De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102067
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-22 07:52

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Vandaag was een historische dag voor de paardensector. Bosdreef en Equitom, twee wereldberoemde dierenklinieken, zijn namelijk een partnerschap aangegaan binnen de Equine Care Group. “Deze fusie is ongezien in de paardenwereld en bovendien zeer positief voor de gezondheidssector. Dit komt de paardengeneeskunde alleen maar ten goede”, aldus Tom Mariën, oprichter van Equitom en CEO van de Equine Care Group. Filip Vandenberghe, partner van De Bosdreef Groep, is ook erg blij met deze samenwerking. “Met deze nieuwe samenwerking kunnen we nog beter een steentje bijdragen aan de paardengeneeskunde. Het feit dat gerenommeerde en zeer ervaren dierenartsen deze fusie aangaan, is uniek.”

“Heel veel dierenklinieken staan tegenover elkaar en zijn dus elkaars concurrentie”, steekt Tom Mariën van wal. “Die concurrentie komt de gezondheid van het paard natuurlijk niet ten goede en dat is een van de redenen waarom deze fusie zo belangrijk is. Dankzij deze samenwerking staan twee grote klinieken niet meer tegenover elkaar, maar staan ze juist zij aan zij om nog beter en gerichter hulp te kunnen bieden. Met deze fusie gaat het niveau van de paardengeneeskunde ongetwijfeld stijgen, niet alleen in België maar ook in het buitenland.”

Elke kliniek heeft zo zijn eigen specialisaties en technologieën en door een fusie ontstaat er een unieke dynamiek. “Het is echt een uniek gegeven dat verschillende specialisten zich nu samen kunnen gaan buigen over hetzelfde dossier. Daarbij kunnen de specialisten zich ook verplaatsen tussen de klinieken en dat alles is echt een ongelooflijk gegeven voor de medische sector”, legt dokter Mariën trots uit.

Filip Vandenberghe, partner van De Bosdreef Groep en gerenommeerd orthopedist en specialist in de Medische Beeldvorming, is ook uitermate blij met deze nieuwe samenwerking. “Er wordt hier een coöperatie gerealiseerd tussen dierenartsen die hun naam en faam reeds verwezenlijkt hebben én nog steeds aan het verwezenlijken zijn. We hebben een sterke ambulante groep dierenartsen en dat is echt uniek.”

Twee wereldbekende klinieken, één doel
Dokter Mariën en dokter Vandenberghe zijn enorm trots deze samenwerking, vooral omdat ze beiden hetzelfde doel voor ogen hebben: de paardengeneeskunde nog beter te maken. “We proberen elke keer opnieuw om ons steentje aan de paardengeneeskunde bij te dragen en zo’n fusie creëert enorme opportuniteiten. Zo kunnen we die ‘high quality veterinary medicine’ toegankelijker maken voor iedereen, van absolute toppaarden tot recreatiepaarden. De kennis die jij bij de absolute top opdoet, kan je ook perfect toepassen op de recreatieve sector. Zo kan je er zelfs voor zorgen dat klanten niet altijd dure onderzoeken nodig hebben om toch te kunnen profiteren van die jarenlange kennis. Bovendien zorgt die kennis ook voor minder invasieve ingrepen en minder grote incisies, en in sommige gevallen kunnen we zelfs operaties omzeilen door andere technieken toe te passen. Kortom, met die jarenlange kennis doen we er alles aan om het herstel en de revalidatie zo kort en praktisch mogelijk te houden ”, vertelt Filip enthousiast.

Hier pikt Tom graag op in. “We willen inderdaad het niveau van de paardengeneeskunde zo hoog mogelijk brengen. Dat doen we door dierenartsen, specialisten en vakmensen samen te brengen in de Equine Care Group. Daarbovenop trekken we ook naar de regio’s waar er nog een gebrek is aan goede medische zorg. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met een nieuwe paardenkliniek in Wallonië, die eind dit jaar nog operationeel zal zijn. Zoals Filip al zei, willen we elke keer opnieuw ons steentje kunnen bijdragen aan de paardengeneeskunde en deze fusie is een enorme stap vooruit!”


Ongeziene cijfers
Dat zowel Equitom als De Bosdreef wereldbekende klinieken zijn, dat is algemeen geweten. Ook hun cijfers liegen er niet om: samen zijn ze goed voor maar liefst 4000 operaties, 30.000 consultaties, 850 MRI-scans en 600 CT-scans. Bovendien komen er paarden uit maar liefst 70 landen naar de klinieken en worden er zo'n 200 paarden per dag behandeld. Beide heren zijn dan ook enorm blij met deze fusie, want zo zal het bereik alleen nog maar groter worden en kunnen nog meer paarden doelgericht en volgens de beste medische zorgen behandeld worden. "Wij zijn alvast enorm enthousiast en ambitieus om deze samenwerking aan te gaan, het is het begin van iets groots", aldus dokter Vandenberghe.

Tom Mariën, eveneens CEO van Equine Care Group, is ook enorm trots op deze fusie. "Het is echt een enorme stap vooruit en daarom wil ik een aantal mensen bedanken. Uiteraard wil ik Filip bedanken, want zo'n fusie is zeker niet voor de hand liggend en er komt veel bij kijken. We hebben ontelbare vergaderingen en meetings gehad maar die verliepen steeds op een constructieve en opbouwende manier. We hebben nooit spanningen of meningsverschillen gehad en zijn op een zeer fijne manier de samenwerking aangegaan. Verder wil ik uiteraard onze partners, Frederik Bruyninx en Bencil Capital Partners, bedanken want zonder hen was het oprichten van de Equine Care Group nooit mogelijk geweest. In het bijzonder wil ik onze partner Bencis bedanken. Naast een financiële partner zijn ze ook enorm actief betrokken en krijgen we veel steun op vlak van management en het verder professionaliseren van de Equine Care Group en de diergeneeskundige sector in het algemeen. Tot slot wil ik ook iedereen van Equitom bedanken, en in het bijzonder mijn echtgenote. Wij hebben een geweldig team waar ik enorm dankbaar voor ben."

Na alle bedankjes sloot dokter Mariën af met de volgende woorden: "Dit is een historische dag en ik denk dat we met deze groep de diergeneeskunde echt naar een hoger niveau kunnen tillen. We gaan er iets fantastisch van maken!"

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Suzanne F.

Berichten: 49399
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 09:18

Yep en vooral meer :$ :$ :$ :$ :$ :$

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

SjonnieZ

Berichten: 2383
Geregistreerd: 09-07-08
Woonplaats: In het zuiden des lands

Re: De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 11:05

K-ching! Nog 3 fonteinen op de oprijlaan erbij..

996981
Berichten: 9862
Geregistreerd: 16-02-08

Re: De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 11:26

Ik snap de weerstand niet zo? Door deze fusie ontstaat een sterke lobbyist voor het behouden van de paardenhouderij en -sport. Dat gaat we in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid nodig hebben

Sonnentanz Z2+7 - San Dominik Z2+2
Nourejev Z1+2 - King Tasso Z1+ 8

BaileyMix

Berichten: 7918
Geregistreerd: 03-01-11
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 11:32

Wat een vreemd stuk. Is Equitom niet diegene die veel te lang doorbehandelt, bij dat ene paard met die rugblessure bijvoorbeeld?

996981
Berichten: 9862
Geregistreerd: 16-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 11:34

BaileyMix schreef:
Wat een vreemd stuk. Is Equitom niet diegene die veel te lang doorbehandelt, bij dat ene paard met die rugblessure bijvoorbeeld?

Wat heeft de behandeling van een individueel paard, te maken met het stuk? Hoezo is het stuk ineens vreemd, omdat de kliniek naar jouw mening in dat geval te lang doorbehandeld?

Sonnentanz Z2+7 - San Dominik Z2+2
Nourejev Z1+2 - King Tasso Z1+ 8

BaileyMix

Berichten: 7918
Geregistreerd: 03-01-11
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 11:37

Citaat:
Wat heeft de behandeling van een individueel paard, te maken met het stuk? Hoezo is het stuk ineens vreemd, omdat de kliniek naar jouw mening in dat geval te lang doorbehandeld?


Omdat het niet objectief is. Wij van wc-eend... Ze zitten hier wel heel erg op zichzelf te geilen, niet echt professioneel. En het ging dus niet om een individueel paard, dat was een voorbeeld. Als dit inderdaad deze kliniek is, gebeurt dat vaker. Ben je dan de beste dierenarts, omdat je de meeste paarden behandelt? Denk het niet.

SjonnieZ

Berichten: 2383
Geregistreerd: 09-07-08
Woonplaats: In het zuiden des lands

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 11:43

996981 schreef:
Ik snap de weerstand niet zo? Door deze fusie ontstaat een sterke lobbyist voor het behouden van de paardenhouderij en -sport. Dat gaat we in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid nodig hebbenNou dat is maar de vraag.. paarden met de zwaarste blessures worden door hen weer enigszins opgelapt zodat ze weer geld voor de eigenaar in het laatje kunnen brengen.
Of ze geven de recreatieve sportruiter het idee dat ze rustig dagelijks door kunnen hobbelen als vanouds.

Juist hun manier van dieren “helpen” zorgt voor veel dierenleed.

Soms is het advies dat het genoeg is geweest voor een paard een eerlijkere manier dan eeuwig doorbehandelen.

996981
Berichten: 9862
Geregistreerd: 16-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 11:46

BaileyMix schreef:
Citaat:
Wat heeft de behandeling van een individueel paard, te maken met het stuk? Hoezo is het stuk ineens vreemd, omdat de kliniek naar jouw mening in dat geval te lang doorbehandeld?


Omdat het niet objectief is. Wij van wc-eend... Ze zitten hier wel heel erg op zichzelf te geilen, niet echt professioneel. En het ging dus niet om een individueel paard, dat was een voorbeeld. Als dit inderdaad deze kliniek is, gebeurt dat vaker. Ben je dan de beste dierenarts, omdat je de meeste paarden behandelt? Denk het niet.

Marketing heet dat :+ daarnaast beschikken ze over de meest geavanceerde apparatuur en zijn het specialistische klinieken. Daar heb je denk ik even over heen gelezen? Niet zo netjes om een ander te betichten van subjectiviteit terwijl je zelf inhoudelijk de verkeerde conclusies trekt. Prima dat je vindt dat ze (soms, vaak?) te lang doorbehandelen. Daar is echter de eigenaar (de opdrachtgever) ook bij om dat te voorkomen en het maakt niet ineens slechte klinieken of artsen. Wie bepaald immers wanneer een behandeling te ver gaat of te lang duurt? Dat is in de meeste gevallen alles behalve objectief.

Sonnentanz Z2+7 - San Dominik Z2+2
Nourejev Z1+2 - King Tasso Z1+ 8

Bowo
Berichten: 2836
Geregistreerd: 11-04-18

Re: De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 12:08

Ik vind het ook nogal een aanname dat vermindering van concurrentie, leidt tot betere zorg. Op heel veel vlakken is concurrentie juist goed. Zoals prijsconcurrentie, ze kunnen wel leuk zeggen dat hierdoor behandelingen goedkoper worden, maar dat is niet hoe de markt werkt bij een monopolie. Dan zou de lage prijs puur uit de goedheid van hun hart moeten komen, tja, hoe ver gaat dat als je een bedrijf runt.
Daarbij zorgt concurrentie juist voor verbetering door onderscheid. Als jij klanten wil trekken, zul je moeten laten zien waarom jij beter bent dan de rest. Als jij de enige bent die een bepaalde operatie uitvoert, wat motiveert dan op die operatie te verbeteren, anders dan goedkoper (dus meer winst) of dus weer goedheid.

Meer kennis zal ongetwijfeld ook leiden tot verbetering, maar ik vind het beeld dat ze schetsen erg rooskleurig. Hopelijk gaan ze geen monopolie opbouwen.

mrie
Berichten: 6443
Geregistreerd: 08-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 17:36

BaileyMix schreef:
Citaat:
Wat heeft de behandeling van een individueel paard, te maken met het stuk? Hoezo is het stuk ineens vreemd, omdat de kliniek naar jouw mening in dat geval te lang doorbehandeld?


Omdat het niet objectief is. Wij van wc-eend... Ze zitten hier wel heel erg op zichzelf te geilen, niet echt professioneel. En het ging dus niet om een individueel paard, dat was een voorbeeld. Als dit inderdaad deze kliniek is, gebeurt dat vaker. Ben je dan de beste dierenarts, omdat je de meeste paarden behandelt? Denk het niet.


Dit stuk is toch ook helemaal niet bedoelt als objectief... Het is bedoelt als reclame, en dat doet het blijkbaar goed.

Bejaarde bokkers weten meer

Avalanche

Berichten: 16214
Geregistreerd: 28-04-16
Woonplaats: Zuid, Zuider Zuidst

Re: De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 19:32

Ik vind het een uitstekende stap. Ik heb Equitom dingen veel dingen zien doen waar zowel paarden als eigenaars heel gelukkig van worden. Een merrie met een gebroken been, die niet alleen op een paardwaardige manier kon genezen, maar nu weer helemaal goed loopt. Veulens die anders ingeslapen hadden moeten worden, paarden die weer een paardwaardig leven kunnen leiden.

Ik snap de negativiteit niet zo goed. Het is aan jou als eigenaar in overleg met de dierenarts om te bepalen hoever je gaat.

They tried to bury me.
They didn't realise I was a seed.

Sinéad O'Connor 1966-2023

996981
Berichten: 9862
Geregistreerd: 16-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-22 21:46

SjonnieZ schreef:
996981 schreef:
Ik snap de weerstand niet zo? Door deze fusie ontstaat een sterke lobbyist voor het behouden van de paardenhouderij en -sport. Dat gaat we in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid nodig hebbenNou dat is maar de vraag.. paarden met de zwaarste blessures worden door hen weer enigszins opgelapt zodat ze weer geld voor de eigenaar in het laatje kunnen brengen.
Of ze geven de recreatieve sportruiter het idee dat ze rustig dagelijks door kunnen hobbelen als vanouds.

Juist hun manier van dieren “helpen” zorgt voor veel dierenleed.

Soms is het advies dat het genoeg is geweest voor een paard een eerlijkere manier dan eeuwig doorbehandelen.

“Enigszins opgelapt” en geld opbrengen? Dat moet je me geloof ik even uitleggen hoe dat gaat

Sonnentanz Z2+7 - San Dominik Z2+2
Nourejev Z1+2 - King Tasso Z1+ 8

Gini
Berichten: 17962
Geregistreerd: 18-10-06
Woonplaats: Belgje

Re: De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-22 09:36

Vooruitgang schrikt mensen altijd af. En het is zeker zo dat daar bij geneeskunde (ook de humane trouwens) nog een flinke ethische vraag bij komt kijken. Dan schudden mensen al snel van 'nee, moet niet kunnen'. Maar heden ten dage willen we zelf ook graag doorbehandeld worden en niet meer sterven aan een simpele longontsteking. De vooruitgang van diergeneeskunde willen afremmen omdat paardeneigenaren niet meer kunnen nadenken en koste wat het kost op een paardenrug willen kruipen (dus laat paard maar doodgaan, dan kan er tenminste niet meer op gekropen worden) is juist een blaam voor de paardeneigenaren.

Avalanche

Berichten: 16214
Geregistreerd: 28-04-16
Woonplaats: Zuid, Zuider Zuidst

Re: De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-22 10:12

Volkomen mee eens :)

They tried to bury me.
They didn't realise I was a seed.

Sinéad O'Connor 1966-2023

Elisa2

Berichten: 37579
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-22 10:16

Dit is gewoon ook een heel moeilijk stuk, sommige dierenartsen slapen ook weer te snel en te makkelijk in. Waar liggen de grenzen? dat is altijd een zeer genuanceerd grijs gebied waar je niet te snel over moet oordelen denk ik.

Als ze op deze manier betere apparatuur kunnen betalen dan is het een vooruitgang denk ik.

Mij viel dit stuk op:
"“Heel veel dierenklinieken staan tegenover elkaar en zijn dus elkaars concurrentie”, steekt Tom Mariën van wal. “Die concurrentie komt de gezondheid van het paard natuurlijk niet ten goede en dat is een van de redenen waarom deze fusie zo belangrijk is. Dankzij deze samenwerking staan twee grote klinieken niet meer tegenover elkaar, maar staan ze juist zij aan zij om nog beter en gerichter hulp te kunnen bieden."

Als dat echt zo is dat klinieken tegenover elkaar staan dan lijkt me dat geen goede zaak, ik heb het nooit zo gemerkt in ieder geval. Hier in de buurt verschillende dierenartsen en klinieken maar die werken juist samen en verwijzen ook gewoon door naar de ander als ze vol zitten of de ander andere expertises heeft.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

SjonnieZ

Berichten: 2383
Geregistreerd: 09-07-08
Woonplaats: In het zuiden des lands

Re: De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-22 23:28

Mij schrikt de vooruitgang niet af.. wel de luxe vd accommodatie - tis net Southpark - en het gegeven dat ik paarden om me heen behandeld
zie worden voor een hoop geld voor ernstige blessures..(Artose, ernstige kissing spines) met de mededeling van / hoop op volledig herstel.

Als je deze paarden in de ogen kijkt.. zie je dat ze niet meer kreupel lopen maar zeker niet pijn vrij zijn.
En als ze dan “lastig” doen moeten ze niet zeuren.. want equitom zei dat ze volledig hersteld zijn.

Iets minder hoopgevend en realistischer zijn ten aanzien van het toekomstbeeld van een paard zou hun dus niet misstaan…
Maar ja.. dan beginnen veel mensen niet aan een behandel traject van 10.000,- plus hè

Avalanche

Berichten: 16214
Geregistreerd: 28-04-16
Woonplaats: Zuid, Zuider Zuidst

Re: De Bosdreef en Equitom fuseren binnen de Equine Care Group

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-22 23:33

Ja en toch he..... Ik volg ze op instagram. Maar een merrie met een gebroken femur (bovenbeen) volledig genezen is toch gaaf? En wat ik van ze heb gezien is er juist heel veel aandacht voor het welzijn van de paarden. Niet alleen of ze klinisch genezen zijn, maar ook begeleiding om te zorgen dat de paarden weer goed in hun vel zitten :j

They tried to bury me.
They didn't realise I was a seed.

Sinéad O'Connor 1966-2023

SjonnieZ

Berichten: 2383
Geregistreerd: 09-07-08
Woonplaats: In het zuiden des lands

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-22 23:37

Avalanche schreef:
Ja en toch he..... Ik volg ze op instagram. Maar een merrie met een gebroken femur (bovenbeen) volledig genezen is toch gaaf? En wat ik van ze heb gezien is er juist heel veel aandacht voor het welzijn van de paarden. Niet alleen of ze klinisch genezen zijn, maar ook begeleiding om te zorgen dat de paarden weer goed in hun vel zitten :j


Maar daar zit de crux.. volledig genezen en weer volledig op niveau komen, kunnen 2 verschillende zaken zijn.. en daar moeten ze de eigenaren goed / beter op voorbereiden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Essie73, Facebook, Noblesse_ en 10 bezoekers