Ringrijders mogen eindelijk weer 'Je doet het samen met het dier'

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13978
Geregistreerd: 20-04-16

Ringrijders mogen eindelijk weer 'Je doet het samen met het dier'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-06-22 15:41

OmroepZeeland.nl
Algemeen

Afbeelding
Een ringrijder in actie.
Foto: Wikimedia Commons


De manen van de paarden zijn gevlochten en versierd en de ringen hingen eindelijk weer klaar. Traditiegetrouw werd er - na twee jaar smachtend wachten - de dinsdag na Pinksteren weer ringgereden in Oostkapelle.

De ringrijders moesten er even op wachten, want de afgelopen twee jaar ging het ringrijden door corona niet door. Dat ze er nu weer staan, is voor de rijders genieten. "Geweldig! Dit is het allermooiste. Het is echt een traditie", vertelt deelneemster Annemieke Poppe. Volgens Poppe zijn ze het de afgelopen jaren niet verleerd: "Ik heb nog maar twee ringen gemist, dus dat is eigenlijk best goed."

'Het is een hele mooie sport'
Degene die de rood-wit-blauwe sjerp draagt, staat aan kop in het klassement. Quinton Francke was één van de gelukkige sjerpdragers: "Het gaat heel goed. Derde pinkster is traditie, dus het is altijd heel leuk om hier weer te rijden. Je doet het samen met het dier. Het is een hele mooie sport."

Het ging natuurlijk niet iedereen zo goed af tijdens het ringrijden. "Het is wel heel erg belangrijk, je wilt toch iedere wedstrijd meedoen. Het gaat redelijk, laten we het daar op houden. Het gaat ook om de gezelligheid", vertelt Kevin Maljaars lachend.

Quinton Francke heeft bijna de gehele dag aan de leiding gestaan en heeft het klassement gisteren gewonnen.

Op OmroepZeeland.nl is een video over het ringrijden te zien.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Alnieno, Ashkerlon, bella24, Em_, kyrkelover, Lynn00, Sizzle, Vagabondo, xYaartje en 50 bezoekers