Bevordering van Therapeutisch Paardrijden is erezaak voor ALRV

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26134
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Bevordering van Therapeutisch Paardrijden is erezaak voor ALRV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-22 17:22

CHIOaachen.de
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie.
Foto: Marlies Trap Fotografie


"Glücks-Bringer", een samenwerkingsverband ten bate van therapeutisch paardrijden en paardensport voor mensen met een beperking, bestaat dit jaar 24 jaar. Dit is een samenwerking tussen de Aachen-Laurensberger Rennverein (ALRV) en de Duitse vereniging voor therapeutisch paardrijden (DKThR). Ook dit jaar zullen zij onderdeel van het Weltfests der Pferdesporters, het CHIO in Aken. De ALRV zet zich tijdens dit concours in voor inclusiviteit: iedereen -mensen met en zonder beperking- kan erbij zijn wanneer zij dat willen. Het leggen van contacten wordt aangemoedigd en deelnemen wordt bejubeld.

Daarnaast wordt een platform aangeboden voor therapeutisch rijden en paardensport voor mensen met een beperking. De bezoekers van het CHIO kunnen zelf ervaren welke invloed een paard heeft op deze mensen. Zij geven niet alleen verlichting, steun en bescherming, maar ook moed en levensvreugde. Daarom worden elk jaar donaties ingezameld, deze zullen volledig ten goede komen aan dit project.

Het eerste onderdeel is al op Soerser Sonntag (26 juni), traditiegetrouw de openingsdag. Tijdens de oecumenische dienst in het Deutsche Bank Stadion, die om 11:30 aanvangt, zal er een collecte zijn. Deze wordt aangekondigd door Agnieszka Speicher uit Aken, die vanuit het oogpunt van een moeder zal vertellen over haar ervaringen met ondersteuning met paarden. Rond 14:30 zal in het voorprogramma in de springpiste het motto “Hoera voor de jeugd!” zijn. In het kader van de FEI Youth Equestrian Games 2022 in Aken wordt de veelzijdigheid van het therapeutisch paardrijden getoond. Dit wordt vrolijk en kleurrijk gepresenteerd door vier therapeutische maneges die zijn aangesloten bij de DKThR, en allen gevestigd zijn in de omgeving van Aken:
  • Lohner Hof Reit- und Therapiezentrum uit Eschweiler
  • Reittherapiezentrum Abenteuerland uit Stolberg
  • Reithalle Rattenhaus uit Eynatten in België
  • Kids auf Trab, Zentrum für Therapeutisches Reiten, ook uit Stolberg
Namens de para-paardensport is ook de jonge dressuuramazone Johanna Hubert uit Herzogenrath aanwezig.

Het team van DKThR, dat gedurende de hele Soerser Sonntag met een stand voor informatie en donaties nabij de hoofdingang staat, hoopt op vele bezoekers. Bij de stand kunnen de jongste bezoekers meedoen aan een activiteit met stokpaardjes om fit te beginnen aan hun bezoek aan de Soers. Naast de hele Soerser Sonntag zullen gedurende de hele concoursweek collectebussen staan bij de informatiestands van het CHIO. Tijdens het concert “Pferd & Sinfonie” zal het ALRV ook een donatie doen aan de DKThR. De helft van het ingezamelde geld zal ten goede komen aan het Duitse Fonds voor Therapeutisch Paardrijden en vloeit vandaaruit naar het steunfonds voor kinderen van dit verbant. De rest wordt verdeeld onder de vier door het fonds erkende therapeutische maneges in de regio Aken.

De DKThR is een vereniging zonder winstoogmerk ter bevordering van het therapeutisch paardrijden (therapie, ondersteuning en sport met hulp van paarden). Het is al meer dan 50 jaar het centrale aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot dit onderwerp. Hiermee is dit verband wereldwijd het oudste in deze discipline.

Meer informatie vind je op de website van de DKThR

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Heelclick, hyppolyte, Jorex, marte_kandia, MRIIIS, saphire, winnetou4502 en 58 bezoekers