Start Zeeuws poloseizoen: 'Hockey te paard, met een vleugje rugby'

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14177
Geregistreerd: 20-04-16

Start Zeeuws poloseizoen: 'Hockey te paard, met een vleugje rugby'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-22 20:47

Omroep Zeeland
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Het Zeeuws poloseizoen is eergisteren officieel geopend met de start van de QM Polo Cup in Aagtekerke. Onder een zomers zonnetje zagen honderden toeschouwers hoe polospelers en hun paarden voor spektakel zorgden.

Philip van der Kloot Meijburg doet bij de eerste wedstrijd dienst als omroeper. Daarna gaat hij zelf te paard, want Van der Kloot Meijburg is ook nog eens speler bij QM Polo Domburg, naamgever van de openingswedstrijd. Paardenpolo is er bij hem met de paplepel ingegoten. "Van kleins af aan kom ik iedere zomer drie weken in Domburg om vakantie te vieren."

Van vader op zoon
Vakantie vieren in Zeeland beviel de familie Van der Kloot Meijburg goed, al werden de paarden - en dan in het bijzonder de door hun zo geliefde polosport - wel gemist. "Daarom hebben we toen besloten polo maar naar Zeeland te halen." 'Toen' is inmiddels meer dan twintig jaar geleden en 'we', dat is toch vooral vader Quirinus van der Kloot Meijburg, sinds jaar en dag aanjager van polo in Zeeland.

Het poloseizoen wordt feestelijk geopend: de zon werkt mee en belangstelling is er genoeg. Dat is mede te danken aan vijfhonderd Tilburgse studenten, die op uitnodiging van de organisatie te gast zijn in Aagtekerke. Luka Quaedvlieg, voorzitter van de lustrumcommissie van studentenvereniging Olof, legt uit waarom ze met meerdere bussen koers zetten richting Walcheren. "We vieren dit jaar ons lustrum. Dat wilden we graag doen door het bezoeken van een chique sport. Polo past in dat plaatje. Iedereen is netjes gekleed, drinkt een drankje en geniet van de mooie sport."

Elitair imago
Hoewel polo een wat elitair imago heeft, is het met snelheden van soms 50 á 60 kilometer per uur de snelste balsport ter wereld. Binnen de lijnen gaat het er soms hard aan toe. Er wordt vier tegen vier gespeeld, of eigenlijk acht tegen acht, de paarden meegerekend. "Wij polospelers noemen het ook wel hockey op een paard, met een vleugje rugby, want je mag elkaar duwen", aldus Van der Kloot Meijburg. Quaedvlieg beziet het vanaf de eerste rij geamuseerd aan. "Als je er met je neus bovenop zit, zie je hoe snel het gaat", zegt hij, waarna er wordt omgeroepen vooral weg te blijven bij de zijlijn zodra er een paard voorbij stuift.

Polo in Zeeland
De rest van de zomer kan Zeeland nog vaker genieten van de spectaculaire paardensport. Volgende week vindt van vrijdag 29 juli tot en met zondag 31 juli de Domburg Polo Trophy 2022 plaats in Aagtekerke. In het weekend van 6 en 7 augustus staat op dezelfde locatie de Zeeland Polo Cup 2022 op het programma.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anoukjuuuhh, Dartel, fransje23, Schrompeltje en 13 bezoekers