Informatiekeuring: Sintra SV meest opvallende kruisingsproduct

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14171
Geregistreerd: 20-04-16

Informatiekeuring: Sintra SV meest opvallende kruisingsproduct

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-22 07:44

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Sintra SV (v.Las Vegas) meest aansprekende veulen. Gefokt door Hester Bischot.
Foto: Marlies Trap Fotografie


Negen kruisingsveulens verschenen in de baan voor het oog van Jean Bemelmans en Bert Rutten. De laatste voorzag ze van een toelichting. Opvallend was de lichtvoetigheid en de goede balans in beweging van de doorsnee rassige en goede ontwikkelde veulens.

De veulens werden niet geplaatst, maar wel werd het op dit moment meest aansprekende veulen naar voren geroepen. Dat ging deze keer om Sintra SV. Een dochter van Las Vegas uit Bitola (v.Vicoso Da Broa). Gefokt en geregistreerd bij Hester Bischot uit Dalen. Sintra SV werd omschreven als een hoogbenig en zeer charmant veulen met een elegante en lichtvoetige manier van bewegen, met voldoende kracht en afdruk en een mooie zelfhouding.

Renoire DBD
In de tweede groep; Jaarlingen en Tweejarigen werd als beste aangemerkt Renoire DBD, een dochter van For Ferrero uit Sorpresa XXXV. Uit deze bijzondere merrie zien we vandaag maar liefst vijf nakomelingen in de baan. Renoire DBD werd toegelicht als een rassige jaarling, die lichtvoetig en met afdruk draafde en daarbij steeds een mooie houding liet zien. Ze is gefokt bij Miranda Nouwens uit Mussel.

Enthousiast over initiatief
In de rubriek Drie jaar en oudere register A ging Odazzi DBD aan kop. Hij is weliswaar nog iets overbouwd, maar daarbij ruim voldoende ontwikkeld en liet een lichtvoetige maar ook sterke manier van bewegen zien. Daarbij toont hij veel uitstraling. Miranda Nouwens fokte hem en inmiddels heeft hij een nieuwe eigenaresse, die zo enthousiast was over het initiatief van vandaag dat ze maar al te graag ook kwam.

Register A
Na de register A-nakomelingen: een KWPN-hengst uit een Iberische moeder, verschenen er nog twee register B-nakomelingen (van een Iberische hengst uit een KWPN-moeder) voor de jury.

Het veulen Sophia DS was er één van. Haar vader is Traje de Centurion en komt uit stermerrie Carona (v. Johnson). Ze is gefokt en geregistreerd bij D.C.J. Spijker in Zeerijp. Volgens de jury: “Een bijzonder aansprekend veulens, een fractie beknopt, maar wel met een heel lichtvoetige draf, een makkelijke galop en een hele fijn manier van stappen.

Daarna Rafa Reina de Susaeta, de laatste deelnemer aan de informatiekeuring. Een voldoende ontwikkelde merrie, die nog wat overbouwd was en dat was terug te zien in de beweging. Dat kan over een jaar natuurlijk heel anders zijn!

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Animal, fransje23, Maanon_, Noblesse_, RavenIris, verootjoo en 10 bezoekers