Manege Thielen bestaat 50 jaar en krijgt Tilburgse Ereprent uitgereikt

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 25429
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Manege Thielen bestaat 50 jaar en krijgt Tilburgse Ereprent uitgereikt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-22 19:18

Bokt.nl
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Manege Thielen in Tilburg bestaat dit jaar 50 jaar! Een hele mooie prestatie, dat vond ook de gemeente Tilburg. Wethouder Rolph Dols reikte hen op 13 mei, tijdens de viering van dit jubileum, dan ook de Tilburgse Ereprent uit.

De manege werd in 1972 opgericht door Hein en Riet Thielen. Toen stonden zij in het gebied Klein-Tilburg, in de gemeente Gilze en Rijen. Sinds de gemeentelijke herindeling valt Klein-Tilburg onder de gemeente Tilburg. De manege was en is nog steeds een echt familiebedrijf.

Wel zijn ze flink gegroeid, toen zij begonnen hadden ze zes paarden en pony’s lopen. Vandaag de dag staan er 125 paarden en pony’s op stal. Waarvan 70 dieren voor de manegelessen zijn, de andere 55 zijn pensionpaarden en -pony’s. Hiermee zijn zij één van de grootste maneges in Brabant en één van de grootste in Nederland. In 2004 is de manege aangesloten bij de FNRS en in dat kader organiseren ze ook elk jaar ook regio- of kwartfinales van de FNRS/ KNHS Zitcompetitie. Zelf doen hun ruiters hier ook graag aan mee, en met succes! Al meerdere keren mocht Manege Thiele de prijs voor “Best zittend ruitersportcentrum” mee naar huis nemen! Elk jaar vindt hier ook de grootste dressuurwedstrijd van Nederland plaats, het Groot Concours. Elk jaar doen hier zo’n 250 ruiters aan mee en deze wedstrijd wordt altijd afgesloten met de grote parade, waar zo’n 100 paarden en pony’s in meelopen. Bij de manege is ook een kampeerboerderij waar elk jaar in de zomervakantie zo’n 150 kinderen van 5 tot 18 jaar een heerlijke week ponykamp beleven.

In 2024 zal er nog een hoogtepunt volgen. Manege Thielen zal dan de gastheer zijn voor het onderdeel paardrijden tijdens de Special Olympics, de Nationale Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking!

De Tilburgse Ereprent, die de manege uitgereikt kreeg bij hun 50-jarig jubileum, is een gemeentelijke onderscheiding. Deze wordt toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum van 50 jaar of eer vieren, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Deze bedrijven zetten zich in Tilburg al jarenlang in als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling. Het moeten bedrijven zijn met de roots in Tilburg en die ook hun ontwikkeling in Tilburg hebben doorgemaakt. De Ereprent is een symbool waarmee de gemeente waardering en trots wil uitdrukken. Vanwege de mooie grafische prent, een ontwerp van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk, is uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers.

Eerdere winnaars zijn onder andere voetbalclub Willem II, accordeonvereniging Les Musiciens Joyeux, en Van der Ven Bouw en Ontwikkeling BV. Aan dit rijtje kan dus nu ook Manege Thielen worden toegevoegd!

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


BriPi
Berichten: 458
Geregistreerd: 05-12-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-22 10:56

Wat mooi, gefeliciteerd! Ik heb daar enkele jaren terug nog een buitenrit gereden met leden van mijn manege, superleuk! Hele lieve paarden en ik was echt onder de indruk van het stallencomplex.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Nienketje17, Schuur_ en 10 bezoekers