Impulswedstrijd tijdens Diergeneeskunde Outdoor Event

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14184
Geregistreerd: 20-04-16

Impulswedstrijd tijdens Diergeneeskunde Outdoor Event

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-05-22 17:09

Hoefnet.nl
Sport

Afbeelding
Tijdens het DOE wordt er ook een impulswedstrijd mennen verreden.
Foto: Ros Fotografie


Het Diergeneeskunde Outdoor Event (DOE) is hét evenement waar de diergeneeskunde, het dier en de aanverwante sectoren centraal staan. Op 21 mei organiseert Stichting ‘Diergeneeskunde Outdoor Event’ samen met diergeneeskunde studenten op de buitenterreinen van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht laagdrempelige en educatieve lezingen, workshops, rondleidingen en demonstraties.

Menwedstrijd
Het DOE komt voort uit de Dag van het Aangespannen paard (DAP). De DAP stond altijd volledig in het teken van de aangespannen paardensport en tijdens de shows en wedstrijden waren prachtige paarden te zien. In 2019 ging de DAP over naar het DOE, maar er wordt nog altijd aandacht besteed aan de paardensport in de vorm van een minimarathon, dressuur en vaardigheid. Dit jaar is de menwedstrijd een impulswedstrijd. Om 10:00 uur begint de dressuur en om 11 uur start de minimarathon.

Lezingen en demonstraties
Daarnaast staan er veel informatieve en leuke lezingen op het programma. Denk bijvoorbeeld aan de lezing ‘Lymfedrainage bij het paard’, ‘zonder paniek naar de dierenkliniek’ en een papegaaien lezing. Er zijn leerzame workshops over het toedienen van medicatie bij dieren, tandenpoetsen bij je hond, hechten, verbandleer en een workshop schapen verlossen. Daarnaast zijn er rondleidingen over de Universiteitskliniek Gezelschapsdieren, de Universiteitskliniek Paard en de biologische onderwijsboerderij ‘De Tolakker’.

Op het hoofdplein zijn verschillende demonstraties, zoals schapen hoeden, behendigheid van honden én zijn er rassendefilés van honden, schapen en paarden te bewonderen. Vanalles te beleven dus!

Landbouwdieren
Om de landbouwdieren sector te belichten zal er een ‘Tour met de innovatieve boer’ plaatsvinden. Met deze tour kom je langs verschillende bedrijven die voorloper zijn op het gebied van innovatie in de landbouwdieren sector. Zo kom je meer te weten over het insemineren van koeien, welke weg het voedsel aflegt in de verschillende magen van de koe, het op een diervriendelijke manier houden van varkens en er is een imker die vertelt over het belang van bijen.

Countryfair
Maar dat is nog niet alles. Er is ook een countryfair waar ondernemers hun (streek)producten, die veelal gerelateerd zijn aan dieren, met een bijpassend verhaal kunnen verkopen. De markt staat dit jaar vol met verschillende bedrijven, stamboekhouders en stichtingen. Naast de countryfair is er ook een foodplein met verschillende foodtrucks en drinkgelegenheden, waar je onder het genot van live muziek kan genieten van een hapje en een drankje.

Voor de jonge bezoekers is er een kinderplein met dieren om te knuffelen, een speurtocht, schminken, een kleurplaten wedstrijd en een springkussen.

Kom langs!
Het DOE zal plaatsvinden op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Iedereen is 21 mei welkom van 11:00 uur tot 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op: https://www.diergeneeskundeoutdoorevent.nl.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers