WK Herning zonder enkele grote namen

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 49056
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

WK Herning zonder enkele grote namen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-05-22 19:33

Eurodressage
Sport

Afbeelding
Ferrer-Salat Beatriz, hier met Delgado, heeft Elegance teruggetrokken uit de teamcompetitie.
Foto: Dirk Caremans/Hippo Foto/FEI.


Het WK 2022 in Herning zal een paar bekende gezichten moeten missen. Enkele topruiters in de dressuursport haken af: Jessica von Bredow-Werndl (zwanger), Edward Gal (sabbatical), Sabine Schut-Kery (blessure) en Carl Hester heeft waarschijnlijk geen tijd meer om En Vogue fit te krijgen. Een andere olympische medaillewinnares heeft vandaag afgezegd: Beatriz Ferrer-Salat.

Ferrer-Salat, die olympisch brons won in 2004 en vaste kracht van het Spaanse team, heeft haar toppaard Elegance teruggetrokken uit de teamcompetitie.

Peesblessure
In de aanloop naar het 2022 CDI Camarma de Esteruelas, in Las Cadenas in Madrid dit weekend, kondigde Bea aan dat haar dertienjarige KWPN-ruin Elegance (v. Negro x Monaco) een blessure heeft opgelopen en het hele seizoen uitgeschakeld zal zijn. Het FEI-paspoort van haar EK- en olympische paard van Tokio 2020 is niet vernieuwd voor het wedstrijdseizoen 2022, wat erop wijst dat de blessure waarschijnlijk al een tijdje geleden is ontstaan.

Beatriz verklaarde: "Het doet me pijn te moeten aankondigen dat mijn dierbare Elegance een peesblessure heeft opgelopen, waardoor hij dit hele wedstrijdseizoen uitgeschakeld zal zijn. We zullen hard werken aan zijn herstel om sterker terug te komen."

Kwalificatiewedstrijd voor het Spaanse team in Barcelona
De selectieprocedure voor het Spaanse team begint over drie weken met de Spaanse kampioenschappen dressuur van 2022 in Barcelona, die verplicht zijn voor alle teamkandidaten, ook diegenen die in het buitenland wonen.

Dit betekent dat Spaanse ruiters, zoals bijvoorbeeld Borja Carrascosa (Duitsland), Cristian Tudela Ruiz (Denemarken) en Severo Jurado Lopez (Denemarken) met hun paarden naar Spanje zullen moeten komen, om in aanmerking te komen.

Severo Jurado Lopez moet dit jaar nog zijn rentree in de wedstrijdring maken met zijn 2021 olympisch en EK-teampaard Fendi T, die net als Elegance sinds de Europese kampioenschappen in september 2021 niet meer op concours is geweest. Fendi's FEI-paspoort is ook nog niet geactiveerd voor 2022. Eigenaar Van Olst bevestigde aan Eurodressage dat Fendi naar Nederland is teruggekeerd om verkocht te worden.

De kersverse teamtrainer/technisch adviseur van Spanje, het Nederlandse 5*-jurylid Francis Verbeek, zal een team moeten samenstellen van nieuwe ruiters of doorgewinterde deelnemers op jongere paarden.


Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dewii, Theeglas, xHaithi en 11 bezoekers