Paard weigert verder te lopen tijdens Trooping the Colour

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 48390
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Paard weigert verder te lopen tijdens Trooping the Colour

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-22 17:24

Bokt
Algemeen
Ingezonden door xTammyy

Afbeelding
Koningin Elizabeth rijdt mee in een koets tijdens Trooping the Colour in 2016.
Foto: John Pannell/Flickr.


Een optocht lopen voor de koningin kan heel spannend zijn. Eén van de paarden die afgelopen donderdag meeliepen in Trooping the colour kreeg last van "plankenkoorts".

Het paard liep voor de koets van Camilla en Catherine uit, maar aan het begin van de parade kreeg het paard last van zenuwen en weigerde om verder te lopen. De amazone die het paard reed, kreeg het paard niet zo ver dat het wou gaan lopen, en besloot daarop Trooping the Colour voortijdig te verlaten.

Een filmpje van het incident is te zien op de website van De Telegraaf.

Wat is Trooping the colour?
Trooping the colour is een ceremonie die elk jaar wordt gehouden om de verjaardag van de op dat moment heersende koning(in) te vieren. Dit gebeurt elk jaar op een vaste dag, namelijk de zaterdag voor of na 10 juni. Het maakt niet uit wat de echte geboortedatum van de koning(in) is. Trooping the colour betekent letterlijk 'paraderen' (trooping) met het vaandel (the colour).

Trooping the colour lijkt een beetje op Koningsdag bij ons, maar in het Verenigd Koninkrijk is de viering van de verjaardag van de koningin een stuk statiger/officiëler dan bij ons. In een parade komen 1400 soldaten, 200 paarden en 400 muzikanten bij elkaar om 'militaire precisie, rijkunst en fanfare tentoon te stellen.'

Tijdens Trooping the Colour staan mensen langs de kanten van de straten met vlaggen te wapperen, en de koninklijke familie begeeft zich in een optocht van koetsen en op paarden van Buckingham Palace naar Horse Guard's Parade.

Als de koningin is gearriveerd wordt er een schot gelost, een zogenaamd 'royal salute', waarna de koningin de troepen inspecteert. De troepen bestaan uit getrainde en opererende soldaten, die een officieel ceremonie-uniform dragen.

Na de inspectie volgt er een optreden van militaire bands en dan wordt het vaandel doorgegeven. Als de 'foot guards' langs de koningin zijn gelopen, keert ze terug naar het paleis. Vroeger reed de koningin zelf op een paard, maar sinds haar 60e reist ze per koets.

Bij het paleis klinkt wederom een 'royal salute', waarna de koningin met andere leden van de koninklijke familie op het balkon verschijnt om naar een uitvoering van de Royal Air Force te kijken. Als in Green Park een saluut van 41 pistolen is gebracht, is Trooping the colour officieel afgelopen.

Koningin Elizabeth, die dit jaar 96 kaarsjes mocht uitblazen op 21 april, heeft dit jaar niet meegereden in Trooping the colour. Ze heeft wel gezwaaid vanaf het balkon van Buckingham Palace.


anjali
Berichten: 15071
Geregistreerd: 25-07-15

Re: Paard weigert verder te lopen tijdens Trooping the Colour

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-22 17:57

Tja soms weigert een paard iets te doen. Waarom? Soms een begrijpelijke reden, soms voor een mens niet te snappen.

Lieser
Berichten: 1494
Geregistreerd: 15-03-21

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-22 18:26

Banjer schreef:
Bokt
De amazone die het paard reed, kreeg het paard niet zo ver dat het wou gaan lopen, en besloot daarop Trooping the Colour voortijdig te verlaten.

Volgens mij was het niet de amazone die besloot om voortijdig weg te gaan ... :=

Janneke2

Berichten: 22745
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Paard weigert verder te lopen tijdens Trooping the Colour

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-22 18:45

En één van de knollies die de koets van Camilla en Kate trok had ook wat emoties.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, amsterdam10, Ann, Anna79, BanjerLief, boeflover, cariena1, Corien_, DieL_Zor, DotBot, GabberGill, goesju, GoogleOther, jennyk, koenlover, LiannePuthzy, Maanon_, merrylegs, Moon_light94, nnicolex, Raineri, Talindos, Texas02, Toushie en 19 bezoekers