FNRS breidt kennis uit met dierenarts Gerard van Essen

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101005
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

FNRS breidt kennis uit met dierenarts Gerard van Essen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-22 16:22

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Vorig jaar lanceerde de FNRS haar nieuwe kwaliteitsbeleid. Het nieuwe FNRS-kwaliteitsbeleid is volledig gericht op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en welzijn. Vooral welzijn krijgt een prominentere rol. Om ondernemers goed te kunnen adviseren op dit gebied is besloten om een ervaren dierenarts met veel kennis op dit gebied aan de FNRS te binden.

Om het paardenwelzijn te beoordelen kijkt de FNRS naar de algehele gezondheid van paarden. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar de huisvesting en vrije beweging in de weide of paddock. “Ik vind het belangrijk dat er een verantwoord, veterinair beleid komt voor hippische ondernemers. Dit beleid moet wel op wetenschappelijke kennis en feiten zijn gebaseerd”, zegt Gerard van Essen over zijn nieuwe functie.

Stappen maken
”Willen we in de toekomst nog paarden kunnen houden, dan moeten er nu stappen gemaakt worden. Die verantwoording en taak ligt bij iedereen die betrokken is bij de sector. Er is in de samenleving, al enige tijd een verandering gaande met betrekking tot onze houding naar dieren en we moeten open staan voor nieuwe meningen en kritiek. Er is nog genoeg te verbeteren op het gebied van paardenwelzijn en daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor. Het vergt dan ook een gezamenlijke inspanning. Er moeten stappen gemaakt worden en daarbij moeten we onszelf aanleren dat we meer gaan denken vanuit de behoeften en het welzijn van het paard dan vanuit verdienmodellen”, schrijft Gerard op de site van de FNRS.


nikkel
Berichten: 2461
Geregistreerd: 29-11-18
Woonplaats: kennemerland

Re: FNRS breidt kennis uit met dierenarts Gerard van Essen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-22 15:58

Dat ( omdenken) wordt voor velen, een hele opgave.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: B_Fokker, friezenfan2, goldenarrow, Nezumichan, Nils, xLauLaUx en 10 bezoekers