Recensie In balans met je paard geschreven door Lisanne Thomas

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
C_arola
Hoofdmoderator Informatief en Hoofdmoderator Markt
May the horse be with you!

Berichten: 69555
Geregistreerd: 24-05-08

Recensie In balans met je paard geschreven door Lisanne Thomas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-08-22 18:29

*Bokt.nl
Community

AfbeeldingVanuit verschillende Nederlandstalige uitgeverijen hebben wij de mogelijkheid gekregen om (informatieve) paardenboeken te lezen en te recenseren.
Deze recensies zullen op Voorpagina Nieuws belicht worden, zodat jullie kunnen kijken welke paardenboeken passen bij jullie interesses en tak van paardensport.


Namens uitgeverij Bloemendal mochten wij het boek In balans met je paard geschreven door Lisanne Thomas lezen en recenseren.

In balans met je paard gaat over de invloed die je als ruiter hebt op het lichaam van het paard. Het doel van het boek is ontspanning, balans en gezondheid voor ruiter en paard met daarbij een heldere, duidelijke communicatie.

In dit boek wordt uitgebreid in gegaan op het maken van een goede basis als ruiter. Er komen oefeningen aan bod die je zowel met als zonder paard kan uitvoeren. De eerste hoofdstuk gaat uitgebreid in op de juiste houding vanaf de grond. O.a. ademhaling en soepelheid komen ook in het eerste hoofdstuk aan bod.

In de volgende hoofdstukken komen oefeningen aan bod die je samen met je paard kan uitvoeren. Zo krijg je oefeningen waarbij je kan werken aan je houding op een stilstaand paard zoals de juiste zithouding, een ontspannen beenligging, ontspannen schouders en werken aan hulpen in stilstand zoals nageeflijkheid. Alle gangen komen aan bod en er wordt dieper in gegaan op welke oefeningen je in welke gangen kan uitvoeren. Ook de onafhankelijke zit komt aan bod en er wordt uitgebreid in gegaan op zitfouten als oorzaak van rijtechnische problemen.

In de tekst wordt duidelijk uitgelegd hoe je de oefeningen stap voor stap kunt uitvoeren. Door middel van heldere foto's kun je zien wat de schrijfster bedoelt en kun je de oefeningen zelf goed uitvoeren.
Het is een interessant boek waar je de tijd voor moet nemen, zodat je goed stil kunt staan bij alle informatie. Doordat de schrijfster uitgebreid in gaat op alle oefeningen kun je dit boek op verschillende niveaus gebruiken en heb je er ook zonder paard zeker wat aan.

Wat ik ook erg prettig vind is dat ze duidelijk uitlegt waarom bepaalde dingen een negatieve invloed hebben op jezelf als ruiter en op het paard. Het zorgt voor bewustwording bij de ruiter en door de oefeningen te doen kun je voelen wat er verkeerd ging en hoe je dat kan verbeteren, zodat de basis van jou als ruiter beter wordt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: joyce83, Prima2Donna, Ptl4ever, tiwi1969 en 22 bezoekers