Op donderdagmiddag gaat bij CSI Ommen de muziek een paar uurtjes uit

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14006
Geregistreerd: 20-04-16

Op donderdagmiddag gaat bij CSI Ommen de muziek een paar uurtjes uit

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-22 16:18

Equnews.nl
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


‘Paardensport op wereldniveau bereikbaar maken voor een breed publiek’ is één van de doelstellingen van CSI Ommen (6 t/m 10 juli). Om het evenement nog toegankelijker te maken, hebben de organisatie en het Ommer Overlegorgaan Gehandicaptenbeleid (OOG) de handen ineen geslagen om het evenement ook geschikt te maken voor mensen met een beperking.

Behalve invalidenparkeerplaatsen en een speciale tribune voor mensen met een rolstoel, komt er dit jaar ook een invalidentoilet en wordt de publiekstent toegankelijk gemaakt door een rijplank die wordt afgezet met een opvallende kleur tape, zodat ook slechtzienden hier gemakkelijker de weg kunnen vinden. De bar in de publiekstent en de muntenverkoophokjes worden van een lager liggende gedeelte. Op het terras van de publiekstent wordt ook een aantal zitplaatsen ingericht voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Op de tribune wordt een aantal stoelen vrij gehouden voor mensen die moeite hebben met veel prikkels. Voor hen gaan op donderdag 7 juli tussen 14:00 en 16:00 uur ook de luidsprekers uit, zodat zij in alle rust kunnen genieten van de wedstrijden.

Doel van het OOG is om ervoor te zorgen dat mensen met een lichamelijke -, verstandelijke – of psychische beperking en chronisch zieken ongehinderd kunnen deelnemen aan het sociaal en maatschappelijk leven. Dit doet de belangenvereniging door het toetsen van winkels, gebouwen en gemeentelijke plannen te toetsen op toegankelijkheid en bereikbaarheid en ervoor te zorgen dat er voldoende parkeerplaatsen zijn voor gehandicapten.

“Als OOG zouden we ook graag advies geven bij de organisatie van evenementen, maar op de één of andere manier kwam dat in de afgelopen jaren nog niet van de grond”, vertelt voorzitter Ina Jaspers. “We zijn daarom erg blij met de vraag van CSI OMMEN en denken graag met hen mee.” Samen met de gemeentelijke beleidsmedewerker Inclusie Adrianne Leussink ging Ina in gesprek met de organisatie. “We hebben het terrein bekeken en de checklist besproken”, vertelt ze. “Met de aanpassingen die gedaan worden, kunnen mensen met een beperking dit evenement met een gerust hart bezoeken.”

Hendrik Jan Schuttert vindt het belangrijk dat ook andersvaliden zijn evenement kunnen bezoeken. “CSI OMMEN is naast een sportief evenement op topniveau in de afgelopen jaren ook uitgegroeid tot feest van ontmoeting en gezelligheid”, zegt hij. “We hadden altijd wel wat voorzieningen voor mensen met een beperking, maar na een gesprek met de voormalig minister van gehandicaptenzaken Rick Brink, realiseerde ik me dat we nog veel meer konden doen. Dingen die niet eens heel veel moeite kosten, maar die er wel voor zorgen dat ook mensen met een beperking hier echt een dagje uit kunnen beleven.”

Ina Jaspers en Adrianne Leussink zijn tevreden met de opbrengst van het overleg. “Ik heb begrepen dat bezoekers met een beperking ook nog via social media kunnen aangeven aan welke maatregelen zij eventueel behoefte hebben”, zegt Adrianne. “Het zal voor sommige mensen met een beperking gevoelsmatig misschien nog een stap zijn om hier te komen, maar aan de inrichting van het terrein zal het niet liggen. Iedereen is hier welkom.”

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Iris82

Berichten: 39848
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Op donderdagmiddag gaat bij CSI Ommen de muziek een paar uurtjes uit

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-22 16:20

Wow, wat een fantastisch initiatief! Nu is een groot concours sowieso al ontzettend prikkelrijk maar alle beetjes helpen. :)

Poking Stick: about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')

Moska

Berichten: 3393
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Groningen

Re: Op donderdagmiddag gaat bij CSI Ommen de muziek een paar uurtjes uit

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-22 17:38

Wat fijn dat dit zo geregeld kan worden. Vorig jaar wel gebruik kunnen maken van de parkeerplaatsen en de rolstoeltribune, maar voor het toilet moesten we toen helaas uitwijken naar een hotel in de buurt. Jammer genoeg dit jaar niet in de gelegenheid om te gaan, maar super dat er rekening mee gehouden wordt!

Natuur*28-04-1995<>24-10-2021 Y;(
O’Laska *future is bright*

Tazzey
Berichten: 9501
Geregistreerd: 18-07-12
Woonplaats: Somewhere over the rainbow

Re: Op donderdagmiddag gaat bij CSI Ommen de muziek een paar uurtjes uit

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-22 00:07

Wat een fantastisch initiatief. Als mensen dan ook maar het fatsoen kunnen opbrengen om gewoon niet te parkeren op invalide parkeerplaatsen zonder kaart dan zou dat helemaal geweldig zijn. Helaas ontbreekt dat fatsoen met zeer grote regelmaat.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: boeflover, boemel, cariena1, DemiSisa, Jolynne, Kayleigh__, LiannePuthzy, MARenAMY, Otti1977, webster543 en 25 bezoekers