CHIO Aachen krijgt een nieuw format voor het jubileum

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 48638
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

CHIO Aachen krijgt een nieuw format voor het jubileum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-22 18:51

CHIO Aachen
Sport

Afbeelding
Isabell Werth en DSP Quantaz tijdens CHIO Aachen 2021. Foto: © FEI/Libby Law Photography.


Wat maakt een bezoek aan het CHIO Aachen zo bijzonder? Natuurlijk is dat de sport van wereldklasse. In de Soers strijden de beste ruiters met de beste paarden in de meest indrukwekkende ringen die er in de internationale paardensport bestaan. Voeg daar de rijke traditie, het eerlijke en enthousiaste publiek en de steeds betere infrastructuur aan toe. Dit alles bij elkaar maakt het CHIO Aachen tot het CHIO Aachen. Maar sinds een decennium geven de bezoekers ook steeds vaker antwoord op de oorspronkelijke vraag: de vernieuwingen.

Samen met de officiële technologiepartner SAP zijn de meest uiteenlopende projecten gerealiseerd. "Wij zijn met het CHIO Aachen verbonden door onze passie en onze voortdurende zoektocht naar innovaties voor de sport. Ik vind het niet alleen fantastisch om te zien welke baanbrekende toepassingen we samen - en ondersteund door onze technologie - de afgelopen 10 jaar jaar jaar na jaar in Aken voor de fans hebben kunnen presenteren, maar vooral ook de openheid en pioniersgeest bij de Soers om verder te komen met ideeën die later vaak de standaard voor de paardensport zijn geworden", zegt Henrike Paetz, directeur van Global Sponsorship Partnerships SAP.

De sport transparanter maken is vanaf het begin de motivator van de partners geweest. Een leuke bijkomstigheid: de sport is ook interactiever geworden. Het beste voorbeeld is de Spectator Judging-app: deze is gezamenlijk ontwikkeld door SAP en CHIO Aachen, en het systeem voor het beoordelen van toeschouwers van dressuur wordt nu gebruikt op de grootste toernooien over de hele wereld. Wil je het cross country-parcours op het CHIO Aachen te paard afleggen? De ruitersimulator maakt het mogelijk, in combinatie met VR- en AR-technologie. Talrijke projecten zijn reeds uitgevoerd en zoals altijd is de aandacht in de eerste plaats op de toekomst gericht. "Tien jaar partnerschap tussen SAP en het CHIO Aachen, dat betekent tien jaar gezamenlijke innovaties en vele ideeën die werkelijkheid zijn geworden. Ik kijk ernaar uit om samen nieuwsgierig te blijven en onze unieke sport verder te ontwikkelen", zegt Michael Mronz, algemeen directeur van de Aachener Reitturnier GmbH (ART).

Hoe complexer de sport, des te belangrijker is de rol die de moderne technologie kan spelen. Neem bijvoorbeeld dressuur: het zijn de besten van de wereld die het Deutsche Bank Stadium binnenrijden met hun uitzonderlijke paarden: Cathrine Dufour, Isabell Werth, Dorothee Schneider: wanneer deze geweldige amazones in de ring zijn, blijven de verschillen klein. Het "digitale oog" kan ze zichtbaar maken. Met behulp van ultramoderne camerasystemen worden paard en ruiter gevolgd, waardoor de prestaties soms nog adembenemender zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Op het CHIO Aachen 2022 zal ook gesproken worden over de gegevens die op die manier via de "SAP Equestrian Insights" verkregen worden: in het nieuwe formaat "CHIO Aachen Live - Analysis and Talk", dagelijks op de CHIO Aachen website, op Facebook en Twitter.

Iedereen moet de verkregen inzichten ook zelf ervaren. In het CHIO Aachen CAMPUS Paviljoen in het hart van het CHIO Village zal naast de rijsimulator ook de "Equestrian Showroom" beschikbaar zijn: gegevensanalyse via touchscreen en voor iedereen in real time. In het paviljoen zullen de organisatoren van CHIO ook hun laatste grote project voorstellen: de CHIO Aachen Metaverse en de NFT's van de "CHIO Horse Club". Je kan hier ook je persoonlijke NFT reserveren, als je wilt.

Van live tracking (overigens ook in de springsport en eventing) en gaming tot fan engagement, hippische inzichten, Metaverse en NFT's: als je wilt, kunt je ook diep in de digitale wereld rond Duitslands grootste sportevenement duiken. CHIO Aachen betekent natuurlijk dat de sport in het middelpunt van de belangstelling staat, maar het maakt ook deel uit van het CHIO DNA om nieuwsgierig te blijven. Op NFT en Co!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, BLEXBot, ClaudeBot, ComscoreBot, Femke_Tweety, Ilse_C, Jorex, Naat3, Paulien, sterregoud, Vagabondo, WillemijnL en 15 bezoekers