TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup bij CHIO Rotterdam

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26168
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup bij CHIO Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-22 23:47

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
De dames van TeamNL dressuur tijdens de ereronde in Rotterdam.
Foto: Shannon Brinkman/ FEI/ Flickr


TeamNL heeft een dubbelslag geslagen op het CHIO Rotterdam. Na de fantastische winst van het springteam op vrijdag, wist het dressuurteam onder leiding van Alex van Silfhout vandaag eveneens de Nederlandse eer hoog te houden. Dinja van Liere won de Grand Prix Special op niet mis te verstane wijze en Emmelie Scholtens en Thamar Zweistra bestegen het ereschavot in de Kür.

Ondanks het ontbreken van enkele toppers waaronder Hans Peter Minderhoud en zijn Dream Boy N.O.P., die vanwege blessure verstek moesten laten gaan, kon TeamNL het thuispubliek voor de tweede dag trakteren op winst in de Nations Cup. Een mooie opsteker in aanloop naar het WK in Herning, waarvoor CHIO Rotterdam eveneens als derde observatiewedstrijd gold. Alex van Silfhout kan niet anders dan tevreden zijn met de winst van zijn equipe: “Dit is natuurlijk super! Het voornaamste dat ik deze dagen geleerd heb is dat al deze meiden er staan op het moment dat ze het moeten doen. En dat is heel belangrijk.”

Dinja van Liere iedereen de baas
Dinja van Liere liet er donderdag al geen twijfel over bestaan: zij was de te kloppen amazone in het Kralingse Bos. Haar Hèrmes (v. Easy Game, in eigendom van Joop van Uytert te Heerewaarden) brak op donderdag zijn persoonlijk record in de Grand Prix en won die klasse met overmacht. In de Grand Prix Special maakte het duo hun favorietenrol waar: wederom een persoonlijk record met 77.957% én een triomfantelijke zege. “De Grand Prix van donderdag ging iets beter dan vandaag, toen was hij iets relaxter en geconcentreerder. Maar ik ben opnieuw heel blij. Om twee persoonlijk records te rijden op één wedstrijd is heel gaaf. Het publiek was ook heel enthousiast en waardeerde echt wat de ruiters lieten zien. Ik heb het dus erg naar mijn zin gehad. Het is sowieso een fantastische show om te rijden, eigenlijk wel de mooiste van Nederland,” looft Van Liere.

Moet constanter
Lynne Maas en Eastpoint (v. Westpoint, in eigendom van Lynne Maas en Jan P.J. Maas) moesten wat foutjes incasseren in diezelfde proef en eindigden uiteindelijk op de tiende plaats met 67.808%. Lynne Maas toonde zich gemotiveerd om dit te verbeteren: “Ik was niet heel erg blij met mijn proef om eerlijk te zijn, maar gelukkig deden de andere meiden het top. Het kan echt wel beter met Eastpoint, maar die foutjes hier en daar zijn te kostbaar dus het moet constanter. Het was wel heel mooi om hier te mogen rijden en om deel uit te maken van het team.”

“Ich Weiss gaf alles”
Na Van Liere en Maas, was de beurt aan Emmelie Scholtens en Thamar Zweistra. De twee amazones zadelden hun nog maar negenjarige paarden voor de Kür op Muziek. Thamar Zweistra kende met Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil, in eigendom van Stal Hexagon in Schore) een ritmische Kür die werd beloond met 78.085%, een persoonlijk record en uiteindelijk goed voor de derde plek. “Ik was echt veel blijer met mijn test vandaag, mijn eerste test ging niet zo heel goed. Vandaag was Ich Weiss veel makkelijker, hij gaf echt alles,” antwoordt Zweistra enthousiast.

Emmelie Scholtens en Indian Rock belofte voor toekomst
Emmelie Scholtens mocht als laatste de ring binnenkomen met haar KWPN-hengst Indian Rock (v. Apache, eigenaar Ad Valk te Gorinchem). Het was voor de bruine krachtpatser nog maar zijn tweede Kür op muziek en zelfs de eerste op vijf-sterren-niveau. Dat was er echter niet van af te zien en de twee scoorden 78.590%, daarmee hoefde ze alleen hun geroutineerde concurrent uit Zweden, Patrik Kittel, voor te laten gaan. Het zorgde voor een glimlach op het gezicht van Emmelie Scholtens: “Het voelde fantastisch in zo’n geweldige ambiance en met het vele publiek. Indian Rock was helemaal niet gespannen. Hij kan er goed mee omgaan en vond het wel leuk volgens mij, hij was in ieder geval veel meer relaxed dan donderdag.”

CHIO Rotterdam bijna ten einde
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische outdoor topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Morgen is de laatste dag met in de ochtend de Children rubriek, daarna een 5* 1.45m proef en ’s middags als ultieme afsluiter de CSIO5* Longines Grand Prix of Rotterdam over 1.60m. Dressuurliefhebbers moeten weer een jaartje wachten, de volgende editie staat gepland van 22 tot en met 25 juni 2023 in – natuurlijk – het Kralingse Bos.

Uitslag Nations Cup Grand Prix Special, individueel
1. Dinja van Liere (Uden) met Hèrmes (v. Easy Game), 77.957%
2. Nicole Wego-Engelmeyer (GER) met Saphira Royal (v. San Amour), 72.553%
3. Alice Tarjan (USA) met Serenade MF (v. Sir Donnerhall), 71.191%

Uitslag Nations Cup Grand Prix Kür op Muziek, individueel
1. Patrik Kittel (ZWE) met Blue Hors Zepter (v. Blue Hors Zack), 80.465%
2. Emmelie Scholtens (Gorinchem) met Indian Rock (v. Apache), 78.590%
3. Thamar Zweistra (Schore) met Hexagon's Ich Weiss (v. Rubiquil), 78.085%

Uitslag Nations Cup Grand Prix Landenteams
1. Nederland – 25 punten
Lynne Maas (Schiedam) – Eastpoint (v. Westpoint), 67.808% GPS Rank 10
Thamar Zweistra (Schore) - Hexagon's Ich Weiss (v. Rubiquil), 78.085% Kür Rank 2
Emmelie Scholtens (Gorinchem) - Indian Rock (v. Apache), 72.783% Kür Rank 4
Dinja van Liere (Uden) – Hermès (v. Easy Game), 77.957% GPS Rank 1
2. Verenigde Staten – 39 punten
3. Zweden – 39 punten

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grand Prix Special.
Klik hier voor de volledige uitslag van de Grand Prix Kür op Muziek.
Klik hier voor de eindstand van de landenteams.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dust, Esplen, IASCrawler, midori, Telpeva en 66 bezoekers