Aftellen naar CHIO 2022 met Jack Ansems

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102171
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Aftellen naar CHIO 2022 met Jack Ansems

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-05-22 17:51

CHIO
Sport

Afbeelding
Jack Ansems met Fliere Fluiter. Marlies Trap Fotografie
Hij is net voor de eerste keer vader geworden en heeft zodoende een maandje in zijn agenda geblokt en hij heeft dus alle tijd voor ons. Hij staat niet vooraan in de media, maar we herinneren ons zijn schitterende foutloze ronde in de Grote Prijs van het CHIO 2021 nog goed. Op het NK onlangs in Deurne streed hij tot het laatst mee om de podiumprijzen. Zijn toppaard heeft een naam die de geweldige merrie eigenlijk te kort doet; Flierefluiter. Reden genoeg om in de serie 'Aftellen naar het CHIO' te bellen met de Zuid-Hollandse Brabander Jack Ansems.

Flierefluiter
Jack Ansems stelt zich voor: “Ik ben 35 jaar, geboren in Delft en heb tot mijn elfde (groep 7/8) in Schipluiden gewoond, op het terrein van de schoonmoeder van IJsbrand Chardon. Mijn opa had Stal Tandhof en onder die naam heb ik nu samen met mijn vriendin onze stal in St. Oedenrode. Onlangs hebben wij een zoontje gekregen, Jaxx. Ik rijd wedstrijden op alle niveaus, van BB t/m Grand Prix en begeleid daarnaast veel leerlingen, ook in alle klassen. Ik heb een aantal fijne paarden, waarvan mijn beste natuurlijk Flierefluiter (v Zirocco Blue) is. Al een jaar lang doet ze het ene na het andere goede, abnormaal. Ook heb ik een goede achtjarige, J’espere (v. Comme il Faut). Ik plan niet heel lang vooruit, bekijk het op Flierefluiter na, een beetje van week tot week, wat de paarden nodig hebben.

CHIO Rotterdam
Ik heb drie keer eerder op het CHIO gereden. Twee keer bij het ponyspringen toen ik 12/13 jaar was en vorig jaar voor de eerste keer bij de senioren. Dat was meteen een succes, ik reed foutloos in de Grote Prijs, waar ik heel blij mee was. Het mooie aan het CHIO vind ik de landenwedstrijd. Een landenwedstrijd is sowieso al mooi, maar in eigen land, dat is het mooiste wat er is. Ook de vaste tribune vind ik indrukwekkend, het heeft iets arena-achtigs. Verder natuurlijk de locatie, dat je door het bos naar de stallen rijdt, heel bijzonder. Als laatste maakt de lange geschiedenis het CHIO Rotterdam uniek, mooi om de verhalen uit het verleden te horen.

Ik heb toevallig afgelopen weekend voor het CHIO opgegeven en ik ga ervan uit dat ik er mag starten. Ik heb in februari de wereldbekerwedstrijd in Krakeau in Polen gewonnen, heb tijdens Indoor Brabant en op het NK goed gereden en heb onlangs de 2* Grote Prijs van Bonheiden gewonnen. Maar ik roep nooit zo hard, dus ik zeg dat ik hoop dat ik jullie concours op de kalender mag zetten. Het zou extra mooi zijn als ik voor het team mag rijden, maar dat zal aan de vorm van de andere ruiters en paarden liggen. Eerst komt voor TeamNL Sankt Gallen, dan Rome en dan zal de balans voor Rotterdam opgemaakt worden. Ik ga er vanuit dat de bondscoach het beste team opstelt, want in eigen land wil je nog meer dan elders winnen”.

Ruitercapaciteit in Nederland
Jack vertelt enthousiast. Over winnen gesproken, we vragen hoe hij de kansen voor TeamNL op de Wereldkampioenschappen in Herning inschat. Jack: “In onze sport is dat moeilijk te zeggen. Soms zie je op papier een team en dan denk je, dat zijn ze, maar er kan altijd iets niet lopen zoals het moet. Ook is het moeilijk om lang vooruit te kijken, een paard kan een blessure krijgen, verkocht worden enz. We hebben in Nederland zeker de ruiters die vooraan mee kunnen doen. Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager, Harry Smolders, Willem Greve om maar eens een paar namen te noemen. We hebben zoveel ruitercapaciteit in ons land, dat het zonde is dat er niet voor allemaal toppaarden zijn. Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder bijvoorbeeld, ruiters met meerdere aansprekende titels, hebben momenteel geen paard(en) voor het hoogste niveau.

Ik ben dus nu net vader geworden en heb een maandje vrij gehouden van grote internationale concoursen. Wel rij ik wat landelijke wedstrijden in de buurt. Met Flierefluiter is de planning om CSI Eindhoven te rijden, daarna Sankt Gallen, dan twee weekenden vrij en dan in principe Rotterdam. Wellicht rij ik met de jongere paarden in het weekend voor Rotterdam een 2* concours.

Vandaag Inside
Sinds ik vader ben geworden, is mijn leven in één dag compleet veranderd, vader zijn is zo bijzonder. Daarnaast maak ik me zoals zo velen zorgen over het imago van onze sport. We moeten er echt met zijn allen voor gaan, onze sport beschermen en zo goed mogelijk uitdragen. We moeten de minderheid die een veel te groot podium krijgt niet de gelegenheid geven om met een stok te slaan. Zoals onlangs gebeurd is met Johan Derksen en het programma Vandaag Inside. Een kroegverhaal heeft ertoe geleid dat een populair dagelijks programma van de buis is verdwenen, dat is toch triest? We moeten ervoor zorgen dat het bij onze sport niet zover komt.”

Aldus Jack Ansems, een ruiter die praat met passie. Passie voor zijn zoon, zijn paarden, zijn stal, het CHIO Rotterdam en zeker ook onze sport. Hij is bescheiden, maar heeft ambities, steeds een beetje beter. Leuk je gesproken te hebben Jack, geniet nog even van je pauze en je zoon en daarna heel veel succes in Eindhoven en Sankt Gallen. En natuurlijk heel graag tot op het CHIO Rotterdam!

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, GoogleOther, Henkje, Sunau en 3 bezoekers