Hitte zet streep door kortebaandraverij Stompwijk

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13772
Geregistreerd: 20-04-16

Hitte zet streep door kortebaandraverij Stompwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-22 19:33

Omroep West
Sport

Afbeelding
Kortebaandraverij tijdens de Stompwijkse Paadendagen in 2015.
Foto: FaceMePLS/Wikimedia Commons.


STOMPWIJK - Het hoogtepunt van de Stompwijkse Paardendagen gaat maandag niet door. Vanwege de tropische hitte is een streep gezet door de kortebaandraverij. "Het is aan de ene kant goed, maar het is ook een enorme teleurstelling", zegt Conny Oliehoek van de organisatie van de Stompwijkse Paardendagen.

Maandag worden temperaturen verwacht van rond de 30 graden, en dat is voor de paarden veel te hoog, meldt de overkoepelende organisatie SNDR (Stichting Nederlandse Draf- en Rensport). Oliehoek begrijpt het helemaal, maar baalt er wel flink van. "Het hitteplan is in werking, dus ik snap het. Maar voor ons als organisatie is het niet prettig, want na twee coronajaren mocht het eindelijk weer."

De Stompwijkse Paardendagen zijn vrijdag begonnen. "We hebben drie dagen gehad en die zijn fantastisch verlopen. We hadden een recordaantal bezoekers", zegt Oliehoek. Het is dan ook extra zuur dat de kortebaandraverij maandag vanwege de hitte niet door kan gaan. "De maandag is de belangrijkste dag die we hebben. De paardendagen zijn van oorsprong opgebouwd rond die draverij."

Vuurwerk gaat wel door
De andere evenementen - onder andere het avondfeest en het afsluitende vuurwerk - gaan maandag wel door. 'En we kijken nog of er andere dingen zijn die we kunnen organiseren. Tropisch touwtrekken of iets dergelijks.'

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AlwaysH, Jessica007, Risxx en 13 bezoekers