Bella Rose neemt afscheid van het publiek

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 48353
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Bella Rose neemt afscheid van het publiek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-22 19:25

CHIO Aachen
Sport

Afbeelding
Bella Rose en Isabell Werth, hier tijdens het EK Dressuur in Rottterdam, 2019.
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/FEI


Een daverend applaus. Staande ovaties. Een zee van duizenden zakdoeken. En een paar tranen in de ogen van de betrokkenen. Zaterdag avond kwam op het concoursterrein in het Akense Soers de sportieve reis van dressuurkoningin Isabell Werth en Bella Rose ten einde.

Het afscheid was typerend voor Aken. In het Deutsche Bank Stadium kwam "Muss I denn" uit de luidsprekers, terwijl 6000 enthousiaste toeschouwers met witte zakdoekjes zwaaiden. "Een waardig afscheid voor Bella, die gedurende haar hele leven altijd deze waardigheid heeft uitgestraald. Het was geweldig", zei een zichtbaar emotionele Isabell Werth.

Het was hun laatste dans. Het was de dans van een paard dat zich op zo'n manier aan het Akense publiek presenteerde, dat het zeker goed had kunnen scoren in de Deutsche Bank-prijs. Het afscheidsgala werd speciaal voor de achttienjarige merrie georganiseerd. Aan het begin van het afscheidsgala presenteerden Isabell Werth en haar "hartenpaard" voor de laatste keer hun kür op vertrouwde klanken met elementen uit de Negende Symfonie van Beethoven. Deze keer werden ze live begeleid door het CHIO Projectkoor, onder leiding van Tanja Raich. Een vederlicht optreden, dat door het publiek in het uitverkochte Deutsche Bank Stadium werd toegejuicht. Het einde werd gevierd met uitzinnig gejuich en een staande ovatie.

Isabell Werth gaf toe dat ze nerveus was, en nu is ze blij dat ze haar Bella Rose in topconditie aan het Akense publiek kon presenteren. Bella Rose stond met gespitste oren in de schijnwerpers van het Deutsche Bank Stadium, omringd door de mensen die haar al haar hele leven bijstaan. De eigenaresse van Bella Rose, Madeleine Winter-Schulze, sprak over de vele succesvolle ritten die voor altijd in ieders geheugen zullen staan. Bondscoaches Monica Theodorescu en Jonny Hilberath en chef d'equipe Klaus Roeser waren er ook, net als fokkers Wilhelm en Hermann Strunk, Daarnaast was het hele team van de Stal Werth in Rheinberg aanwezig, met in het bijzonder groom Steffi Wiegard. Stefanie Peters, voorzitter van de Aachen-Laurensberger Rennverein (ALRV), en Show Directeur Frank Kemperman spraken ook hun gelukswensen uit voor het ensioen van Bella Rose. Laatstgenoemde overhandigde Isabell Werth een Bella Rose NFT.

Na het optreden van de dansers, onder leiding van Marga Render, op "Bella Ciao" volgde de laatste ereronde van Bella Rose, op - hoe kan het ook anders in Aken - de klanken van "Muss I denn", begeleid door een zee van zakdoekjes. Bella Rose gaat nu naar de ruime paddocks thuis in Rheinberg, om zich bij de rest van de gepensioneerde bende te voegen: Stachmo, Don Johnson en alle anderen.

Isabell is al weer plannen aan het maken. "Ik hoop echt dat we het publiek in de toekomst kunnen inspireren met een nieuw paard", beloofde ze in Aken. "Door de manier waarop ze Bella en mij hebben gesteund en met ons hebben meegeleefd, is het bijna een morele verplichting."


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Lonneke, Dolce_pony, Domiinooo_, EliseXJoelle, Esmee_RS, Maanon_, Mediatoolkitbot, Oliefanter, Renkle, Rex_Rolfo, Selina, Tink89, Utixo, vilana en 88 bezoekers