Ponyclub SKWL viert 50 jarig bestaan

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101064
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Ponyclub SKWL viert 50 jarig bestaan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-22 17:59

Omroep Flevoland
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Dit is niet de genoemde ponyclub. Foto: Marlies Trap Fotografie


De Lelystadse ponyclub SKWL bestaat 50 jaar. En dat wordt gevierd. Veel leden en oud-leden brachten vandaag een bezoekje aan de stichting aan de Hoefslag in Lelystad. Het terrein was bont versierd met slingers en ballonnen en er was van alles op het terrein te doen.

Het begon allemaal een halve eeuw geleden als de 'Stichting Kreatieve Werkplaats Lelystad'. In het prille begin draaide de club nog niet om pony's. Het begon allemaal met het aanleggen van tuintjes. Toen iemand bij toeval een pony meenam naar het terrein richtte de organisatie zich al snel op de viervoeters.

Volgens Esther Tolhuijsen van de stichting ging het er vanaf het begin om dat iedereen met de pony's les kon krijgen. "Eigenlijk is het voor iedereen. Maar als je thuis een kind hebt dat besmet is met het 'pony-virus' en je hebt een smalle beurs, dan zorgen wij er voor dat we de kosten zo laag mogelijk houden."

"Het is hier geweldig", zegt een van de leden van SKWL. "Wij hebben een gezin met kinderen en het is hier één grote speeltuin. Het is een heel hechte club, we doen alles samen." "Ze leren kinderen hier de omgang met de dieren maar ook met elkaar", zegt een andere bezoeker. "De kinderen doen hier vriendschappen op voor het leven."

Dat de club zich uitsluitend richt op pony's heeft een praktische achtergrond. De oorspronkelijke boxen op het terrein waren destijds te klein voor paarden. En eigenlijk is het daarna altijd bij pony's gebleven. "Pony's hebben echt een karaktertje hoor, daar moet je best moeite voor doen om er op te kunnen rijden", zegt een van de oud-leden.

"De lessen worden door de clubleden zelf gegeven", vertelt Esther Tolhuijsen. "En we doen ook al het onderhoud zelf." In 2026 moeten de boxen weer vervangen worden. De kans is klein dat die dan zo groot worden dat er ook paarden inpassen.

Bekijk hier een filmpje van die dag.


Absolem

Berichten: 2748
Geregistreerd: 27-11-12

Re: Ponyclub SKWL viert 50 jarig bestaan

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-22 20:58

Dan is er een hoop veranderd! Ik heb er leren rijden maar ik werd nooit fatsoenlijk geaccepteerd. En altijd het zusje van genoemd...werd ook altijd op de stomste ponies gezet. En destijds was er 1 familie (waarvan ik de naam maar niet noem) die les gaf. De rest van de box houders gaven geen les.

Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DWensink, miccamaaike, Monody, Polarize, Vagabondo en 11 bezoekers