Het Hannoveraans Verband is 100 jaar

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 46395
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Het Hannoveraans Verband is 100 jaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-08-22 19:21

Pferd Aktuell
Fokkerij

Afbeelding
De kenmerkende H met paardenhoofden.
Foto: Sjoert.com/Bokt Wiki.


Het Hannoveraans Verband viert haar 100e verjaardag. Op 25 juli 1922 werd in Hannover het "Provinzialverband hannoverscher Warmblutzüchter" opgericht. Vandaag de dag is het Hannoveraans Verband één van de meest succesvolle fokverenigingen. Het handelsmerk, de kenmerkende H met de paardenhoofden, werd een succesverhaal. De Hannoveraanse paarden behoren tot de beste ter wereld, ongeacht of het nu sport- of recreatiepaarden zijn. De merrielijnen hebben een lange traditie en ze zijn van grote invloed geweest op andere rassen. Met deze eigenschap vormt het Hannoveraans Verband de solide basis van de moderne sportpaardenfokkerij.

In 1934 werd het "Provinzialverband hannoverscher Warmblutzüchter" omgedoopt tot "Verband hannoverscher Warmblutzüchter" en in 2007 tot "Hannoveraner Verband". Kort na de Eerste Wereldoorlog bundelden vooruitziende fokkers hun krachten om een unie van Hannoveraanse paardenfokkers tot stand te brengen en een overeenkomstige organisatie op te richten. In die tijd bestond de traditie van de Hannoveraanse fokkerij al 200 jaar. Sinds de oprichting van de Staatsstoeterij van Celle in 1735 door Koning George II, werden niet alleen hengsten van de landelijke fokkers in het Koninkrijk Hannover ter beschikking gesteld, maar sinds 1790 werden ook alle dekkingen van de staatsstoeterijen geregistreerd en werden er veulencertificaten afgegeven. Pas in 1888 werd het "Hannoversche Stutbuch für Edles Warmblut" opgericht, de voorloper van het Hannoveraans Verband.
Toen waren de belangrijkste verenigingen al het directe contact met de plaatselijke fokkerijverenigingen en fokkers. De structuur van districtsverenigingen en afgevaardigden is tot op heden gebleven.

Het Hannoveraans Verband was een pionier in vele vernieuwingen in de rijpaardenfokkerij. Naast de lange traditie hebben het Hannoveraans Verband en haar fokkers altijd nieuwe wegen ingeslagen en de fokkerij gemoderniseerd. Prestatieproeven voor hengsten en merries werden verder ontwikkeld. Het Hannoveraans Verband is in belangrijke mate betrokken geweest bij tal van innovaties, zoals de fokwaardeschatting. Het welzijn van de paarden was altijd een speciale zorg.

De veilingen in Verden hebben de trend gezet en zijn ook vandaag nog een voorbeeld voor vele andere fokverenigingen en veilingen. Hans Joachim Köhler legde in 1949 de basis voor dit succesvolle idee. Wat is er natuurlijker dan de kwaliteit direct bij de bron te verzekeren? Ongeveer 800 paarden, van veulens en hengsten van tweeënhalf jaar tot fokmerries en rijpaarden, vinden elk jaar een nieuwe eigenaar in de Niedersachsenhalle. Menig wereldcarrière is begonnen op een Hannoveraanse veiling.

De genen en kennis van Hannover zijn wereldwijd gewild. Hannover is over de hele wereld vertegenwoordigd met dochterverenigingen en fokkerijverenigingen, en dat zijn ze niet pas sinds de nationale erkenning in 2007. Al in 1975 fuseerde het Hannoveraans Verband met het Oost-Friese Stamboek. In 2005 trad de Vereniging van Hessische Paardenfokkers toe, en in 2014 het Stamboek van de Rijpaarden van het Rijnland. Zij hebben allen vertrouwen in de hoge kwaliteit en de competentie van het Hannoveraner Verband, want naast fokkerij en marketing zijn jonge fokkers, advisering, wetenschap en onderzoek een belangrijk onderdeel van het werk van de vereniging. Het terrein aan de Lindhooper Straße is uitgegroeid tot een absolute hotspot. Niet alleen de veilingen en de hengstenkeuringen lokken talrijke bezoekers uit de hele wereld naar Verden, maar ook de Herwart von der Decken Show en de grote shows van Verden met de Hannoveraanse kampioenschappen hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

"Het Hannoveraans Verband zal grote uitdagingen hebben. In de afgelopen decennia is de ontwikkeling in de richting van een dienstverlenende vereniging begonnen, maar in de dagelijkse praktijk gaat het erom een belangrijke steun te zijn voor onze fokkers", zegt Dr. Hinni Lührs-Behnke, voorzitter van het Hannoveraans Verband. "De motor van de fokkerij van onze leden is hun passie, liefde voor paarden, tact en eigenzinnige ideeën!"

Meer informatie vind je op http://www.hannoveraner.com


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, Hindo2, NinaZ en 27 bezoekers