Paardenspektakel Beekbergen: topsport, paardenplezier en gezelligheid

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13729
Geregistreerd: 20-04-16

Paardenspektakel Beekbergen: topsport, paardenplezier en gezelligheid

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-22 17:36

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © FEI/Richard Juilliart.


Van 28 tot en met 31 juli worden op de terreinen rond Riant Equestrian Centre in Beekbergen de internationale menwedstrijden gehouden. Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie is er nu weer een driesterrenwedstrijd voor twee- en vierspannen, waaraan de beste menners ter wereld zullen deelnemen. Tevens wordt het Nederlands kampioenschap voor vierspannen verreden én het NK voor paramenners. Het belooft een veelzijdig paardensportevenement te worden met topsport, show en gezelligheid.

Organisator Mieke van Tergouw en haar team hebben veel werk verzet om een hoogwaardig evenement neer te zetten. “We hebben er veel zin in”, zegt Mieke. “Ik ben er trots op dat we opnieuw de beste rijders ter wereld mogen ontvangen en het NK vierspannen en paramennen mogen organiseren. Dat lukt alleen dankzij een aantal trouwe sponsoren en een groep hardwerkende vrijwilligers.” Parcoursbouwer Johan Jacobs heeft enkele nieuwe hindernissen ontworpen en wat veranderingen in de route van het marathontraject aangebracht. De verrichtingen in de hindernissen zijn voor het publiek goed te volgen, want deze liggen allemaal rond het hoofdterrein.

Country fair, kidsdorp en feest
Naast paardensport is er nog veel meer te zien en te beleven. Het gezellige strodorp heeft veel standjes in Country fair stijl en er is volop gelegenheid voor een hapje en een drankje. In het weekend (30 en 31 juli) is er een kidsdorp met activiteiten voor de jongste bezoekers. De Go Social YouTube-talenten brengen op die dagen ook een bezoek aan het Paardenspektakel. Op donderdag- vrijdag- en zaterdagavond zijn er gezellige feestavonden met live muziek.

Gratis toegang
Om iedereen de kans te geven van het Paardenspektakel te genieten, is de toegang op alle dagen gratis. Donderdag 28 en vrijdag 29 juli staan in het teken van de dressuur. Op zaterdag 30 juli is de marathon met spectaculaire hindernissen, zoals de waterpartij, de heuvel en de geheel vernieuwde boshindernis. Zondag 31 juli is de spannende slotdag. Dan is de ontknoping van de wedstrijd met de vaardigheidsproef als laatste competitieonderdeel op het hoofdterrein. Die dag zijn er ook verrassende shownummers, met onder andere een show van de Veluwe Hunt. Om de slotdag een feestelijk tintje geven, is het die dag ‘Ladies day’ met de traditionele hoedenwedstrijd voor dames. Het Paardenspektakel wordt weer een evenement dat je niet wilt missen. Alle informatie is te vinden op http://www.caibeekbergen.nl.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Cynn
Fotograaf

Berichten: 14443
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Flevoland

Re: Paardenspektakel Beekbergen: topsport, paardenplezier en gezelligheid

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-22 19:18

Ik heb er ook zin in, ik mag er weer gaan fotograferen *\o/*

Ros Fotografie
Website × Instagram × Facebook
Bianca (bietjuhh) † 27'03'1992 - 13'09'2012

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ChiniChar, kamsel en 8 bezoekers