Voormalig Grand Prix merrie Reine B overleden

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 25380
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Voormalig Grand Prix merrie Reine B overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-22 18:44

Bokt.nl
Algemeen

Afbeelding
Het bericht waarmee Lotje Schoots het overlijden van Reine B laat weten.
Foto: Screenshot Instagram Lotje Schoots


Reine B, het paard waarmee amazone Lotje Schoots succesvol was in de dressuursport, is overleden. De merrie is 24 jaar geworden.

De KWPN-merrie werd op 1 juni 1998 geboren bij Peter en Hetty Bleeker. Haar vader was de hengst Rubinstein I, haar moeder was een dochter van de hengst Vincent.

De vos was erg succesvol in de dressuursport, waar zij een combinatie vormde met amazone Lotje Schoots. Zij boekten vele successen bij de Junioren en de Young Riders. Zo werden ze onder andere drie keer Nederlands kampioen en bij verschillende Europese Kampioenschappen won ze vier keer goud en een keer zilver. Uiteindelijk wist de combinatie succesvol de overstap te maken naar Grand Prix niveau.

Na haar sportcarrière is de merrie met pensioen gegaan bij haar fokkers, die haar ook als fokmerrie hebben ingezet. Uiteindelijk heeft zij 17 nakomelingen gehad, waaronder een aantal via embryotransplantatie. Haar zoon Brennus B (v. Diamond Hit) loopt momenteel in Groot-Brittannië op PSG/ Intermediaire II niveau, eerst met amazone Johanne Lisa Dykes en sinds 2019 onder Melissa Jean Beer. De merrie was ook de grootmoeder van de KWPN goedgekeurde Mister Maserati (v. Glock’s Toto Jr.). Begin 2020 werd de merrie bij een thuiskeuring nog ster verklaard. Eerder kreeg ze al de predicatie Preferent en Prestatie.

Op haar sociale media neemt Lotje Schoots afscheid van de merrie waarmee ze mooie successen behaald heeft:

“Na een fantastische carrière en een geweldig pensioen is onze gouden prinses nu een prachtige ster ⭐️

REINE B

Heel Europa hebben we doorgereisd samen met haar trouwe fokkers de familie Bleeker, waar een succesvolle en langdurige samenwerking uit is ontstaan Vele gouden medailles heeft ze gewonnen. Nationaal en internationaal met als kers op de taart de Grand-Prix.

Gelukkig leeft zij voort in haar fantastische nakomelingen”

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Snow_White, Amarins2, ennaile, gigil, Goldwynn, ImLucky, LieveLoes, manubres, Marilu, secricible, SemrushBot en 20 bezoekers