EK Hartpury: Teamzilver voor junioren, Young Riders geen teammedaille

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13324
Geregistreerd: 20-04-16

EK Hartpury: Teamzilver voor junioren, Young Riders geen teammedaille

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-07-22 14:18

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Lara van Nek en Fariska, hier tijdens het EK 2017,
wonnen met de junioren de zilveren teammedaille.
Foto: Amanda


De Nederlandse Junioren hebben op het EK Dressuur in Hartpury teamzilver gewonnen. De Young Riders kwamen op ditzelfde kampioenschap niet verder dan de zesde plaats in de landenwedstrijd. Het goud is in beide leeftijdscategorieën voor Duitsland.

Voor bondscoach Monique Peutz was de teammedaille bij de Junioren op voorhand zeker geen gelopen race. “We zijn met een jeugdig team op dit kampioenschap: we hebben twee jonge paarden bij ons en lang niet alle teamleden hadden EK-ervaring. Van tevoren hoopte ik dat ze boven zichzelf konden uitstijgen en gelukkig werkte dat in de praktijk ook zo. Ik ben heel trots op deze teammedaille en de amazones die zo goed gereden hebben.”

Harmonieuze verrichtingen
Micky Schelstraete deed goede zaken door Knight Rider (v.Uphill) naar 73,81% en de vijfde positie te rijden. De amazone uit Gemonde reed een proef met veel controle, waarin het totaalbeeld aansprekend is. Jill Bogers en de charmante KWPN-hengst Lennox U.S. scoorden 73,39% en daarmee staan Bogers en de zoon van Grand Galaxy Win op de zesde plek. Volgens Monique Peutz laat deze combinatie een heel mooi harmonieus totaalbeeld zien, wat internationaal heel positieve reacties oplevert. Rowena Weggelaar reed als eerste starter Don Quichot (v.United) naar 71,36% en dat betekende de elfde plaats voor een fantastische proef. Het wegstreepresultaat is voor Lara van Nek. Met haar Fariska (v.Vivaldi) reed ze, ondanks een storing bij het binnenkomen, naar 69,69%, wat de 21e plek betekende.

Geen teammedaille voor de Young Riders
Voor het eerst in decennia hebben de Nederlandse Young Riders geen teammedaille weten te behalen. “Natuurlijk gaan we hier graag voor het hoogst haalbare, maar we moeten realistisch zijn. Het is nog een jeugdig team. In dit kampioenschap waren de proeven nog niet vlekkeloos genoeg, dat kun je je op een kampioenschap niet permitteren. Vorige jaren waren we extreem verwend, maar ook deze ruiters moeten de kans krijgen om iets op te bouwen en kampioenschapservaring op te doen. We gaan thuis hard aan de bak om te zorgen dat we verbeteren”, legt Peutz uit.

Robin Heiden beste Nederlander
Beste Nederlandse resultaat was voor Robin Heiden en haar Gasmonkey (v.Tuschinski), dit duo zette een harmonieuze proef neer. Heiden kwam met 71,88% tot de veertiende plek. Brandy Bos en Florett W (v.Jazz) scoorden met een stabiele proef zonder grote fouten 70,82% en werden daarmee zeventiende. Shanna Baars en Farzana G (v.Ampère) reden 69,55% bij elkaar. Bij dit duo was het drafstuk van hoge kwaliteit. Een storing in de stapreprise en het feit dat de merrie wat heet werd in de galoptour, drukte de score wat. Het wegstreepresultaat is voor Jo-Anne Koch en Westpoint-dochter Darabel. Zij zetten een foutloze proef neer, maar het totaalbeeld mocht wat meer gesloten en over de rug zijn. Daarmee werden zij 24e met 68,94%.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Morgen vervolgt het kampioenschap met de individuele titelstrijd. De bondscoach hoopt bij de Junioren op dezelfde voet verder te gaan. “Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Bij de Junioren zou het fantastisch zijn als deze resultaten worden doorgezet. Bij de Young Riders schaven we nog wat bij, zodat ze zichzelf in de individuele proef optimaal kunnen presenteren.”

Uitslagen:
Landenwedstrijd Junioren
1. Duitsland - 222.243
2. Nederland - 218.576
Rowena Weggelaar (Roermond) - Don Quichot (v. United), 71.364%
Lara van Nek (Wijdewormer) - Fariska (v. Vivaldi), 69.697%
Jill Bogers (Alem) - Lennox U.S. (v. Grand Galaxy Win), 73.394%
Micky Schelstraete (Gemonde) - Knight Rider (v. Uphill), 73.818%
3. Groot Brittannië - 216.879

Landenwedstrijd Young Riders
1. Duitsland - 223.294
2. Denemarken - 217.382
3. Zweden - 216.764
6. Nederland - 212.264
Jo-Anne Koch (Heelweg) - Darabel (v. Westpoint), 68.941%
Brandy Bos (Naarden) - Florett W (v. Jazz),70.823%
Shanna Baars (Nieuw-Vennep) - Farzana G (v. Ampere),69.559%
Robin Heiden (Alphen aan de Maas) - Gasmonkey (v. Tuschinski), 71.882%

Klik hier voor de uitslagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Suzanne F.

Berichten: 48079
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-22 15:30

Jeetje wat een gat dan in niveau tussen voorgaande jaren en dit jaar. Hoe kan dit nou zo ineens?
Het YR team hoort ongeveer te bestaan uit de succesvolle Junioren van voorgaande jaren. Waar zijn deze dan? Dit is inderdaad echt heel lang geleden dat we zo slecht gescoord hebben bij de YR.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Queen123
Berichten: 295
Geregistreerd: 31-03-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-22 20:27

Suzanne F. schreef:
Jeetje wat een gat dan in niveau tussen voorgaande jaren en dit jaar. Hoe kan dit nou zo ineens?
Het YR team hoort ongeveer te bestaan uit de succesvolle Junioren van voorgaande jaren. Waar zijn deze dan? Dit is inderdaad echt heel lang geleden dat we zo slecht gescoord hebben bij de YR.

Precies wat ik dacht! De Young Riders van vorig jaar waren zo goed (goud, zilver en brons in de Freestyle). Denk dat zij nu allemaal de leeftijdsgrens gepasseerd zijn. Plus het feit dat Marten Luiten geblesseerd is momenteel.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Bytespider en 13 bezoekers