Vrouw gewond door steigerend paard tijdens optocht Schagen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 23924
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Vrouw gewond door steigerend paard tijdens optocht Schagen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-22 19:34

Bokt.nl
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De Noord-Hollandse plaats Schagen staat dit jaar weer in het teken van de Westfriese folklore. Op tien donderdagen tijdens de zomerperiode staan er gezellige activiteiten op het programma, met als gezamenlijke overeenkomst dat ze allemaal iets te maken hebben met de geschiedenis van de streek en zijn inwoners. Vanwege de coronacrisis kon deze Westfriese folklore de afgelopen twee jaar niet doorgaan, maar dit jaar mag en kan het weer. Afgelopen donderdag, 30 juni, was de eerste van deze reeks feestelijke dagen. Onderdeel van elke donderdag is een optocht met onder andere paarden en wagens. Helaas liep dat deze keer niet helemaal zoals gepland.

Halverwege de optocht, in de bocht naar de Markt, ging het mis. In de bocht stonden mindervalide mensen in hun scootmobiel de optocht te bekijken. Op enkele van deze voertuigen zaten vlaggetjes gemonteerd, zodat deze mensen beter opvallen in het verkeer. Eén van de paarden, die voor een wagen was gespannen, schrok van deze wapperende vlaggetjes en begon te steigeren. Het dier duwde hierbij een scootmobiel ondersteboven. De mevrouw op de scootmobiel raakte hierbij gewond aan haar been. De EHBO en een bij de optocht aanwezige huisarts waren snel ter plekke. Zij behandelden de vrouw, waarna zij met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Rienk Mud, voorzitter van de Westfriese folklore, laat aan het NoordHollands Dagblad weten dat de mevrouw het gelukkig goed maakt. Ook het paard was vlug weer onder controle door snel handelen van de organisatie.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, Bytespider, Jokonootje, Swift, Wendeltje en 6 bezoekers