Esmee herdacht tijdens paardendagen: "Ik denk dat ze met ons meerijdt"

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13300
Geregistreerd: 20-04-16

Esmee herdacht tijdens paardendagen: "Ik denk dat ze met ons meerijdt"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-22 09:08

Omroep West
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


Slechts een keer kon ze zelf meedoen aan de Stompwijkse Paardendagen. De eind vorig jaar omgekomen Esmee (14) deed niets liever dan paardrijden. Een maand voor haar overlijden krijgt ze van haar moeder Tappie, haar nieuwe paard. Vrijdag herdenken zo'n twintig familieleden en vrienden het meisje dat zo graag zelf op haar paard had gezeten met een speciale tocht. Waarvoor Natasja, de moeder van Esmee, voor het eerst sinds het overlijden van de tiener weer op Tappie stapt.
De speciale herdenkingstocht voor Esmee begint bij boerderij Elza Hoeve in Leiden. Dit is de stal waar Tappie staat en waar Esmee al als baby over de vloer kwam. Een stoet van twaalf paarden, begeleid door meer dan twintig mensen, vertrekt hier richting Stompwijk. Alle paarden hebben witte bloemetjes en witte linten in hun manen. De ruiters dragen een zwart shirt van Adidas: "Het lievelingsshirt van Esmee."

Esmee wordt 30 december 2021 rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend wordt ze door een groepje sporters dood gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Dezelfde dag wordt de 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden aangehouden. De turnleraar wordt verdacht van het vermoorden en misbruiken van het 14-jarige meisje. Volgens Van de G. is Esmee overleden na een uit de hand gelopen stoeipartij. De Leidenaar zal waarschijnlijk in november voor de rechter moeten verschijnen voor de dood van Esmee.

De Stompwijkse Paardendagen zijn voor de familie een ideale gelegenheid om Esmee nog een keer te herdenken. Eerder deed het meisje met een vriendin ook al mee aan deze traditionele paardendagen. De stiefvader van Esmee staat naast een pony die voor een versierd karretje staat en bekijkt de stoet aan paarden en mensen. "Ze had dit echt fantastisch gevonden", zegt hij tegen Omroep West. "Ik denk dat ze met ons meerijdt en erbij is."

"Dat maakt het extra emotioneel"
Natasja, de moeder van Esmee, rijdt de tocht op Tappie. "Ik had 'm een maand voor haar dood voor haar gekocht. Ze was er ontzettend blij mee. Gelukkig heeft ze nog eventjes van hem kunnen genieten." Sinds de uitvaart heeft Esmees moeder niet meer op Tappie gereden. "Dat maakt het extra emotioneel."

Volgens Natasja is Tappie een heerlijk paard. "Het is een Spaans paard. Ze heeft pit. De dagen nadat Esmee overleed was het dier heel stil. Net als de koeien op de boerderij. Alsof ze aanvoelden wat er speelde."

"We zijn er voor elkaar"
De herdenkingstocht roept veel emoties op bij de aanwezigen. Aan de ene kant is er het gevoel dat Esmee de tocht prachtig had gevonden en er zelfs om had moeten lachten. "Ze had dit fantastisch gevonden", zegt een vriendin van de moeder van Esmee. De vriendin kent Esmee al vanaf dat ze heel klein was, waardoor er uiteraard ook veel verdriet om het verlies is. "We zijn er voor elkaar en we zijn heel hecht", vertelt ze over de afgelopen tijd. "Maar hoe kan je ermee omgaan als iemand zo uit het leven getrokken wordt?"

De vriendin heeft het, begrijpelijk, moeilijk. Ook de stiefvader schiet vol. "Het blijft een lastig onderwerp om het daarover te hebben."

Op de site van Omroep West zijn twee filmpjes te zien.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Figo88

Berichten: 2607
Geregistreerd: 07-01-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-22 14:07

Bah, wat afschuwelijk toch dat dit is gebeurd en Esmee zo uit het leven is gerukt.. |( ;(
Ik vind de herdenking een prachtig gebaar en weet zeker dat Esmee het ziet en meerijdt :knuffel:
Ik leef ontzettend mee met iedereen die haar lief heeft en wens iedereen heel veel sterkte met dit immens grote verlies Y;( :knuffel:

Probeer altijd iemands meest kwetsbare plek te ontdekken. Dan weet je waar je hem niet raken moet.

janouk
Blogger

Berichten: 17712
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Esmee herdacht tijdens paardendagen: "Ik denk dat ze met ons meerijdt"

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-22 14:17

Wat een mooi eerbetoon :knuffel:

Meneer Anton M dressuur ZZ vaardigheid mennen
Aladdin L dressuur M vaardigheid mennen L2 dressuur
Madness, draver, 7 overwinningen, kilometer record 1.14.7
Janouk ZZ dressuur ZZ vaardigheid mennen

pien_2010

Berichten: 41157
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Esmee herdacht tijdens paardendagen: "Ik denk dat ze met ons meerijdt"

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-22 05:30

Iemand die zo naar om het leven is gebracht verdiend dit mooie eerbetoon. Het zal de familie zeker goed doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, criollo_yess, leanneXXnona, Loe_Loe, Paoergm718, Renkle en 18 bezoekers