Recensie 101 ideeën voor manegelessen geschreven door Saskia Kokkeel

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
C_arola
Hoofdmoderator Informatief, Kantine & Markt
May the horse be with you!

Berichten: 70836
Geregistreerd: 24-05-08

Recensie 101 ideeën voor manegelessen geschreven door Saskia Kokkeel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-22 10:32

*Bokt.nl
Community

AfbeeldingVanuit verschillende Nederlandstalige uitgeverijen hebben wij de mogelijkheid gekregen om (informatieve) paardenboeken te lezen en te recenseren.
Deze recensies zullen op Voorpagina Nieuws belicht worden, zodat jullie kunnen kijken welke paardenboeken passen bij jullie interesses en tak van paardensport.


Namens uitgeverij Bloemendal mochten wij het boek 101 ideeën voor manegelessen recenseren.

101 ideeën voor manegelessen is bedacht en geschreven door Saskia Kokkeel omdat veel instructrices en instructeurs weten hoe lastig het kan zijn om elke keer wat nieuws en afwisselend te bedenken voor de paardrijles.

Het boek is opgedeeld in 8 praktische hoofdstukken voor ruiters van alle leeftijden en niveaus. Alle oefeningen bevatten een eigen kleur met daarbij het niveau van de ruiters waarvoor de oefeningen bedoeld zijn, waarbij er ook toevoegingen zijn om de oefeningen uitdagender te maken zodat alle oefeningen voor verschillende niveaus ingezet kunnen worden.

In het boek komen hulpmiddelen aan bod die instructrices en instructeurs toe kunnen passen in de oefeningen. Zo bevat het eerste hoofdstuk pionnen waarmee verschillende oefeningen gereden kunnen worden. Ook het gebruik van balken wordt als optie aangedragen om bijvoorbeeld tempowisselingen, maar ook de lenigheid van het paard te oefenen. Er wordt dieper ingegaan op verschillende oefeningen; onder andere oefeningen in het galopperen, volte rijden maar ook stelling en buiging komen aan bod.

Een van de laatste hoofdstukken van het boek heeft als titel Diversen. Hierin komen onder andere Een-zo-moet-het-niet-les, 1001 spelletjes en gymnastiek aan bod voor nog meer afwisseling. Het laatste hoofdstuk bevat informatie over de auteur; hoe ze tot het idee kwam om dit boek te schrijven en haar ervaringen met het geven van paardrijles. In het dankwoord komen de fotografen, stal en ruiters aan bod die aan het boek hebben meegeholpen.

Persoonlijk vind ik het jammer dat er niet ingegaan wordt waarvoor je de oefeningen kunt gebruiken, wat het doel van de oefeningen zijn voor ruiter en paard. Maar het boek geeft veel inspiratie om je les afwisselend en leuk te maken voor de ruiters en paard.

Het is een compact boek wat je makkelijk met je meeneemt en waarbij je snel naar verschillende oefeningen kan gaan om te zien hoe je ze kan aanbieden aan de ruiters tijdens de les. Het is praktisch, overzichtelijk en door het gebruik van afbeeldingen is duidelijk te zien hoe de oefeningen uitgevoerd kunnen worden. Daardoor is het een leuk boek om inspiratie uit te halen voor paardrijlessen.


SaraViavia

Berichten: 1804
Geregistreerd: 13-02-11
Woonplaats: Gelderland

Re: Recensie 101 ideeën voor manegelessen geschreven door Saskia Kokkeel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-22 12:02

Wat leuk, meteen besteld!

Trotse eigenaar van 9 superpony's en 2 toppaarden

Ibiat (v. Rabiat Z) dressuur M1+2 springen 1.10m +22

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bella24, Jet, posje, Zoolgangster en 6 bezoekers