Fokker Hermanussen kijkt uit naar de open NVK voor tuigpaardveulens

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13287
Geregistreerd: 20-04-16

Fokker Hermanussen kijkt uit naar de open NVK voor tuigpaardveulens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-07-22 14:26

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Een tuigpaardveulen met moeder op de keuring. Foto: Marlies Trap Fotografie


Gerrie en zijn zoon Gert Jan Hermanussen uit het Brabantse Beers fokken hun hele leven al tuigpaarden. Met hun veulens en paarden zijn zij geregeld deelnemer aan de tuigpaardkeuringen in Regio Zuid, of ze bieden hun veulens aan op de Fokdag in Terschuur. Zo kregen zij geregeld een veulen aangewezen voor de Nationale Tuigpaardendag.

De open inschrijving voor de Nationale Veulenkeuring voor tuigpaardveulens is voor hen spannend, omdat de concurrentie nog onbekend is. “We moeten openstaan voor nieuwe ontwikkelingen”, vertelt Gert Jan.

Fokkerssuccessen
Vader en zoon hadden vele malen een kampioensveulen of een kampioensmerrie. Ze fokten drie goedgekeurde hengsten, te weten Marvel (Immigrant uit Heidebloem keur preferent van Proloog), Fabuleus (Unieko uit Tatjana ster preferent van Marvel) en Hermanus (Patijn uit Biantha V elite preferent van Manno). Prachtige fokkerssuccessen behaalden zij met hun imponerende fokmerrie en hengstenmoeder Biantha V, die negenmaal keuringskampioen werd.

Lijn van kampioenen
Op de NVK werden hun veulens Kalina en volle broer Idealist ( Eebert uit Charisma) kampioen. En uit deze Charisma (keur preferent van Waldemar) komt ook het hengstveulen Sieme H (v.Macho) dat zij nu aangemeld hebben voor de Open Nationale Veulenkeuring.

Meten met de concurrentie
Gert Jan: “Wij zullen altijd met onze veulens naar een keuring gaan. Wij willen onze fokproducten kunnen meten met de concurrentie. Op een keuring bereik je de geïnteresseerden die niet bij je thuis komen. Het is goed dat er nu een open keuring is. Iedereen kan zo meedoen. Het gaat er immers om om een koppel goede veulens op de keuring te krijgen. Ik dat de fokkers thuis goed selecteren.”

Spannender voor de inzenders
“Het zal voor de inzenders spannender worden, eerder kende je de concurrentie via de CK of een andere voorselectie. Nu weet je niks van de concurrentie en zijn je kansen moeilijk in te schatten. We moeten openstaan voor nieuwe ontwikkelingen. Ik zie wel de voordelen van deze dag. Er is ook geen veulenveiling meer dus misschien krijgt zo’n keuring wel extra aantrekkingskracht richting potentiele kopers en is zo’n dag bevorderend voor de handel.”

Voordelen
“In het verleden werden veulens tussen de voorselectie en de NVK soms ook nog weleens verkocht en werd er afgezien van de NVK. Het is ook een voordeel dat nu alleen het veulen en de moeder mee moeten. We zien uit naar deze dag”, vertelt de tuigpaardenfokker uit Beers.

Kampioenenparade 2015-2021
Wilt u eens terugblikken op de tuigpaardveulens die in de periode 2015-2021 kampioen werden op de Nationale Veulenkeuring? Bekijk dan het overzicht van alle kampioensveulens.

Lees meer over de Open Nationale Veulenkeuring Tuigpaard

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, DotBot en 12 bezoekers

cron