Aniek Diks: "Winston gaat voor mij door het vuur"

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102188
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Aniek Diks: "Winston gaat voor mij door het vuur"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-05-22 18:27

Equnews
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Wat was het gisteren genieten aan de Karpendonkse Plas. Duizenden bezoekers waren getuigen van een fenomenale winnares. Ze was als titelverdediger en rasechte Brabantse amazone een van de favorieten en wist alle verwachtingen in te lossen. Opnieuw waren zij en haar partner in crime, de 19-jarige routinier Winston Jumper R, onverslaanbaar. Aniek Diks wint voor de tweede maal in haar carrière de Van Grunsven Groep Derby!

Aniek Diks gaf op voorhand al aan dat zowel zij als haar paard er klaar voor waren, maar dan moet het allemaal nog maar gebeuren. "Gelukkig vindt Winston het super leuk op te doen én gaat hij echt door het vuur voor mij. We hebben ook al veel nationale derby's gereden. Tweemaal kwamen we hier aan de start en op een wedstrijd na heeft hij ze allemaal gewonnen", vertelt Aniek vol lof.

Stiekem gehoopt
"Winston heeft met zijn negentien jaar jammer genoeg geen hele lange carrière meer in het verschiet. Dit was waarschijnlijk wel een van zijn laatste wedstrijden en dat wil je natuurlijk graag goed afsluiten. Dat verdient hij ook gewoon. Dus uiteraard had ik wel gehoopt dat we konden winnen, zeker omdat we toch een beetje kanshebbers waren. Maar natuurlijk win je ook niet zomaar een derby, zo simpel is het ook niet. Bovendien was de vorige keer drie jaar geleden en is Winston intussen dus ook drie jaar ouder. Gelukkig is hij nog steeds super fit, dat heeft iedereen kunnen zien", aldus Aniek.

Aniek kwam als een van de laatste deelnemers aan de start en ze zag haar concullega’s een voor een met fouten aan de finish komen. De opdracht was dus duidelijk: foutloos blijven of in ieder geval minder dan acht strafpunten verzamelen. Uitgerekend de allerlaagste hindernis van het parcours, weliswaar op de allerhoogste plaats namelijk de Derby-wal, rolde uit de lepels op de grond. Het was de enige smet op de voor de rest voortreffelijk gereden ronde, en tot groot genoegen van het publiek en de amazone zelf, meer dan voldoende voor de winst.

‘Oortjes erop’
Niet alleen de stuurmanskunsten van Aniek Diks lieten de prestatie er ogenschijnlijk makkelijk uit zien, Winston Jumper R had hierin ook een zeer groot aandeel. De 19-jarige ruin sprong van begin tot eind met zijn ‘oortjes erop’ rond, Aniek hoefde hem nergens aan te moedigen en hij leek eveneens te weten waar hij af moest remmen. Terechte winnaars van de Derby die sinds 1983 op het programma van CSI Eindhoven staat. Voor de tweede maal draagt de enige derby van Nederland de naam Van Grunsven Groep. Namens Van Grunsven Groep was Rob van Grunsven aanwezig bij de prijsuitreiking. “Wij zijn heel blij met opnieuw een lokale winnaar, dat is echt heel mooi! Als bedrijf verbinden wij ons erg graag aan CSI Eindhoven. Het is een supermooi evenement en wij hopen daar nog vele jaren aan bij te kunnen dragen.”

Paarden als verbindende factor
Niet alleen de sport zorgde voor een spectaculaire middag, de zon zorgde er eveneens voor dat er veel publieke belangstelling was. “Dat maakt CSI Eindhoven toch wel echt bijzonder”, aldus voorzitter Peter Slaats. “Het publiek maakt hier echt kennis met de paardensport, jong en oud komt hier samen op de Karpendonkse Plas waarbij de liefde voor het paard de verbindende factor is. Aan de ene kant de sponsoren die dit alles mede mogelijk maken, niet te vergeten de ruiters en de paarden als hoofdrolspelers maken de cirkel rond.”

Jong talent
Naast de door de wol geverfde derbywinnaars diende zich direct jong talent aan. Mel Thijssen, die een paar weken terug Nederlands Kampioen U25 werd, mocht zich als tweede opstellen. Ze ging erg sterk van start met haar Grieg S maar liep onderweg tegen twee springfouten aan. Net zoals Louis Joppen met L’Esperance La Vie Z. Zijn prestatie was goed voor de derde plaats.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bagheera_206, BLEXBot, Dabo, Facebook, fransje23, Gamova, Googlebot, Petra_O, xxx88 en 14 bezoekers