal Welsh Agricultural Show. De verslagen van de eerdere dagen vind je hier:
[VN] De Royal Welsh Agricultural Show door de ogen van een fotograaf
[VN] [FOTO] Dag 1 van de Royal Welsh Agricultural Show
[VN] [FOTO] Dag 2 van de Royal Welsh Agricultural Show
[VN] [FOTO] Dag 3 van de Royal Welsh Agricultural Show

De laatste dag op de Royal Welsh staat voor mij in het teken van de volwassenrubrieken van de sectie B en C. Eveneens worden de part breds gejureerd in de hoofdring. Zodra alle sectiekampioenen bekend zijn, zullen er nog diverse allround kampioenschappen gaan volgen. Tevens zal ik een blik werpen op alle andere dingen die er te doen en te bekijken zijn op de Royal Welsh.

Dieren
Buiten het jureren van de Welsh Pony's komen nagenoeg alle soorten vee wel voorbij. Zo heb je de speciale "Cattle ring", waar allerlei soorten rundvee gejureerd worden. Enkele rassen waar je dan aan kunt denken zijn de Hereford, de Highland en de Longhorn. Nagenoeg alle Britse rassen komen in deze 4 dagen aan je voorbij. Ook het rundvee wat voornamelijk voor de melk gehouden wordt, zal hier gejureerd worden.

Afbeelding
Elke dag worden er verschillende rundvee rassen geshowd

In de "sheep ring" worden aan de lopende band de diverse schapenrassen beoordeeld. Niet alleen Britse rassen komen hier aan je voorbij, ook de Texelaar en het Zwartbles schaap maken hier een acte de presence. Het merendeel van de schapen staat overdag in een grote schuur gestald, welke met ventilatoren lekker koel gehouden werd. Vanuit de schapen is het een kleine overstap naar de geiten, die ook in mooie aantallen aanwezig waren.

Afbeelding
Schapen opgesteld voor de jury

Afbeelding
In het verblijf van de geiten was het beter vol te houden dan buiten.

Naast de geiten vind je de varkens, waarbij ik het verrassend vind dat er eigenlijk maar relatief weinig varkens geshowd worden. Zeker in vergelijking met het grote aantal schapen en rundvee dat jaarlijks op de show aanwezig is.

Vanwege enkele uitbraken van vogelgriep was er dit jaar geen pluimvee aanwezig, normaal zijn deze ook in grote getallen aanwezig. In dezelfde hal worden ook cavia's ten toon gesteld. Het pluimvee en de cavia's zijn op verschillende dagen aanwezig in de zogenoemde Fur & Feather hall.

En last but defenitely not least de "horse ring". Hier worden voornamelijk rijrubrieken verreden. Zo kun je daar kijken naar "leading rein", waarbij jonge kinderen onder begeleiding van een volwassene hun rijkunsten vertonen in zowel stap als draf. Maar ook vinden hier rubrieken plaats voor beste jonge voorbrenger, waarbij kinderen per leeftijdscategorie laten zien hoe je een pony voorbrengt, goed neerzet en hun aandacht trekt. Daarnaast worden er ook rubrieken verreden voor hunterpony's, sportpaarden en verschillende rubrieken om je te kwalificeren voor de Horse of the Year Show.

Afbeelding
Lonwind Swagger met George Granger, Driving Champion

De afgelopen dagen heb ik je al meegenomen in de activiteiten in de "main ring", dat is namelijk waar de Welsh pony keuringen plaats hebben gevonden, en ook vandaag weer plaats vinden.

Diergerelateerde competities
Naast een groot aantal competities waarbij de dieren het onderwerp zijn, zijn er ook nog een hoop competities die om de dieren draaien. Zo zijn er iedere dag wedstrijden in schaapscheren, zowel in teamverband als individueel, waarbij de deelnemers vanuit de hele wereld komen om mee te doen. Ook kun je gaan kijken bij schaapsherden met bordercollies.


Afbeelding
Iedere dag zijn er wedstrijden voor het schaapscheren, welke druk bezocht worden.

Voor de paardenliefhebbers kun je ook een kijkje gaan nemen bij de hoefsmeden. Daar hebben ze competities over het mooist gesmede ijzer, maar ook het best beslagen paard. Daarnaast zijn er ook nog wedstrijden voor de mooiste eieren en de beste kleur eigeel. Maar daar houdt het natuurlijk niet bij op! Er zijn wedstrijden voor zelfgemaakte honing en kazen, maar ook voor boter en ijs.

Overige competities
Dat de Royal Welsh Show in het teken van competities en keuringen staat, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Zo zijn er nog competities voor het kappen van bomen en het verwerken van het hout. Je kunt dan denken aan zagen, hakken, maar ook aan het maken van wandelstokken. Van de bomen gaan we door naar de bloemen, waarbij er een ruime selectie aan bloemschikwedstrijden zijn. Zoals mooiste boeket van 15 snijbloemen, maar ook de mooist samengestelde plantenbak. Ook worden kun je meedingen voor de best geteelde groente of fruit.

Ook zijn er bak wedstrijden, waarbij er categorieën zijn voor cakes, taarten, broden en koekjes. En wat zijn brood of scones nu zonder jam? Ook andere conserven zoals zelfgemaakte piccalilly en mayonaise worden niet vergeten. Vanuit het eten is het een kleine stap naar de wijn en zelfgestookte gin.

Vele handvaardigheden, zoals breien, naaien, fotografie en schilderen hebben ieder hun eigen competitie.
In deze wedstrijden zijn er ook speciale rubrieken voor kinderen en jeugd om mee te doen.

Buiten de teamcompetities in het schaap scheren en houthakken is er ook nog de teamcompetitie touwtrekken.

De stands
Buiten alle competities om, kun je ook heerlijk winkelen op de Royal Welsh. Diverse grote ruitersportmerken en winkels hebben hun eigen stand opgebouwd. Daarnaast vind je ook een grote collectie aan hoeden, schoeisel, kleding, lekkernijen en zelfgemaakte producten

Afbeelding
Stamboeken met hun stands nabij de cattle ring

Diverse stamboeken zijn aanwezig voor informatie en merchandise, waarbij enkele stamboeken met een permanent gebouw gevestigd zijn op het terrein. Grote landbouwmachines en quads staan langs voerleveranciers, stalinrichting naast de supermarkt of een bank.

De voorstellingen
Gedurende de gehele week zijn er ook nog vele voorstellingen en demonstraties. Diverse lokale artiesten, zang- en dansgroepen treden op bij de "bandstand". In de "sports village" worden demonstraties gegeven van o.a. rugby, cricket en badminton

Dagelijks, zodra de Welsh ponies en cobs klaar zijn, vinden er nog diverse demonstraties en voorstellingen plaats in de hoofdring. Zo is er dagelijks een demonstratie van de "King's Troop Royal Horse Artillery", een demonstratie waarbij grote kanonnen voortgetrokken worden door paarden. Er vinden nog diverse militaire demonstraties plaats, zoals een optreden van de Regimental Band and Corps of Drums, een fly over van diverse militaire vliegtuigen en een demonstratie van een parachuteteam.

Afbeelding
Fly over boven de hoofdring.

Één van mijn persoonlijke favorieten zijn de mounted games. Een wedstrijd waarin verschillende landenteams aan deelnemen en hun vaardigheid op de pony's laten zien. In deze competitie wordt er in volle galop van de ene zijde naar de andere geracet met opdrachten op de route. Deze opdrachten variëren in het kapot prikken van ballonnen met een stok, tot afstijgen en door een hoepel kruipen en door.

Dagelijks worden de prijswinnaars van de dier- en veerubrieken ten toon gesteld aan het publiek. De meeste dieren worden rustig door de baan gestapt en op aanwijzing van de ringmeesters opgesteld. De dieren die zich niet zo gemakkelijk laten leiden worden in een wagen vervoerd door de ring.

Afbeelding
Deze prachtige koets wordt getrokken door een 4 span Gelderlanders.

Je hoeft dus niet alleen van paarden te houden als je naar de Royal Welsh gaat! Er is zo veel te zien en doen dat (nagenoeg) iedereen er een leuke dag of dagen van kan maken.

Sectie B
Vandaag beginnen we de sectie B met de niet zogende merrie en ruinen 4 jaar en ouder. Al bij binnenkomst is de schimmelmerrie Eyarth Yaris in eigendom van Ben Spoor een opvallende verschijning. Deze mag dan ook op de 1e plaats opstellen, de 2e plaats is voor Annandale Cinders.

Afbeelding
Eyarth Yaris in eigendom van Ben Spoor

De volgende rubriek is de 4 tot en met 7 jarige zogende merries, waarbij de eerste en tweede plaats voor Westaire Valentina en Skellorn Barbies Images zijn. In de rubriek 8 jaar en oudere zogende merries werd Rotherwood Rambling Rose als eerste opgesteld met daarnaast Thistledown Sheer Bliss. Het veulenkampioenschap werd gewonnen door Westaire Alessia, reserve veulenkampioen werd Phylberns Picturesque.

Als laatste was het de beurt aan de hengsten, waarbij Walseker Colorado op de eerste plaats mocht opstellen. De tweede plaats is voor Celton Sinbad.

Afbeelding
Walseker Colorado

Het female championship werd gewonnen door Eyarth Yaris, met als reserve Eyarth Honolulu in eigendom van de Fam. Hoeke.

Het male championship was voor de 3-jarige hengst Kallared Heartbeat en als reserve mocht Walseker Colorado opstellen.

Afbeelding
Kallared Heartbeat

Het Sectie B kampioenschap werd gewonnen door Kallared Heartbeat, Eyarth Yaris tekende voor het reserve kampioenschap.

Sectie C
Ook bij de sectie C is het vandaag aan de volwassen hengsten, merries en ruinen. De eerste rubriek zijn de niet zogende merries en ruinen van 4 tot 7 jaar, waarbij de eerste plaats is voor Glynwyn Annie Power. Op de tweede plaats zien we Ormond Rose Gold.

Afbeelding
Glynwyn Annie Power

We vervolgen met de 8 jaar en oudere niet zogende merries en ruinen, waarbij de eerste en tweede plaats waren voor Mattsfield Lady May en Riverbank Penny's From Heaven. Bij de zogende merries van 4 tot en met 7 jaar mocht Nebo Raquel als eerste opstellen met Bluehaven Little Miss Perfect er naast. De rubriek 8 jaar en oudere zogende merries werd gewonnen door Rhencullen Pretty P, de tweede plaats was voor Glyncoch Gold Star.

Afbeelding
Rhencullen Pretty P in handen van Shane Rogers :Y)

Het veulenkampioenschap werd gewonnen door Bluehaven Little Miss Fabulous, het reserve kampioenschap is voor Hywi Limited Edition. De rubriek hengsten 4 tot en met 7 jaar oud wordt gewonnen door Sarlans Sun-Ray met daarnaast opgesteld Leebron Thomas O'Malley. Bij de 8 jaar en oudere hengsten mochten achtereenvolgens opstellen Cwmhir The Bandit en Llanmorlais Reagan.

Afbeelding
Bluehaven Little Miss Fabulous wint het veulenkampioenschap

Het merriekampioenschap wordt gewonnen door Glynwyn Annie Power, het reserve kampioenschap is voor Abergavenny Rosie O'Neil.

Het kampioenschap voor de hengsten werd gewonnen door Crossfield Casino, met als reserve Cwmhir The Bandit.

Afbeelding
Crossfield Casino

In het sectiekampioenschap was de titel voor Glynwyn Annie Power met Crossfield Casino er naast als reserve.

Vandaag was het hiermee nog niet afgelopen. Meteen na het sectie C kampioenschap was het tijd voor het Tom & Sprightly kampioenschap voor de beste Welsh pony of Cob. Alle kampioenen per sectie mochten hier strijden voor de felbegeerde rozet. Het kampioenschap werd gewonnen door Kallared Heartbeat, de 3-jarige sectie B hengst. Het reserve kampioenschap was voor Glynwyn Annie Power, kampioen van de sectie C.

Zowel het Tom & Sprightly als de volgende kampioenschappen worden telkens door andere juryleden beoordeeld. Het volgende kampioenschap was de Horse of the Year Show kwalificatie, waarbij de kampioen uitgenodigd wordt voor de Horse of the Year Show die in het najaar plaats vindt in Birmingham. Voor dit kampioenschap mogen wederom alle sectiekampioenen aan mee doen, maar ook de andere overall winnaars aan de hand zitten in dit kampioenschap. Kampioen werd de Sectie C merrie Glynwyn Annie Power met daarnaast Rhandolf of Catchpool, een 6-jarige Shetland pony hengst.

Afbeelding
Kallared Heartbeat, winnaar van het Tom & Sprightly kampioenschap

Het laatste kampioenschap van de dag is het Royal Welsh Supreme Horse Championship, waarbij de kampioen en reserve kampioen aan de hand, de kampioen en reserve kampioen van de rijrubrieken en de kampioen en reserve kampioen van de aangespannen rubrieken tegen elkaar strijden. Dit kampioenschap werd gewonnen door Glynwyn Annie Power met als reserve wederom de Shetland hengst Rhandolf of Catchpool.

En daarmee kwam de Royal Welsh voor dit jaar tot een einde. Met de batterijen leeg en de geheugenkaartjes vol, was het helaas weer tijd om naar huis te gaan.

Zouden jullie het leuk vinden om nog een topic te zien met een terugblik, cijfers, aantallen en bijzonderheden?

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Josien_

Berichten: 8891
Geregistreerd: 12-08-04
Woonplaats: Geldrop

Re: [FOTO] Dag 4 van de Royal Welsh Agricultural Show

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 13:11

Leuk verslag weer! En we zien zeker graag een topic met een terugblik :D !
Ben ook weer erg benieuwd naar de gebruikers rubrieken.

"Welsh Cobs are like patato chips, you can't have just one!" /3 =:)

VivianHesen
Fotograaf

Berichten: 961
Geregistreerd: 22-02-13
Woonplaats: Horst

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-22 17:47

Josien_ schreef:
Leuk verslag weer! En we zien zeker graag een topic met een terugblik :D !
Ben ook weer erg benieuwd naar de gebruikers rubrieken.


Ik wil daar binnenkort bij een ander evenement wel wat meer over toelichten :)
Helaas vallen die op de royal welsh tegelijk met het keuren aan de hand en liggen de ringen te ver uit elkaar om er telkens naar toe te kunnen lopen :o

lideli

Berichten: 2374
Geregistreerd: 21-03-10

Re: [FOTO] Dag 4 van de Royal Welsh Agricultural Show

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-22 06:12

Heel erg genoten van alle vier de verslagen! Een deel vijf is zeker welkom :)) :)) :))

Gaaf dier die Crossfield Casino <3 moest hard lachen om zijn voorbrenger :') prachtig shot

Goeie foto ook van Rhencullen Pretty P <<)

vierspan

Berichten: 269
Geregistreerd: 08-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-22 10:59

Ja graag nog meer <3

NathalietjeB

Berichten: 17288
Geregistreerd: 04-07-05
Woonplaats: ergens

Re: [FOTO] Dag 4 van de Royal Welsh Agricultural Show

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-22 13:27

Toch blijven ze geweldig welshjes alleen zie ik ze liever iets minder dik :o


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: RedRoses, Saleisha, Sunshinedaan en 7 bezoekers