Derk Jan Mekkes pakt oranje in Schoonebeek

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14163
Geregistreerd: 20-04-16

Derk Jan Mekkes pakt oranje in Schoonebeek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-22 20:21

Persbericht
Sport

Afbeelding
Derk Jan Mekkes stuurde Roelofsen Horsetrucks Hugo en Roelofsen Horsetrucks Jefferson
naar de overwinning. Hij gaat aan de leiding in de tussenstand na twee wedstrijden, al zijn de
verschillen klein. Foto: Geert Bouis


Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld vierde feest afgelopen week in Schoonebeek. Traditiegetrouw maken de tuigpaarden onderdeel uit van het afwisselende programma. Veel stallen waren naar Schoonebeek gekomen en in de verschillende rubrieken werd er prachtige sport geleverd. Er stond heel veel publiek rondom de ring dat ook zeer enthousiast meeleefde.

De zaterdag werd afgesloten met de tweede wedstrijd in het kader van de tandem-competitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje 2022’. Deze, door de Provincie Drenthe mogelijk gemaakte meerspancompetitie, kende zeven deelnemers. De individuele binnenkomst, waarbij de tijd werd genomen om de rijders en paarden aan het publiek voor te stellen, was al prachtig en dan moest de wedstrijd nog beginnen.

De tandemrubriek is binnen de tuigpaardensport één van de moeilijkste omdat het voorpaard veel vrijheid heeft. Met maar liefst zeven tandems was het veld behoorlijk vol en daardoor werd er een extra beroep gedaan op de stuurmanskunst van de rijders. Maar toen alle 14 tuigpaarden in beweging waren was dat heel indrukwekkend.

Na de eerste omloop was er een definitieve vijfde plaats voor Leendert Veerman uit het Drentse Wittelte is met Action Quality Amadeus (Saffraan uit Tamara ster van Manno, fokker Henri Kruidhof, Staphorst) en Action Quality Eribo (Manno uit Joyse keur preferent prestatie van Waterman, fokker Arnold Augustinus, Ochten) die even daarvoor op een geweldige manier nationaal kampioen tweespannen waren geworden. Ze werden gevolgd door Richard Hofstra uit Lytsewierrum met Any Time (Patijn uit Umantha elite preferent prestatie van Manno, fokker B. van Dijk, Soest) en Let’s Be (Atleet uit Wilma van Seinman, fokker maatschap De Jong/Bosch) van de combinatie Hofstra/De Jong en Teus van Laar met Teus van Laar uit Nijkerk met Ebert (Unieko uit Zotilde van Stuurboord, fokker J. van de Werfhorst. Oldebroek) en James (Manno uit Wereda II ster van Waterman, fokker A.J.G. Mulder, Klarenbeek). Voor Teus van Laar was dit zijn debuut in de competitie.

Vier overrijders
Vier rijders kregen een uitnodiging van de jury om nogmaals de strijd aan te gaan, Derk Jan Mekkes, Martien Verboord, Jan Jordans en Niek Alting. De overwinning ging dit keer regelrecht naar Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horsetrucks Hugo (Patijn uit Toetida keur preferent van Nando, fokker Henk Scholten jr, Wezep) en Roelofsen Horsetrucks Jefferson (Eebert uit Vrijdaperty ster van Perfection, fokker Gijs Frasa, Hagestein). Dit tandem is nieuw geformeerd dit seizoen maar vormen al een echte eenheid met front en beweging volop aanwezig. Met El Nino B (Atleet uit Zelina ster van Tempelier, fokker J. Gorter, Niekerk) als showend voorpaard en Jonkheer (Eebert uit Bellissima ster van Selleen, fokker Ad Bakx, Liempde) heeft Martien Verboord uit Vlijmen ook een heel fraai tandem. Het werd een prachtige tweede plaats. Jan Jordans uit Landhorst werd derde met King (Fantijn uit Tolonnie ster van Larix, fokker D.W.Joh. Boeve uit Hattem), die eerder op de dag wederom de competitie éénspannen won, en Barend (Marvel uit Umantha elite preferent prestatie van Manno, fokker Barend van Dijk, Soest). Voor Niek Alting uit Jipsingboertange met Emerson (Manno uit Wyomi Landzicht ster preferent prestatie van Marvel, fokker Martin de Groot, Giessenburg) van de maatschap Alting en Luitenant (Fantijn uit Crenola ster preferent van Vaandrager HBC, fokker Jan Ruinemans, Vlagtwedde) van de combinatie Alting/Ruinemans werd het een vierde plaats. In handen van Manon Veerman was Luitenant overigens eerder op de dag kampioen dames Regio Noord geworden.


Afbeelding
De heer Hugo Kuiper, vice-voorzitter van Het Zuidenveld, feliciteert winnaar Derk Jan Mekkes.
foto: Geert Bouis


Tussenstand:
1. Derk Jan Mekkes: 18 punten
2. Jan Jordans: 17
3. Leendert Veerman: 16
4. Martien Verboord: 15
5. Niek Alting: 14
6. Richard Hofstra: 10
7. Teus van Laar: 4

Alle uitslagen van CH Zuidenveld staan op https://www.tuigpaardrijders.nl.

Overige wedstrijden:
26-7-2022: CH Norg (https://www.stichtingnorgermarktconcours.nl)
27-8-2022: CH Exloo (finale) (https://www.facebook.com/CHExloo)
* Startlijsten en programma: https://www.tuigpaardrijders.nl/agenda.php?nav=254
(alle info onder voorbehoud van wijzigingen)

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, ontherun, xColorCross, Zick_Zack, Zoolgangster en 7 bezoekers