Sancties FEI gezondheidsvereisten EHV-1 versoepeld

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101616
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Sancties FEI gezondheidsvereisten EHV-1 versoepeld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-22 08:31

Hoefnet
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De FEI heeft de sancties voor de EHV-1 gezondheidsvereisten versoepeld. Deze sancties hebben betrekking op het niet voldoen aan de gezondheidsvereisten voor paarden die vorig jaar werden ingevoerd als reactie op de ernstige EHV-1-uitbraak in Europa. Dit systeem bestaat sinds 1 november 2021.

Volgens de goedgekeurde wijzigingen, worden er drie extra niveaus toegevoegd voordat een schorsing wordt opgelegd. Hierdoor krijgen de verantwoordelijke personen voldoende gelegenheid om het belang van de gezondheidsvereisten voor paarden volledig te begrijpen en hieraan te voldoen. Een andere belangrijke update is de mogelijkheid om meer dan één temperatuurregistratie te missen tijdens een FEI-evenement, voordat een sanctie wordt opgelegt.

Schorsingen worden alleen toegepast als een paard een prijs wint tijdens een wedstrijd, waarop de betreffende sanctie is ontvangen. Wanneer een paard geblokkeerd of geschorst is, zijn 10-daagse temperatuurregistraties niet meer nodig.

De wijzigingen van het sanctiesysteem gaan in op FEI-evenementen die beginnen vanaf maandag 4 juli 2022 op het vasteland van Europa en is vanaf 1 september 2022 wereldwijd van toepassing. De eisen waaraan moet worden voldaan zijn niet veranderd.

78% voldeed aan vereisten
De EHV-1 uitbraak in Europa had grote gevolgen voor de paardensport industrie. “De FEI moest hard optreden en strikte eisen stellen om verdere schade voor de sport te voorkomen”, vertelt zegt FEI-secretaris-generaal Sabrina Ibáñez.

Sinds de paardengezondheidsvereisten in november 2021 ingingen, heeft 78% van de paarden die in Europa deelnam aan een FEI-wedstrijd, aan de vereisten voldaan. Van de overige 22% kreeg 18% een waarschuwing en 4% kreeg een sanctie. “We zijn ons bewust van de kritiek, maar ook van de nuttige feedback die sommige van deze acties hebben opgeleverd. Ons doel is om de gemeenschap op een zo best mogelijke manier te dienen en om de sport te beschermen.”

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Bestelpagina Equiday 13 april 2024 --> https://marliestrapfotografie.pixieset. ... april2024/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amber15, herr_balou, Independence, jazzejam, LuffB, Niwla, PLK, RobinSputnik, voet, VuurVleugels en 64 bezoekers