KWPN Kampioenschappen 2022: we gaan van start!

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13324
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN Kampioenschappen 2022: we gaan van start!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-22 19:48

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De KWPN Kampioenschappen zijn begonnen. Vanmiddag om 14.00 uur begon de informatiekeuring voor crossbreeds als het eerste onderdeel van een prachtige fokkerijweek. Morgen vervolgt het programma met de halve finale van de Pavo Cup, waarvan de finale op zaterdag is. Vrijdag is traditioneel de fokkerijdag, het erepodium van de KWPN-fokkerij met de beste merries en veulens van deze jaargang.

De informatiekeuring voor crossbreeds is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de pilot waarin Iberische paarden (zoals PRE’s en Lusitano’s) worden gekruist met KWPN-paarden. In Bert Rutten en Jean Bemelmans hebben we twee internationaal gerespecteerde africhters en trainers gevonden die de paarden zullen toelichten.

Pavo Cup
De Pavo Cup is dé competitie voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurtalenten. De in de voorselecties geselecteerde talenten strijden in de halve finale op donderdag 4 augustus om een plek in de finale op zaterdag 6 augustus 2022. In de voorselecties hebben we veel kwaliteit gezien, het belooft een spannende strijd te worden.

Fokkerijdag
Vrijdag 5 augustus is de Nationale Merrie- en Veulenkeuring. Via de Centrale Keuringen zijn de felbegeerde tickets verdeeld over de beste veulens en merries, zij gaan tijdens de diverse keuringsrubrieken een gooi gaan doen naar de nationale titels. Een toevoeging dit jaar is de Open Nationale Veulenkeuring voor tuigpaardveulens, wat middels een open inschrijving een prachtig podium biedt aan de tuigpaardfokkerij. Op deze fokkerijdag worden zoals elk jaar weer de nieuwe Fokkers van het Jaar gehuldigd.

Nationale Tuigpaardendag
De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers. Dit jaar een week later dan gebruikelijk en niet op het vertrouwde honk in Ermelo, maar bij De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Deze dag is gevuld met de mooiste fokmerries, imponerende dekhengsten, getalenteerde sportpaarden en natuurlijk de mooiste shows. Al met al weer een prachtig programma dat weer garant staat voor een dag vol tuigpaardenplezier.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anne200, Bytespider en 19 bezoekers