Gelderse trots op de Dag van het Gelders Paard

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13978
Geregistreerd: 20-04-16

Gelderse trots op de Dag van het Gelders Paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-07-22 19:05

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Edmundo, vader van Odin. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Aanstaande zaterdag 23 juli is het zover, de nationale Dag van het Gelders Paard! Deze dag vol Gelders geweld wordt gehouden op het buitenterrein in Ermelo, de thuisbasis van het KWPN. Het belooft weer een prachtig evenement te worden waar u als toeschouwer volop kan genieten van fokkerij- en showrubrieken.

Het programma start in de ochtend om 8.30 uur met de hengstveulens. Alle veulens worden beoordeeld door de jury en maken hiermee kans op een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring op 5 augustus in Ermelo. Na het bekronen van de kampioen komen in de tweede helft van de ochtend de merrieveulens in de ring. Aan het begin van de middag wordt de overall veulenkampioen gekroond. De veulens van McKenzy (v.Alexandro P) en Mandienio WL (v.Glamourdale) worden in het kader van het afstammelingenonderzoek beoordeeld en getoond aan het publiek, zodat u als kijker een eerste eigen indruk kunt vormen van de fokkerij van deze jonge hengsten.

Shows
Tussen de rubrieken door zijn er verschillende shows, zoals de kampioenen van de sportdag, de huldiging Fokker van het Jaar, het uitreiken van de penning van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen en de huldiging van het Gelders Paard van het Jaar. De dit jaar goedgekeurde hengst Odin maakt zijn opwachting, de opvallende palomino kleurige Edmundo-zoon heeft al veel tongen losgemaakt. Komt u hem ook in het echt aanschouwen?

Merries
De middag wordt vervolgd met de keuring van de vier- tot en met zevenjarige ster- en voorlopig keurmerries. De afsluiter is de koninginnerubriek: de driejarige stermerries die een gooi doen naar het voorlopig keurpredicaat en mogelijk een uitnodiging ontvangen voor de NMK. De kampioenen van de verschillende rubrieken meten zich in de laatste rubriek aan elkaar en we sluiten rond 16.30 af met de ereronde van de dagkampioen.

Bent u er ook bij?
De weersvoorspellingen zijn goed, een hapje en drankje zijn geregeld en de kampioenslinten liggen klaar: alle ingrediƫnten voor een fantastische Nationale Dag van het Gelders Paard 2022. Zien we u daar?

Het programma en de deelnemerslijst vindt u in de agenda.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Arianne_94, Danseresje, Furst, Googlebot, zimbri en 46 bezoekers