Paarden, hardlopers en mountainbikers perfect in harmonie bij Ride&Run

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13986
Geregistreerd: 20-04-16

Paarden, hardlopers en mountainbikers perfect in harmonie bij Ride&Run

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-22 19:50

RTV Drenthe
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Dit is niet in Schoonloo. Foto: John Bruininck.


Het is even wennen voor zowel paard als hardloper, maar bij de Ride&Run is het toch echt de bedoeling dat mens en dier even hard gaan. Het evenement staat voor de vierde keer op het programma, en dit jaar voor het eerst in Schoonloo.

Met 240 deelnemers kan gesproken worden van een groot evenement. "Uniek zijn we niet", zegt organisator Marieke Elsenaar. "Maar we behoren toch zeker tot één van de grotere Ride&Run-evenementen van Nederland."

Nieuwe locatie
Dat dit jaar het oog is gevallen op Schoonloo, heeft alles met de locatie te maken. Johan Elsenaar - vader van Marieke en ook actief in de organisatie - noemt het een ideale locatie. "Met de manege en de camping erbij zeker." Ook de gemeente Aa en Hunze bleek behulpzaam, volgens Elsenaar. "Toen we aangaven dit te willen organiseren, hielpen zij meteen met dranghekken en advies."
Vorig jaar vond het evenement nog plaats in Hoogersmilde. "Staatsbosbeheer heeft dit jaar beperkingen opgelegd, waardoor het daar niet meer mogelijk was. Hier kon het wel."

Niet te snel
Met routes van 5 en 10 kilometer, en een speciale route voor kinderen, mikt de Ride&Run op een grote toestroom. En dat krijgt het met 240 deelnemers ook. "We willen het vooral een recreatief evenement houden", zegt Marieke Elsenaar. "Om dat waar te maken, krijgen de deelnemers een snelheidslimiet mee. Wie gemiddeld sneller is geweest dan 12 kilometer per uur, wordt gediskwalificeerd. Voor de 5 kilometer houdt dat bijvoorbeeld in dat iedereen niet binnen de 25 minuten binnen mag zijn. Zo garanderen we het welzijn van het paard en is het goed vol te houden."

Gezellig
Deelnemers bleken enthousiast. Zo ook Christine en Sandra, die elkaar vóór de Ride&Run helemaal niet kenden. "Ik wilde graag rijden, maar had geen hardlooppartner", vertelt Sandra, die helemaal uit Delft is gekomen. "Via Facebook reageerde Christine dat zij wel wilde. Nu zien we elkaar voor het eerst."
Christine noemt het evenement in Schoonloo 'heel gezellig'. "Het is mooi ruim opgezet en zeker voor herhaling vatbaar."

Bordjes omgedraaid
Geheel vlekkeloos liep het evenement niet. Aan het eind van de ochtend kwam de organisatie erachter dat sommige deelnemers een verkeerde route hadden gelopen. Volgens de organisatie waren de bordjes omgedraaid, terwijl die aan het begin van de ochtend nog allemaal goed stonden. Het maakte dat er wat verwarring was over de uitslagen en niet iedereen een juiste tijd had staan.
"Heel vervelend", aldus Johan Elsenaar. "Maar we kunnen niet op ieder moment van de dag de route van 10 kilometer in de gaten houden. Wel flauw dat dit dan gebeurt."

Op de website van RTV Drenthe staat een filmpje over de Ride&Run

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


har166

Berichten: 2034
Geregistreerd: 21-04-10
Woonplaats: Ekehaar

Re: Paarden, hardlopers en mountainbikers perfect in harmonie bij Ride&Run

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-22 19:59

Ik was erbij om mijn nichtje te supporten ( ze komt zelfs nog even in beeld ) en ik vond het super geregeld allemaal. Ook allemaal vriendelijke en hulpvaardige vrijwilligers. Echt top! Volgend jaar zelf hopelijk weer mee doen, dan is mijn spruit 4 en mag hij mee met de 5km.

I can please only one person a day, today is not your day and tomorrow does not look good either.

prugelpiet

Berichten: 12553
Geregistreerd: 20-01-12

Re: Paarden, hardlopers en mountainbikers perfect in harmonie bij Ride&Run

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-22 21:01

Die foto is wel in Schoonloo, maar van een eerdere editie :))

I am because you were


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: m0niekkkie, NienkeThella en 33 bezoekers

cron