Nieuw! Pilot met flexibel springabonnement voor springruiters

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13313
Geregistreerd: 20-04-16

Nieuw! Pilot met flexibel springabonnement voor springruiters

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-05-22 15:01

KNHS
Sport


Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © Jim Hollander/FEI.


Goed nieuws voor de springruiters. Vanaf 1 april 2022 is er in de springsport een pilot met een maandelijks opzegbare abonnementsvorm voor de startpas. Deze aanvulling op de bestaande startpassen is een eerste stap in het goedkoper en meer flexibel maken van startpassen, een langgekoesterde wens van vele ruiters. De pilot duurt tot 1 april 2023.

In aanvulling op de huidige startpassen, die gewoon blijven bestaan, is er nu voor springruiters een extra mogelijkheid: een springabonnement met maandelijks opzegbare startpas die per combinatie (één ruiter met één paard of pony) kan worden aangevraagd. Je kunt met het springabonnement maandelijks zelf je startpas activeren of stopzetten via Mijn KNHS of de Mijn KNHS-app. Zo betaal je alleen voor de maanden dat je ook daadwerkelijk gebruik wilt maken van de startpas.

Manager wedstrijdsport Gerard Arkema over het springabonnement: “We hebben geluisterd naar onze achterban en we denken met het springabonnement beter aan te kunnen sluiten op de behoefte van onze springruiters. Springruiters die slechts enkele maanden gebruik maken van hun startpas, of die regelmatig wisselen van paard of pony, kunnen op deze manier flink besparen op hun startpas.”

Eerst springabonnement regelen
Als je interesse hebt in het springabonnement, vul dan eenmalig het aanvraagformulier in via de KNHS-site of Mijn KNHS. Houd er rekening mee dat dit formulier handmatig binnen kantoortijden wordt verwerkt. Vraag het dus op tijd aan. Aan het springabonnement zijn geen kosten verbonden, je betaalt voor de startpassen die je eraan koppelt. Zodra je een springabonnement hebt, kun je daar zelf één of meerdere maandelijks opzegbare startpassen aan koppelen.

Het springabonnement kun aanvragen via dit formulier op de KNHS-website of in Mijn KNHS. Door het afsluiten van het springabonnement ga je akkoord met de automatische incasso van je KNHS-facturen.

Startpassen aanvragen
Zodra je het springabonnement hebt afgesloten, is het mogelijk de maandelijks opzegbare startpassen aan te vragen via Mijn KNHS. Deze kun je gebruiken op springwedstrijden, je kunt er niet mee deelnemen binnen andere disciplines.

Er wordt bij het tarief van deze startpassen geen onderscheid meer gemaakt tussen paarden en pony’s, maar wel op leeftijd van de ruiter. De maandelijkse kosten van de startpas voor ruiters onder de 18 jaar bedragen €7,50 per combinatie. Vanaf 18 jaar zijn de maandelijkse kosten €10,00 per combinatie. Je betaalt alleen voor de maanden dat deze startpas actief is.

Wijze van betalen
Als je de startpas voor een combinatie aanvraagt, betaal je het eerste maandbedrag direct via Mijn KNHS. Daarna ontvang je maandelijks een factuur voor de startpassen die actief zijn onder het springabonnement. Medio september zal naar verwachting gestart worden met de automatische incasso.

Wanneer regelen?
Als je al in het bezit bent van een startpas kun je, zodra deze afloopt, overstappen op de maandelijks opzegbare startpas. Je kunt wel alvast het (gratis) springabonnement afsluiten, zodat je daarna voor een eventuele nieuwe combinatie eenvoudig de maandelijkse startpas kunt regelen. Vergeet niet om je reguliere startpas af te melden als je de overstap wil maken.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, chamion, Facebook, fransje23, goldenarrow, idje, ikkuhh90, Nezumichan, uxgranta, Varenka en 10 bezoekers