Het verhaal van Dinja van Liere #ditdoetpaardrijden

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10897
Geregistreerd: 20-04-16

Het verhaal van Dinja van Liere #ditdoetpaardrijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-22 15:40 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Sport

Afbeelding
Dinja van Liere hier met Vita Di Lusso. Foto: Marlies Trap Fotografie


Meer dan de helft van Nederland weet (nog) weinig over paarden als hobby en sport. Jammer, want de band tussen paard en mens is uniek. Op een paardenrug vindt een uitzonderlijke samenwerking plaats. Samen trainen voor een wedstrijd, samen de natuur in of samen die ene sprong wagen. Deze samenwerking is goed voor zowel mens als paard. Aan heel Nederland willen wij laten zien hoe mooi de omgang met paarden en het paardrijden is met de campagne #ditdoetpaardrijden. Topamazone Dinja van Liere kan als geen ander vertellen en laten zien hoe mooi de omgang met paarden én de paardensport is en wat dit betekent voor zowel mens als paard.

"De trots voor mijn paarden is onbeschrijflijk".

Als TeamNL topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden. "Toen ik als klein meisje voor het eerst een paard zag wist ik gelijk dat dat het was. Dat wilde ik ook. Nu heb ik uiteindelijk van de paarden mijn beroep kunnen maken en mag ik elke dag met de paarden bezig zijn, dat is het mooiste wat er is".

Bij Dinja op stal staan zeventien paarden waar zij samen met haar team elke dag voor zorgt en mee aan het werk is. Alle paarden zijn uniek en hebben een eigen karakter. "Het ene paard vindt het super leuk om op buitenrit te gaan, het andere paard wil veel liever op de wei en de volgende vindt de paddock weer heerlijk". Dinja merkt aan de topsportpaarden die zij rijdt dat zij het erg leuk vinden om te focussen, te concentreren en zo nieuwe dingen te leren.

"Elk paard is anders en daar passen wij ons als ruiters en verzorgers zo goed mogelijk op aan.
Zo blijft het leuk voor paard en ruiter".

Dinja vertelt dat paarden van aandacht houden, maar natuurlijk zijn ook daarin alle paarden uniek. "Je kan het vergelijken met honden. Je hebt bijvoorbeeld Border Collies en Buldoggen. Border Collies vinden het leuk om opdrachten te krijgen, trucjes te leren en bezig te zijn met hun baasjes. Buldoggen daarentegen doen liever iets voor zichzelf. Hier op stal hebben we echt Border Collies staan, die het heel erg leuk vinden om nieuwe dingen te leren. En als ze het snappen kan je een soort trots bij ze herkennen en gaan ze steeds beter hun best doen". Door met de paarden aan de slag te gaan door te trainen en te verzorgen, bouwen Dinja en haar team een sterke band op met de paarden.

Verschillende momenten met de paarden kunnen bij Dinja een glimlach op haar gezicht toveren. "Dat begint al als ik 's ochtends de stal opendoe en alle paarden beginnen met hinniken. Daarnaast heb ik samen met de paarden ontzettend veel plezier in het rijden. Samen zijn we bezig om een band op te bouwen en je merkt dat kwartjes vallen. Daar krijg ik een lach van op mijn gezicht. Het paard vindt het leuk om te doen, hij snapt het en doet daarom steeds meer zijn best". Een ander mooi moment vindt Dinja wanneer zij afgroet na een proef en mensen gaan applaudisseren. "Dan voel ik die onbeschrijfelijke trots voor mijn paarden”.

Paarden zijn goed voor mensen en mensen zijn goed voor paarden, paardenliefhebbers weten dat, maar dat weet niet iedereen. Actiegroeperingen en politieke partijen schetsen regelmatig een negatief beeld over de paardensport. Daardoor krijgen Nederlanders die nog niets weten van paardrijden een verkeerd beeld. Om Nederland te laten zien hoe uniek de eeuwen oude band tussen ruiter en paard is en dat paarden iets heel bijzonders met en voor mensen doen, zijn de KNHS en de FNRS de campagne "Dit doet paardrijden" gestart.

Trots op onze paardensport!
Iedereen kan paardrijden of van paarden genieten, maar dat wist je als paardenliefhebber al. Nu willen we dat de rest van Nederland er ook achter komt. En daar hebben we jou bij nodig!

Heel veel paardenliefhebbers laten dag in dag uit op social media zien hoe mooi het is om paard te rijden en met paarden om te gaan. Graag willen wij dit aan iedereen laten zien en daar kun jij aan bijdragen. Plaats, net als Dinja, jouw eigen, mooie ervaringen op social media en zet #ditdoetpaardrijden erbij. Dus deel, zoals je waarschijnlijk al vaker doet, jouw foto, video en verhaal, gebruik de # en laat iedereen meegenieten!

Bekijk hieronder het filmpje.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Iris82

Berichten: 39071
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Het verhaal van Dinja van Liere #ditdoetpaardrijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-22 15:48

Leuk artikel! Vind Dinja een fijne ruiter.

Poking Stick: about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')

pien_2010

Berichten: 34515
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Het verhaal van Dinja van Liere #ditdoetpaardrijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-22 21:57

Genieten en leuke enthousiaste vrouw.

_Mar3
Berichten: 356
Geregistreerd: 29-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-22 22:39

Leuk artikel!

Do what is right
Not what is easy

kiolette

Berichten: 431
Geregistreerd: 11-05-07
Woonplaats: twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-22 07:53

Mooi….

Popstra
Berichten: 11100
Geregistreerd: 21-06-08

Re: Het verhaal van Dinja van Liere #ditdoetpaardrijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-22 08:29

Heel leuk! Fijne ruiter

Balenciaga

Berichten: 4319
Geregistreerd: 10-07-11
Woonplaats: Op het circuit

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-22 16:39

Ik ben echt Dinja-fan :') Vind haar zo leuk en zo'n fijne amazone!

Weet niet of dit de juiste plek is om deze vraag te stellen maar ik doe het toch; is er na de verkoop nog wat van Capri Sonne vernomen? Ik vind maar een aantal berichten uit 2018 maar ben toch wel benieuwd.

Spenk
Berichten: 18905
Geregistreerd: 30-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-22 16:43

Balenciaga schreef:
Ik ben echt Dinja-fan :') Vind haar zo leuk en zo'n fijne amazone!

Weet niet of dit de juiste plek is om deze vraag te stellen maar ik doe het toch; is er na de verkoop nog wat van Capri Sonne vernomen? Ik vind maar een aantal berichten uit 2018 maar ben toch wel benieuwd.

https://www.horses.nl/dressuur/dressuur ... blesseerd/

Ik denk dat die wel klaar is? Volgensmij is die nooit meer verschenen en zou nu dan 15 zijn.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Akke_sSpring, fotolijstje, friezenfan2, hiphorse, M1994, moonfish13, MyWishMax, Nymeria, renserjan, roosjenat, sannedeedee1, Seventeen, Siersma en 8 bezoekers